Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Wimbledon 2022, dar meciul cu Lorenzo Sonego nu a fost deloc unul liniștit. În timpul celui de-al treilea set, ibericul l-a chemat la fileu pe italian pentru a-i cere să nu mai scoată sunete atât de puternice după ce lovește mingea.

Foto:

Rafael Nadal își cere scuze după ce l-a mustrat în timpul meciului pe Lorenzo Sonego

După ce Sonego a egalat la 4 în setul al treilea, Nadal și-a chemat adversarul la fileu și i-a spus că strigătele acestuia îl deranjează. Gestul lui Rafa a venit după ce Lorenzo a cerut întreruperea meciului pentru a fi tras acoperișul la scorul de 4-2 pentru iberic, în momentul în care fostul lider ATP se îndrepta spre o victorie categorică (s-a impus până la urmă cu 6-1, 6-2, 6-4).

Nadal a explicat la conferința de presă că nu a procedat corect și că a încălcat codul nescris al jucătorilor dojenindu-l pe italian în timpul meciului. Rafa a afirmat că a mers la vestiarul lui Sonego pentru a-i spune că îi pare rău pentru cele întâmplate.

„Cred că m-am înșelat. Am vorbit cu el cu un calm total. Am dezvăluit o situație care se întâmpla. Dacă m-aș întoarce acum la același moment, nu aș mai face-o. Îi spusesem arbitrului înainte. Arbitrul, care este unul dintre cei mai buni din lume, aștepta schimbarea terenului pentru a-i spune ceva.

Suntem printre colegi, care ne vedem săptămânal. Sunt niște coduri în interiorul unui teren de tenis care trebuie respectate. Cred ca am greșit să-l chem la fileu și să-i spun lucruri. Ar fi trebuit sa îi spun în momentul de schimbare al terenului. Sau să aștept să-i spună arbitrul. În timpul meciului s-au întâmplat lucruri.

Realitatea este că a existat o direcție clară înainte de meci, când a fost vorba despre a ști când se va trage acoperișul. Arbitrul spusese că va fi la sfârșitul unui set. Ați văzut când s-a întâmplat asta. Iar când lovește mingea la 4-3, prelungește strigătul într-un moment cheie. Asta nu se întâmplase pe tot parcursul jocului. Când lovesc din voleu și strigătul se prelungește, e enervant. Nu putem şti dacă a făcut-o voit sau nu.

Pe tot parcursul meciului, urma să ne oprim la finalul unui set. Și am fost opriți la 4-2. Nu înțeleg în niciun fel asta. Nu știu când a fost închis Terenul 1, dar am senzația că a fost mai târziu. A fost presiune din partea lui pe tot parcursul meciului” - Rafael Nadal, la conferința de presă, citat de Eurosport.

Lorenzo Sonego, deranjat de gestul lui Rafael Nadal

Italianul în vârstă de 27 de ani a criticat gestul lui Rafael Nadal de a-l chema la fileu, pe care l-a catalogat drept unul de „turnee de mâna a treia”

„Eu nu prelungesc strigătul decât după terminarea imediată a punctului, nu mă așteptam să mă cheme la fileu, aceste lucruri se întâmplă doar în turneele de mâna a treia sau între veterani, nu la Wimbledon.

Trebuie să recunosc că m-a deranjat și am avut de suferit de pe urma lui. Dacă nu era vorba de Nadal, cu siguranță ar fi existat o mai mare atenție asupra acesui lucru” - Lorenzo Sonego.

Rafael Nadal, discuție la fileu cu Lorenzo Sonego în timpul meciului de la Wimbledon

*sursă video: Eurosport