​​Ludovic Orban și-a depus marți oficial demisia din PNL. „E o decizie pe care o iau cu mare greutate pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, alături de care am suferit și ne-am bătut să oprim ciuma roșie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL sau cetățenilor care ne-au acordat încrederea”, a declarat fostul șef al PNL.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

El a fost însoțit de 16 parlamentari liberali care și-au anunțat și ei demisiile. Printre aceștia, foștii ministri Violeta Alexandru, Adrian Oros și fostul șef al cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Ludovic Orban i-a acuzat pe cei din actuala conducere a PNL că „au trădat oamenii”.

„Conducerea partidului a trădat, a făcut cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o democrație. Eu nu sunt un trădător. (...) Demisia nu e un sfârșit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit. Mă bat cu toată forța în lucrurile în care cred. Vom face o construcție solidă. Azi, în România toți cetățenii cu valori liberale, conservatoare, de centru dreapta nu au reprezentare. PNL este azi un PSD mai mic și mai nepriceput”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL a reluat acuzațiile la adresa lui Klaus Iohannis despre care a spus că singurul plan pe care îl are este să „slugărească PSD” ca să nu-l suspende.

„Chiriașul de la Cotroceni oricât de mult se ascunde, oricum îl vor ajunge blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă când își bate joc de oameni”, a mai spus Orban.

După ce Ludovic Orban a plecat din grupul parlamentar liberal pe 26 octombrie, exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari PNL.

Și-au depus demisiile din PNL și Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.