​De-a lungul timpului, jucători importanți ca John Obi Mikel sau Seydou Doumbia au ajuns la cote impresionante după ce au fost refuzați la acea vreme în prima ligă din România. Recent, portarul Georgiei putea ajunge în SuperLigă.

Universitatea CraiovaFoto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Giorgi Mamardashvili, portarul naționalei Georgiei, a fost refuzat de Universitatea Craiova

Echipa națională de fotbal a Georgiei s-a calificat marți în premieră la un turneu final european, după ce a învins la loviturile de departajare Grecia, scor 4-2.

Unul dintre remarcații partidei a fost portarul Giorgi Mamardashvili de la Valencia, evaluat la 35 de milioane de euro.

În vârstă de 23 de ani, gruzinul ar fi putut ajunge la Universitatea Craiova în urmă cu patru ani, fiind propus de un fost fotbalist din SuperLigă.

„L-am propus la Craiova când ei au jucat împotriva lui Lokomotiv Tbilisi, dar cei de acolo nu s-au întors cu niciun răspuns. După câteva luni, a plecat la Valencia. Dar e mai bine așa.

Am vorbit cu impresarul lui Torje din Timișoara (n.r. Cristea Opria), care mi-a zis că vorbește la Craiova, că e apropiat de președintele lor. Căutau portar, le-am zis de el, dar nimic”, a declarat Akaki Khubutia, fostul fotbalist de la Gaz Metan Mediaș, conform GSP.

Format de Dinamo Tbilisi, Mamardashvili a fost împrumutat un sezon la Lokomotiv Tbilisi, fosta adversară a Universității Craiova din preliminariile Europa League.

Întors la Dinamo, portarul a fost inițial împrumutat de Valencia pentru 200 de mii de euro, iar după un an cumpărat definitiv cu 850.000 de euro.

Devenit erou după calificarea țării sale la Euro 2024 și titular de drept în LaLiga, cota lui Giorgi Mamardashvili a urcat la 35 de milioane de euro.