Ralf Rangnick, selecționerul din acest moment al Austriei, a confirmat că se află în discuții cu oficialii grupării Bayern Munchen pentru a prelua banca tehnică a fostei campioane a Germaniei.

Ralf RangnickFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Ralf Rangnick, selecționerul Austriei, confirmă discuțiile cu Bayern Munchen

Dacă va ajunge la Munchen, Ralf Rangnick ar urma să-l înlocuiască pe Thomas Tuchel.

Rangnick a precizat pentru presa din Austria că „există contacte” cu Bayern, dar că momentan este „complet concentrat pe Euro 2024”. Reamintim că turneul final european va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie.

„Am informat şi federaţia austriacă (n.r. despre discuțiile cu Bayern). Avem o relaţie reală de încredere. Mă simt foarte bine, iar pentru moment nu există niciun motiv să mă preocup (n.r. de interesul Munchenului) într-un mod intens şi specific.

Dacă Bayern mi-ar spune 'te vrem', ar trebui să mă întreb dacă asta este ceea ce îmi doresc cu adevărat”, a precizat Ralf Rangnick.

În vârstă de 65 de ani, antrenorul va participa cu Austria la Euro 2024, naționala pe care o pregătește făcând parte dintr-o grupă alături de Franța, Olanda și Polonia.

Ultima echipă de club pe care Ralf Rangnick a pregătit-o (fără vreun real succes însă) este Manchester United. Mandatul său s-a întins pe durata a șapte luni (în sezonul 2021-2022).

De-a lungul carierei, antrenorul le-a mai pregătit, printre altele, pe VfB Stuttgart, Hannover 96, Schalke 04, Hoffenheim și RB Leipzig.