1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021
Versiune
Mobile
Citind printre randuri
Rhadoo [utilizator], Duminică, 28 martie 2010, 23:01
+10/12
Lupu isi schimba parul, dar naravul ba.
Ce inseamna un tratat de frontiera? Recunoasterea Moldovei de catre Romania ca stat independent. Oameni buni, treziti-va, suntem cu totii romani, dar locuim in doua tari diferite. Cred ca e un caz unic in lume, sa le multumim vechilor nostri "prieteni", rusii.
Ce ar insemna o eventuala unire cu Romania? O mare parte dintre politicienii moldoveni isi vor pierde puterea si avantajele.
Dragi frati de peste Prut, daca vreti unire la fel de mult cum vrem si noi, promovati adevaratii politicieni patrioti, precum Vlad Filat.
duplicitar
daniel [anonim], Duminică, 28 martie 2010, 23:10
+8/8
Inca imi scapa ceea ce urmareaste Lupu. Inca tind sa il cred duplicitar (cu o buca la Moscova si cu una la Bruxelles).
Insa intr-un lucru se inseala cu siguranta. Un popor care persita intr-o criza identitara (adica un popor care nu isi asuma un trecut, o origine) nu isi poate cladi un viitor.
Lupu si-a schimbat parul
taranistu [utilizator], Duminică, 28 martie 2010, 23:24
+6/6
desigur vorbeste o alta limba decat Voronin, este mult mai bine ambalat, dar la urma urmei, Lupu nu este altceva decat un Voronin cosmetizat. In actuala configuratie politica de la Chisinau pare de neinlocuit, la prima ocazie favorabila ii sugerez dlui Filat si Chirtoaca sa se descotoroseasca de el. Fara regrete.
Lupu si oile
Pandele [anonim], Duminică, 28 martie 2010, 23:43
+5/5
a venit Lupu la stana sa povesteasca oilor ca le vrea binele!! Tot binele din lume , numai sa se lase mancate de buna voie ,cu inteligenta si chiar cu delicatete sufleteasca!!
Demagogie si viclenie moscovita cat incape!! Dar mai stii? cum le casuna la unii?poate ne lasam pacaliti!! daca Emil Constatinescu ne-a putut pacali cu Ucraina, pen ce sa nu vina alt pacalici sa bata palma cu Lupu!! De ce n-a fost intrebat el despre ce pareri are in legatura cu Ribbentrop- Molotov, Dictatul de la Viena etc nu pot sa inteleg. Bine ca a fost intrebat despre "limba moldoveneasca' si scutul antiracheta ca altfel chiar ramaneam ... prosti!! Mare hahalera Lupu asta!! I-auziti dv : il mai cheama si Marian!!~ Chiar ca-i nostim.
Îngăduinţă e campanie electorala!
ion [anonim], Luni, 29 martie 2010, 0:13
+3/3
România nu e babau! Asta ar trebui sa stie cetatenii RM, numai sa aiba cine sa le spuna.
o usa noua de intrare in minciuna
daos [anonim], Luni, 29 martie 2010, 0:23
+3/3
recunoaste ca vorbeste limba romana dar politicinism zice ca vorbeste limba moldoveana

cu bune, cu rele, istoria unei natiuni trebuie spusa adevarat, trebuie dezarhivate dosarele si trebuie vazut totul si apoi viitorul se construieste pe greselile din trecut.

prostia asta ca le este frica de unire ca de bau bau sau ca le e frica de romania sunt simple manevre de manipulare.

romania si basarabia sunt una asta nu poate fi schimbat. daca vor sa se uneasca e bine, daca nu, iarasi e bine si se vor respecta reciproc.

chestia asta cu recunoasterea frontirei va fi speculata iarasi de porcii de comunisti si vor face propaganda astfel: vedeti romanilor din moldova ca ati fost aruncati la cosul de gunoi de tara mama romania.

romanii din basarabia trebuie sa isi urmeze calea lor si sa nu mai asculte de politicieni si de comunisti, deoarece orice s-ar face, acestia o vor intoarce in avantajul lor.

basarabia in UE maine, acesta trebuie sa fie calea noastra. cu rusii am stat destul, acum vrem altceva.
trezire
Lucian* [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 0:32
+3/3
pacat! Uite asa, omul asta nu face altceva decat sa ne trezeasca.
Pacat... Practic vedem vechea agenda a lui Voronin prezentata ceva mai frumos, dar in rest aceeasi lista. Aceeasi foame disperata pt recunoastere in jur si aceeasi disperare pentru a-i impaca pe toti.
Practic vedem o sosie a lui Iliescu care vrea pace si liniste cu oice pret.
Daca aceasta este si va fi agenda politicienilor de la Chisinau, atunci cred ca este timpul si pt noi (Romania) sa avem o atitudine mai rece si mai atenta fata de acesti politicieni. Nu am zis distanta!
Politica fata de cetatenii R. Moldova care se simt romani nu vad de ce s-ar schimba si este interesul Romaniei de a avea grija de ei pt a-si pastra propria sfera minuscula de influenta si de a-i ajuta pe acesti oameni prin cat mai multe mijloace posibile.
Pe de alta parte, de fiecare data cand vor mai avea contacte la nivel inalt sau la nivel oficial cu autoritatile R. Moldova, oficialii romani vor trebui sa-si puna automat intrebarea: ce are de castigat Romania din asta. Ce are de castigat acum, peste 5 ani, peste 10 ani sau peste 20 de ani si in plus ar trebui sa aiba o agenda foarte clara referitoare la R. Moldova.
Poate ca suna rece si calculat ce spun dar nenea Lupu tocmai ne-a stricat corola de minuni si ne-a aratat ca ei gandesc deja rece si calculat. Practic s-au spalat pe maini ca si Pilat si au aruncat pisica la noi: daca nu ne vreti in UE atunci mergem in CSI.
asta e periculos
m.o [anonim], Luni, 29 martie 2010, 1:14
+3/3
"Pot intelege foarte bine ca exista anumite constrangeri de ordin psihologic, politic ale colegilor de la Bucuresti, dar de-asta si e nevoie de inteligenta. Cred ca ambii parteneri dispunem de inteligenta si bunavointa sa identificam forma cea mai potrivita, bazata pe consens."


Daca asta iese presedinte, Romania v-a avea ceva de lucru cu rosofilul asta dornic de putere el insusi.

El crede despre Romani ca sunt prosti, iauzi!
Ce politica de frontiera vrei mai rusofil?
Tu chiar crezi ca romani de peste prut vor asta?
Tu crezi ca te ve-i putea pune in fata unirii?
Niciodata lupule! Niciodata
Mai convingatori intai, si mai apoi tratate...
Lucky [anonim], Luni, 29 martie 2010, 1:37
+2/2
Sunt convins ca fratii nosttri moldoveni vor tratate dar, punctul de vedere al Presedintelui Basescu mi se pare mai intelept. Nu avem nevoie de un nou tratat de frontiera. Suntem prea fripti de borsciul rusesc si trebuie sa suflam preventiv si in iaurtul moldovenesc...
asa ca mai cu incetul frati moldoveni, mai intai, aratati-ne si noua adevarata voastra fatza, sa vedem cum rezolvati problemele voastre cu adevarata democratie si apoi mai vedem....
Stat independent
dima [anonim], Luni, 29 martie 2010, 2:03
+1/3
Romania a fost prima tara din lume care a recunoscut Republica Moldova ca stat independent, in 1991.
cui convine
sergiu [anonim], Luni, 29 martie 2010, 9:08
+3/3
Independenta RM trebuie doar politicenilor de la Chisinau, indeosebi celor care nu s-ar putea integra in viata politica romaneasca. Mai trebuie Rusiei pentru a putea tine in sah Europa. Populatia bastinasa a fost spalata pe creer 60 de ani si e spalata in continuare de comunistii ortodocsi, comunisti deghizati alde Lupu si scursuri.
too much talk and no communication
stefan2008 [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 10:26
+3/3
Lupu imi da impresia unui om fara principii.

Singurul lucru pe care-l apreciez la el este ca vorbeste limba romana cel mai corect dintre toti basarabenii pe care i-am auzit.
duplicitar, agenda ascunsa
silviu [anonim], Luni, 29 martie 2010, 10:55
+5/5
Despre cine vorbeste dl Lupu despre agenda ascunsa si duplicitate ?
Agenda dumnealui este clara si transparenta ?
Vorbeste limba romana sau cea moldoveneasca ? Mai cere voie de la Putin si de la Medvedev sa faca comentarii ?
Ca de la Bucuresti sigur nu cere voie !
Mai declara ministrii sai ca Europa trebuie sa ofere totul pe tava Moldovei ca sa nu-si ia jucariile si sa plece spre Rusia?
Cred ca politicienii moldoveni trebuie sa o rupa cu duplicitatea si cu jocul la doua capete. Si noi am jucat la doua capete si tare rau ne-a mers. De la Basescu incoace incercam sa scapam de aceasta pozitie inconvoiata in politica externa si ne costa mult inconsecventa . Poate ar trebui sa vada asta si sa fie mai limpezi , pentru ca modul rusesc de a face politica nu merge aici , la marginea Europei . Ar fi pacat sa mai stea in mizerie inca vreo 20 de ani , in conditiile in care moldovenii au mers peste tot in Europa si au vazut cum se traieste.
Deci , mai putine vorbe dl Lupu . Naravul dvs este inca bine cunoscut . Veti capata credibilitate cand o sa se faca lupul catel...
Mda
Rhadoo [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 11:21
+2/2
Sa-i multumim lui Iliescu pentru asta ... Oricum, trebuie rabdare, daca in 10 ani Moldova va adera la Nato si UE, reunificarea se poate face fara probleme si fara dureri de cap.
asa e
sabo [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 11:38
+4/4
individul asta este un Voronin mai abil!
daca tot
sabo [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 11:39
+3/3
pune problema trataului este clar ca este muzica rusilor!
este evident
dar cine
sabo [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 11:41
+3/3
Domnule?
Cine?
Sa-i lase sa vine pe teritoriul tarii sa vada poprul...am fost acolo de multe ori..
au fost asa de crun indoctrinati de nu-ti vine sa crezi!/
Au fost mintiti chestiuni aiuritoare!
hm
sabo [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 11:44
+2/2
asta este un mare pericol!
Esta Voronin imbracat in tricolor!
Transnistria este esentza problemei !!
escu [anonim], Luni, 29 martie 2010, 11:51
0/2
Pentru a-i fi bine, a avea liniste si prosperitate, a scapa de fantomele Asiei, a-si limpezi situatzia economica si politica Moldova trebuie sa scape de Transnistria, acest lantz la picioare, acasta piatra de moara pe care o tooooot tarasc dupa ei !
Daca Marian Lupu este mare politician sa aiba curajul sa porneasca campania de renuntzare la Transnistria ..sa vezi cum se limpezesc toate brusc !
Oricum ...mi se pare ca foloseste prea mult expresia ..,,cu inteligentza" in sensul ,,trebuie sa fim smecheri"
Una inteligenta
Mihail Fratila [anonim], Luni, 29 martie 2010, 12:59
+2/2
Nu stiu care dintre parti ascunde cel mai mult... Pana deocamdata , Moldova face parte din CSI(alaturi de Rusia si celelalte state foste sovietice...) , asa ca acoldul de frontiera este unul facut cu un stat CSI ?
Renuntarea la Transnistria prostie!
dan [anonim], Luni, 29 martie 2010, 13:12
+3/3
Asta cu renuntarea la Transnistria ar fi bucuria rusilor. N-ai cum sa renunti la Transnistria atata timp cat sudul si nordul sunt la Ukraina! Chit ca o mai tinem asa danga langa inca 100 de ani de acum in colo! Cetatenii, presa libera, libera circulatie.... si mai vorbim peste 20 de ani! Deocamdata ce zice Lupu are o acoperire in parerile cetatenilor RM, pareri otravite de zeci de ani si mai mult, prin dezinformare si teroare. Rusia, rusia, rusia.. rusia e la 1000 de km! Romania e la o suflecare de pantaloni intr-o zi secetoasa de vara cu Prutul secat. Dupa mine daca iese prost la alegeri ar trebui sa le facem o vizita vreo 2 milioane de insi...turism fara pasaport.
vorba lunga si incalcita
flo [anonim], Luni, 29 martie 2010, 15:52
+1/1
Vorba lunga, limba de lemn; mai rau incurca lucrurile decat le clarifica acest Lupu. Pana la urma ce limba sustine ca vorbeste acest Marian Lupu?

"Eu cred ca aceste subiecte care tin de identitate, istorie, limba nu sunt chintesenta prioritatilor pentru tara si pentru clasa politica ". Cu asa concluzii, Marian Lupu nu poate sta decat alaturi de fost sau coleg de partid Voronin.
Stat independent fata de URSS
flo [anonim], Luni, 29 martie 2010, 15:59
-1/1
A nu se uita ca RM si-a declarat independenta in 1991 fata de URSS si nu fata de Romania. Romania a fost primul stat care a recunoscut acest lucru, in mod firesc.
corect
Pileati [utilizator], Luni, 29 martie 2010, 16:54
+1/1
Avand in vedere ca Iliescu a fost un comunist travestit in democrat, de ce ar face acest Lupu nota discordanta de acest tipar? Lui ii este frica ca isi va pierde din influenta daca se face unirea (pentru ca asumarea istoriei corecte pamantului basarbean ar insemna unirea) si persista in crearea acestei confuzii legate de identitatea romanilor din Moldova. Din pacate e o treaba gandita criminal fata de valorile adevarate ale neamului romanesc...
limba dulce... ... caracter de moldovean
gheo [anonim], Luni, 29 martie 2010, 17:30
-2/2
nu vreau sa fiu rau da' eu unul ma asteptam la chestia asta
adica frate frate cand ma ajuti dar in rest ei raman cu avantajele si noi cu eforturile...
TRANSNISTRIA ESTE LANTUL
DACIUS - ROMANUS [anonim], Luni, 29 martie 2010, 23:21
0/0
Daca Transnistria ar fi declarata INDEPENDENTA , iar COMUNISTI , NATIONALISTI, rusi, gagauzi ar fi pusi la locul lor noua ne va fi mult mai bine.

Fac un apel la toti moldoveni/romani din Republica Moldova sa nu mai mearga in Ucraina si Rusia (chiar daca le este mai usor) si sa stea acasa sau sa meraga in Romania si UE, Turcia pentru ca numai asa relatiile cu CSI vor reveni la o stare normala (si sa ramana doar minoritari din R.Moldova care sa mearga in CSI).
comenteaza