”Jucătorul de tenis care se crede de neatins a plecat într-adevăr în Australia pentru a juca un turneu acolo, dar, neavând un plan complet de vaccinare, și-a văzut viza aruncată la gunoi și, prin urmare, este izolat într-un hotel în așteptarea unei posibile expulzări din țară. Vino în Franța Djoko, îți vei găsi fericirea printre antivacciniștii noștri! ”, scrie Charlie Hebdo care publică un set de caricaturi cu campionul sârb pe care-l ironizează pentru antivaccinismul său.

Caricaturi Charlie Hebdo cu DjokovicFoto: Charlie Hebdo

Una dintre caricaturi, care îl prezintă pe Nole în cimitir, pe marginea unui gropi, a stârnit un adevărat scandal în presa sârbă.

Simona Halep a fost și ea în vizorul celebrei și controversatei reviste de satiră după ce câștigat turneul de la Roland Garros, iar publicația franceză a prezentat într-un mod personal victoria liderului mondial: "O româncă a câştigat la Roland Garros - "Fier vechi, fier vechi".

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.