Social democrata Ana Birchall vine cu precizari, pe blogul ei, in contextul scandalului declansat de o inregistrare cu Mircea Geoana care ar primi o suma de bani. Birchall scrie luni ca:"A existat o donatie din partea mea explicit destinata pentru campania electorala a partidului din dorinta castigarii a cat mai multor procente, procente care asigurau cat mai multe locuri eligible, locuri eligibile pentru care ma pregateam si candidam si eu in competitia interna din partid".

Birchall mai precizeaza in continuare:

2. Aceasta suma constituie o donatie absolut legala in cuantumul permis de lege.

3. Orice alte speculatii pe acest subiect sunt tendentioase si neconforme cu realitatea.

4. Precizez ca toate sumele donate catre PSD au fost legal inregistrare si publicate in Monitorul Oficial.

5. Tuturor celor care cred ca ma vor elimina din politica prin asemenea manipulari mafioto comuniste si prin astfel de speculatii scoase din context care nu au nicio legatura cu realitate le mai spun inca odata: Va inselati dragi tovarasi!

Anca Alexandrescu, actual consilier al lui Sorin Oprescu si fost consilier al lui Adrian Nastase, scrie pe blogul sau ca a vazut o filmare in care Mircea Geoana ar aparea intr-o postura jenanta. "Mircea Geoana trebuie sa iti spun ca am vazut cu ochii mei filmarea cand cineva din partid iti da o suma de bani pentru campanie si ii bagi cu nonsalanta in buzunar. 5000 euro! Iti amintesti despre cine este vorba? Hai, contrazice-ma daca poti!", scrie Anca Alexandrescu.

Ana Birchall a candidat in 2008 pentru un mandat de deputat in colegiul SUA-Canada. Dupa discutii in contradictoriu cu membrii BP, liderul PSD, MirceA Geoana a reusit sa impuna candidatura lui Birchall pentru un colegiu din strainatate. Ana Birchall a fost implicata intr-un scandal public la sfarsitul lui septembrie, cand pe Internet a aparut un filmulet erotic in care se presupunea ca ea ar fi protagonista.

Conform unor surse din interiroul PSD, candidatura Anei Birchal a fost contestata in interiorul Biroului Permanent pe motiv ca aceasta ar dauna imaginii partidului si ar predispune candidatii la atacuri din partea adversarilor politici. Birchall isi dorea sa candideze in colegiul Murgeni, din Vaslui, insa vicepresedintii social-democrati l-au validat in acest colegiu pe fostul ministru al muncii, Marian Sarbu.