Cîțiva membri ai societății civile au protestat joi pe holul Parlamentului în timp ce în sala de plen se desfășurau dezbaterile pentru învestirea Guvernului Nicolae Ciucă.

Protest ParlamentFoto: Hotnews

UPDATE Bannerul adus de cei trei protestatari le-a fost smuls din mâini de un om de ordine de la Palatul Parlamentului, acesta fiind urmărit de deputatul USR Mihai Polițeanu cu o transmisie live pe Facebook până când omul de ordine s-a ascuns într-o toaletă de la un alt etaj (incidentul poate fi văzut după minutul 15 în filmare):

Câteva persoane, printre care și Marian Rădună de la ONG-ul Geeks for Democracy, au desfășurat un baner galben-roșu (culorile PNL și PSD), pe care scria ”Tot voi?”

”Am venit să spunem că suntem aici, că în România societatea civilă are o voce, pe care vrem să o auziți. Ieri am lansat un manifest al societății civile, suntem aici, cu ochii pe voi”, a spus una dintre protestatarele care ținea banner-ul.

Cei trei s-au așezat apoi pe jos, ținându-se unul de altul, lângă intrarea către plen: ”Este dreptul nostru să protestăm”.

Zeci de organizații civice și personalități publice au trimis miercuri un manifest în care acuză puterea actuală că în ultimele luni a orchestrat o mineriadă politică: Ca și atunci, sunteți pe cale să distrugeți exact combustibilul esențial al unei națiuni: speranța, cea care ne-a ținut sute de zile la rând în stradă, cea care ne-a îngăduit să credem în România europeană".