Presa britanică anunță că oficialii lui Liverpool au ajuns la un acord cu cei ai lui Feyenoord pentru antrenorul Arne Slot. În vârstă de 45 de ani, acesta ar urma să fie înlocuitorul lui Jurgen Klopp pe banca tehnică a „cormoranilor”.

FC LiverpoolFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Liverpool trebuie să plătească undeva la 9,4 milioane de lire sterline pentru a-l aduce pe antrenorul Arne Slot de la Feyenoord

Jurnaliștii de la BBC spun că un acord final între cele două parți va fi încheiat în acest weekend.

Antrenorul olandez și-a dat deja acordul pentru a face pasul pe Anfield: „Mi-ar plăcea să merg la Liverpool. Acum aştept să văd dacă cele două cluburi vor ajunge la un acord. Sunt foarte încrezător.”

Aflat sub contract cu Feyenoord, Slot va putea părăsi gruparea olandeză doar dacă Liverpool va plăti o sumă în schimbul său.

Sursa citată vorbește despre o valoare a tranzacției de aproximativ 9,4 milioane de lire sterline (10,9 milioane de euro).

Aflat încă la Liverpool (grupare pe care o va părăsi la finalul sezonului), Jurgen Klopp a mărturisit recent că a fi antrenor la Liverpool este „cea mai bună meserie din lume”.

De serviciile lui Arne Slot s-a mai interesat în 2023 și Tottenham, o altă grupare din Premier League.

Născut pe 17 septembrie 1978 la Bergentheim, Arne Slot a jucat de-a lungul carierei de fotbalist la Zwolle, NAC Breda, Sparta Rotterdam și PEC Zwolle.

În calitate de antrenor, el le-a pregătit până acum pe Cambuur (2016-2017), AZ Alkmaar (2019-2020) și Feyenoord (din 2021 și până în prezent).

Alături de Feyenoord, Slot a cucerit titlul în sezonul 2022-2023 (al 16-lea din istorie), a câștigat Cupa Olandei (2023-2024) și a jucat o finală de Conference League în stagiunea 2021-2022.