Edi Iordănescu, antrenorul FCSB, antrenează echipa. Echipa FCSB are rezultate foarte bune. Gigi Becali reacționează: nu-mi place cum joacă echipa! Mie nu-mi place! Bine, dar Edi abia a preluat de câteva luni echipa. Nu, nu-mi place! Bine, dar tu Becali nu ai cum să te bagi în echipă, ai semnat contract. Nu, nu-mi place mie și gata, n-am voie să găvăresc? Băi, taci din gură, omul Edi are nervii lui. Băi, n-auzi? Sunt patron și nu-mi place! Și atunci Edi, ce spune? Du-te cu echipa ta cu tot. Cum, bă, să mă duc cu echipa! Antrenează, sclavule, am bani, îți dau, antrenează. Nu, sictir, Jiji, cu Puterea ta, cu Banii tăi. Mori cu Puterea ta, cu Banii tăi. Uite, nu ești decât un dictator prost. O deșertăciune. Un nimeni cu bani. Un om fără cap. O fantomă cu gura mare. De ce? Pentru că eu plec. Eu, Edi, spun Pa! Și lumea o să-nțeleagă ce om ești. Că ești imposibil. Mie gestul lui Edi Iordănescu mi s-a părut rar. Bă, tu, da, tu, cu gura mare, sclavul banului, ai putea face așa ceva?

Gigi Becali si Edi IordanescuFoto: Colaj Digi Sport

Becali a semnat un contract că se abține de la dictatură. A semnat. Dar nu s-a abținut. Nu-l oprește capul, mentalitatea, felul de a fi. N-are filtru la gură, la cap. Toarnă ce are în gușă și căpușă.

Și doar o vorbă a spus: Bă, mie nu-mi place ce joacă FCSB.

Edi a zis: Gigi, gata! Tu chiar n-ai barieră? Tu chiar nu știi ce faci?

Becali zice: Ce vrei, bă, mă ameninți cu contractul? Ești Edi, cine ești tu, Edi?

Eu sunt atât. Edi. Nimic mai mult. Ai semnat un contract? Ai semnat. Ai spus că nu te atingi de echipă? Echipa merge. N-ai niciun reproș de făcut. Pa, Gigi!

Jiji: Cum PA? Mie nimeni nu-mi spune PA!

Edi: Eu zic Pa. Sunt Edi. Tu ești Gigi!

Și Gigi a zis: Sunt Gigi. Gigi. BECALI. Îți dau banii de pomană și marș.

Și pe loc de CIUDĂ, de URĂ, de PROSTIE și-a angajat un sclav antrenor. Să-i dicteze cum să joace echipa.

Mie gestul lui Edi Iordănescu mi s-a părut rar. Bă, tu, da, tu, cu gura mare, sclavul banului, ai putea face așa ceva?

Nu numai că n-ai face așa ceva. Dar e de râs ce comentarii meschine ai făcut:

Domle, Edi n-are curaj... dece? Trebuie să-l curețe de bani, nu să plece fără bani de la bogătaș, de la dictator. Edi n-a avut curaj. Că e contract, în contract scrie să-i dea banii. Trebuie curățat de bani jiji.

Uite aici ce uiți, vai de capul și Dumnezeul tău: bă, da tu, sclavul banului nu mai știi de bunul principiu? Dacă iei bani te murdărești cu banii. Intri în logica Tiranului Jiji. Asta e. Edi a vrut să ne arate PRINCIPIUL binelui, nu principiul banului, nesătulule.

Dar, tu, comentator de pe bară, ce-ai mai zis? Bă, banii, baniii! E clar că Edi a vrut să spună altceva. Gigi, nu dă doi lei pe nimic, absolut nimic. E clar că are atâția bani cu care jonglează. Poate da zeci de bani înapoi amendă, recompensă pentru reziliere.

Eu, Edi, însă merg pe altă logică. Merg pe logica mea. Logica care-i interzice lui Jiji mersul creierului. Îi arată că nu poate să-i meargă la infinit. E logica mea, logica aia curată a lui Dumnezeu, dacă există... Nu merg pe mâna mulțimii, pe mintea turmei. Nu merg pe logica dracului. Uite, așa le fac în sâc!

Și Edi a uimit lumea. L-a uimit pe Jiji, te-a uimit pe tine - sclav al banului. Și a restabilit un pic din relația omului cu Dumnezeu. A amintit de contractul nostru cu Binele. Bă, tu, sclav al banului, ai auzit de bine, de Dumnezeu? Mai ai vreun Dumnezeu?

Multumesc Edi! Prin tine Dumnezeu ne-a arătat că există. Și e mișto Dumnezeu. Are mușchi. Are, bă, chiar și co.

Acest text este scris după mintea lui Gigi Becali. El o dă cu dracul și Dumnezeu.

Cine dorește să știe mai multe despre existența lui Dumnezeu să se adreseze specialiștilor.

Mai multe detalii despre conflictul Gigi-Edi, pe Gazeta Sporturilor.

AICI