Kyren Wilson îl conduce cu 14-10 pe David Gilbert și este mare favorit la calificarea în finala Campionatului Mondial de Snooker. În cealaltă semifinală de la Crucible este în continuare echilibru (8-8 în disputa dintre Jak Jones și Stuart Bingham).

Kyren WilsonFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflat în prezent pe locul 31 în ierarhia mondială, David Gilbert i-a învins până la prezența în semifinale pe Luca Brecel (campion mondial en-titre Luca Brecel), Robert Milkins și Stephen Maguire.

Din păcate pentru jucătorul în vârstă de 42 de ani, finalul de sesiune a fost unul mai puțin reușit. De la 9-9, Gilbert a cedat următoarele cinci frameuri consecutive, iar imaginea a mai salvat-o câștigând jocul din finalul sesiunii (14-10 pentru Wilson).

Kyren conduce la limită, scor 6-5, în meciurile directe cu David.

În vârstă de 32 de ani, Kyren este tot mai aproape de a-și egala cea mai bună performanță de la Crucible, calificarea în marea finală.

Wilson a mai ajuns în ultimul act la ediția din 2020, atunci când a cedat cu 18-8 contra lui Ronnie O'Sullivan.

De asemenea, Kyren a mai bifat două prezențe în semifinale, în 2018 și 2021.

În cealaltă semifinală, Jak Jones (locul 44 mondial) și Stuart Bingham (locul 29 mondial) sunt momentan de nedespărțit. Finalul de zi i-a găsit pe cei doi la egalitate, scor 8-8.

Interesant este faptul că Jak și Stuart s-au mai întâlnit o singură dată de-a lungul timpului: a fost 4-0 pentru Jones contra lui Bingham la Gibraltar Open, în 2022.

Reamintim că în semifinale se joacă după sistemul cel mai bun din 33 de frameuri, adică primul la 17.

În sferturi, Stuart Bingham l-a eliminat în sferturi pe Ronnie O'Sullivan.

Semifinalele CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Kyren Wilson (12) 10-14

Jak Jones (44) vs Stuart Bingham (29) 8-8

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula a fost de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie - 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).