Criticat după ce și-a îmbrâncit o jucătoare în timpul meciului HC Zalău - SCM Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Tadici se apără și susține că nu a făcut nimic greșit. Mai mult, fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a României a afirmat că și Alexandra Vrabie este de aceeași părere.

Gheorghe TadiciFoto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia

VIDEO Gheorghe Tadici, încă o ieșire în decor - Antrenorul și-a bruscat o elevă de la HC Zalău

La scorul de 9-9 în timpul meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea (scor final 21-20), antrenorul în vârstă de 69 de ani a apucat-o de braț pe Alexandra Vrabie (tocmai primise o eliminare de 2 minute), a ceartat-o și a îmbrâncit-o spre banca de rezerve.

"Jucătoarea e plecată acum, e pe la Făgăraș parcă. Mi-a dat mesaj și m-a întrebat . Asta mi-a scris fata.

Ce se dorește, de fapt? Vrem antrenori-roboți, care n-au voie să le zică nimic jucătoarelor? La faza respectivă, eu am oprit-o pe Alexandra și am întrebat-o . Ea mi-a răspuns după care i-am zis

Pe imagini s-a văzut că aș fi împins-o, dar ea, de fapt, trecea prin fața mea și eu voiam să mă întorc la joc. Că eram încruntat? Păi era gălăgie în sală și eram concentrat. N-aveam nimic cu Alexandra. Dar noi ce vrem, de fapt? Poate că nici nu mai am voie să clipesc. Eu cred că tot acest scandal are legătură cu altceva" - Gheorghe Tadici, potrivit Adevărul.

Eu ţin la aceste fete și lor le e bine cu mine

"Sunt un antrenor exigent. Eu le cer seriozitate la antrenament şi la ora jocului. Atât. Şi pentru că cer mereu exigenţă şi disciplină, oamenii mă consideră un antrenor dur. Dar, în realitate, eu ţin la aceste fete. Şi lor le e bine cu mine!

Au majoritatea viaţa asigurată 10, 12, 15 ani prin handbal. Orice jucătoare a plecat de la mine, a plecat pe un contract de patru, cinci ori mai mare. De ce prind ele aceste contracte mai bune? Pentru că progresează, cât sunt la Zalău. Şi, repet, eu ţin la ele, la binele lor.

Îţi dau şi un exemplu concret. Alexandra Dindiligan, extrema stângă, care joacă acum la CSM Bucureşti. Ei bine, ea câştiga puţin peste 1.400 de euro pe lună la mine. Şi s-a dus pe un contract de cinci ori mai mare la CSM! Nici n-am stat pe gânduri, când a venit oferta pentru ea.

Pentru că prin mine a venit oferta, n-au luat legătura cu ea direct. Imediat, am chemat-o şi i-am zis: . Şi ea, încurcată, m-a luat cu . Şi i-am zis, clar: .

I-am dat drumul imediat! Chiar dacă, cu ea în echipă, probabil că acum aveam cel puţin două puncte în plus în clasament. Pentru că, după plecarea lui Dindiligan, a trebuit să fac o improvizaţie, care nu e la nivelul ei, deocamdată. Dar m-am gândit, în primul rând, la binele fetei.

Şi acum, la vară, o să dau drumul la trei jucătoare, pentru că eu consider că merită să ajungă la condiţii mai bune, să facă un pas înainte în carieră. Şi nu vreau să mă laud, dar, în ultimii 30 şi ceva de ani, nu există antrenor în România care să fi avut rezultatele mele! Şi pe plan intern şi pe plan internaţional! Doar că am un : nu stau , aşa cum vor unii" - Gheorghe Tadici.