1 € 1 USD 4,3142marţi 18 ian 2022
Versiune
Mobile

Băieți deștepți
Amerlocu [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 20:30
+2/10
Asta e o veche escrocherie cunoscută în America ca și „class-action lawsuit”.

Cum funcționează: Un grup de avocați șmecheri găsesc o cauză mai mult sau mai puțin întemeiată care privește un număr cât mai mare de persoane.

Avocații stabilesc un comision de reprezentare juridică ce e de regulă 2%-3% din suma clamată. Adică foarte rezonabil pentru „păgubiții” ce o mușcă. Șmecheria e că undeva prin numeroasele pagini de disclaimer-e și precizări contractuale formulate într-o păsărească elaborată e îngropat și detaliul că cheltuielile de reprezentare juridică sunt fixe și plătite prioritar. În acest caz să zicem că ele vor fi de 2% adică de £46 de milioane.

De multe ori nu se ajunge la niciun proces ci la un „settlement”. Adică o înțelegere extrajudiciară între companie și avocați. Compania plătește o sumă mult mai mică ca cea clamată și se renunță definitiv la proces.

Să zicem că Meta e de acord să plătească £200 de milioane. £46 de milioane merg automat la avocați și la acționarii ce au pus bani pentru cheltuielile de judecată. Cei 44 de milioane de „păgubiți” vor împărți între ei cele £154 de milioane rămase, adică o medie de £3 și 50 pence :)

Cel mai distractiv e când unii din „păgubiți” merg ca martori la proces pe socoteala lor plătindu-și transportul și hotelul ca să de pună mărturie într-un proces din care se aleg cu câteva lire amărâte cât să-și ia o bere :) Iar asta de regulă la un an, doi sau chiar mai mult...

Cea mai inteligentă opțiune atunci când primești notificare unei „class action lawsuit” e să ceri în scris să fi scos din cauză. Nam auzit ca vreun „păgubit” să fi scos vreodată mai mult decât ceva mărunțiș din așa ceva. Ei spun cu generozitate în notificare că te reprezint gratuit și-ți plimbă pe la nas marea sumă clamată. Ceea ce nu-ți spun e că în calitate de păgubit sar putea să fi chemat ca martor pe socoteala ta și că în realitate se înțeleg pe mut mai puțin iar tu o primești ceva bani de o bere și o pungă de semințe.:)
Tot in America s-a inventat...
Walking_dead [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 22:00
+8/10
... zicala "There’s a Sucker Born Every Minute."
I-a obligat Zukerberg pe pagubiti sa-si faca cont acolo?
Ai perfectă dreptate
Amerlocu [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 22:56
+3/7
Sigur că așa e și într-o lume normală procesul ăla frivol n-ar ajunge niciodată pe rol. Însă la halul de dereglare la care au ajuns lucrurile în zilele noastre totul e posibil...
"In America, un avocat iti arunca
John M. [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 7:47
+3/5
o funie de salvare de 5 metri cand tu te inneci la 10 metri de mal".
Pai...
Costique [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 10:22
-1/5
...societatea occidentala este 10% producție, 15% agricultura, 10% guvern, 50% servicii. Ei, asta sunt ei, servicii. Așa ca trebuie sa se miște, ca-s multi si mor de foame...De aia toți hoții scapă de pușcărie sau primesc pedepse la mișto, in bătaie de joc (maxim 8 ani pentru crima ...), si oamenii normali sunt victime de doua ori, ai hotului si ai sistemului...
Reține un lucru important valabil peste tot:
Amerlocu [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 15:08
+2/2
„There ain't no such thing as a free lunch”.

Dacă ăla ți-a aruncat orice funie nu o face din compasiune creștinească ci pentru ă vrea să stoarcă ceva. Și asta e valabilă peste tot în lume.

Iar dacă vrei să te simți mai împlinit și mai realizat e bine să știi că numărul și mărimea țepelor din România în special și Europa în general e mult mai mare ca la amerecani :)
comenteaza