1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022
Versiune
Mobile
nivelul 6 - bold
Nevermind [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 11:57
0/6
nivelul 7 - caps?
Un coleg suedez...
Costique [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 12:16
+3/9
...mi-a spus ca este cel mai "turbat" film pe care l-a văzut, "coreenii ăștia nu sunt sănătoși la cap". Eu nici nu m-am uitat, din sinopsis am decis ca nu ma interesează deviațiile mentale la moda. E plictiseala mare in lumea mass media si la nivelul subiectelor, am intrat
in era "soc si groaza", sexul e "metoo" așa ca s-a interzis. Societatea modernă este bolnava mental, diferența fata de trecut este imensa, efectiv este diferența dintre un cântec de dragoste din anii 40 si o manea "de dragoste" de unui "rapsod" contemporan...
da
sitizan [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 13:27
-1/11
Cand nu bate campii despre sanatatea si importanta culturala a manelelor si manelistilor, Istodorele poate scrie chiar destept. Vede lucruri.
Rar la dl Istodor, articol util
animatron [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 14:48
+7/7
Nu e obiceiul dlui autor sa faca efort hermeneutic, sa caute sens, dumnealui prefera adesea reactii epidermice si "simplificate", de "carnat", pt ca alea ii permit explozii de creativitate care distreaza audienta.

Corea de Sud, o tara foarte avansata economic si tehnologic, este foarte conservatoare societal, influentata puternic de confucianismul Chinei vecine.

Limba, de ex., are 7 niveluri de exprimare (nu 3 ca la cele mai multe europene), in mod curent orice coreean foloseste de mic copil cel putin 3 dintre acestea pentru a se integra in arhitectura complexa a relatiilor sociale care pun accent pe colectiv si armonie, nu pe individ si libertate.

Liderii occidentali care nu au habar de bazele etice, morale si de valorile traditionale ale Chinei (cu Taiwan), Coreei de Sud sau Japoniei, nu au nici o sansa sa priceapa succesul si dinamica acestor mari puteri economice si tehnologice, vor fi intotdeauna "surprinsi" !

Dupa valul K-pop (de altfel in continua ridicare), a venit si valul K-drama, lumea occidentala descopera capabilitatile industriei cinema din Coreea de Sud (premii prestigioase si interes maxim pentru filme, seriale, regizori, teme de reflectie).
cinematografia coreeana
Cata_ [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 16:17
+4/6
presa de stanga europeana a regurgitat la greu ca squid game e imaginea "cApITaLisM iS bAd" in timp ce ei pupa in fund toate mega corporatiile care inlocuiesc capitalismul cu corporatism autocratic. cum ziceai atat poate turma. ca o paranteze, societatea correana e muuuult mai "la cutite" si materialista decat cea romaneasca si in mare parte cea europeana. Au un fel de siege mentality (mentalitate de asediu) impreuna cu o deformare a ideii de onoare si de a nu dezamagi duse la extrem rezultatul fiind o populatie cam amorfa, lipsita, in general de empatie. Cinematografia sud-coreeana , in general, se preocupa de aceste aspecte, tragand semnale de alarma, doar ca in vest, ce zic ei e vazuta ca un fel de "down with the copitalism", care e la moda in culcusurile calde din tarile "dezvoltate" care de peste 70 de ani nu mai cunosc niciun fel de pericol. Bine, regizorii coreeni nu se refera la ce cred vesnicii nemultumiti din vest, ei tocmai clameaza o re-intoarcere la o viata mai simpla si mai implinita in jurul familiei si a naturii
corect
Cata_ [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 16:22
-2/6
societatea moderna din vest e efectiv lipsita de pericole existentiale, e plictisita si amorza, atrofiata si creeaza rezultate doar pentru a avea probleme. E gandirea rezultata din 75 de ani de lipsa de orice fel de pericol existential iar acea parte a creierului care ofera inovatie legata de exitenta e extrem de slabita. Maladia incearca sa patrunda, inevitabil si in Romania, de vreme ce noi urmarim aceeasi cultura ca in vest. exemplul cel mai bun e propunerea romaniei pt oscar "babardeala cu bucluc", o mizerie atat de infecta ca nu se poate descrie.
Gizas!
tudor74 [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 17:16
+3/7
Frate ti s-a pus pata pe Squid game? Ai mai avut un articol despre serialul asta acum 2 saptamani ... altceva mai bun nu ai de facut?
cred ca gresiti
mucenic [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 19:24
-2/4
"societatea moderna din vest e efectiv lipsita de pericole existentiale" numai aceasta afirmatie va descalifica sa aveti opinie corecta. Societatea moderna din West nu si-a putut inchipui pericolul "mlastinii politice" construita de Clinton-Obama si RINO republicani, formata din tradatori care au infiltrat armata si FBI. Nu e prea tarziu insa si un razboi civil nu este exclus.
ba are
Nevermind [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 20:31
+1/7
Se pregateste sa treaca iar strada pe rosu, sorbind din cafelutza si cu ochishorii-n telefon, ca dupa aia sa vitupereze ref soferii "criminali" care-l claxoneaza. Isi recicleaza neuronul si experientele.
don't kill the mesenger
Cata_ [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 21:35
-1/3
sunt deacord cu tine, dar populatia nu simte fizic nicio primejdie si in acest mod e mult mai usor de controlat. niciun mecanism fight or flight nu e declansat. e ca braosca aia pusa in apa care se incalzeste treptat pana broasca e fiarta
lol
qwertyasd [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 21:43
+1/3
de cand cu articolele lui Istodor, m-am mutat pe Biziday. Cand mai dau din greseala pe aici imi aduc repede aminte de ce: Comentariile toxice si Perspektiva lui Istodor care are intotdeauna darul de a-mi crea un sentiment neplacut in stomac in mod absolut inutil.
Incercare
Gabi [anonim], Luni, 25 octombrie 2021, 1:26
+3/5
E destul de greu sa comentezi Squid game, fara sa fi vazut ceva filme coreene. Am vazut vreo 20 probabil. Ce te izbeste, dincolo de nivelul de complexitate (ceva mai mare decat la cele de Holywood) si de modul de gandire total diferit, cred ca e intensitatea cu care e tratata moartea. Probabil ca n-am vazut filme prea optimiste. Le lipsea notiunea de happy end.
Exemple ar fi Lady vengeance, Old boy, I saw the devil. Ceva mai recent Deliver Us from Evil,
Beasts Clawing at Straws sau Night in paradise.
In comparatie cu astea, Squid game pare ceva destul de cuminte. Cred ca sunt rare filmele in care nu se merge pe mai multe planuri (evident cele mai importante)
slăbuț
Alex [anonim], Luni, 25 octombrie 2021, 10:31
0/2
Măcar de respectai regulile de ortografie.
Îţi recomand
fokerul [utilizator], Luni, 25 octombrie 2021, 12:38
+1/3
Tae Guk Gi, Pohwasogeuro şi Go-ji-jeon. Poate le-ai văzut deja, sunt despre războiul Nord-Sud.
Dacă ați tăiat
Timonierul [utilizator], Luni, 25 octombrie 2021, 13:30
+2/2
comentariul , urmează arestarea ?
Multumesc pt recomandari
Gabi [anonim], Miercuri, 27 octombrie 2021, 0:38
0/0
Totusi, la filmele despre războiul Nord-Sud nu m-am uitat, pt ca le banuiesc cam melodramatice. Plus ca au vechile antipatii fata de japonezi si chinezi. La fel la chinezi, fata de japonezi, etc.
Lady vengeance sau Old boy chiar vin cu un mod de gandire total diferit fata de ce insemna european/ american. Nu mi-a placut niciunul si nu le-am vazut pana la capat.
Asiaticii astia sunt destul de ciudati - Takashi Miike, un regizor extrem de nonconformist a putut face un film clasic ca 13 Assassins. Ce-i drept , la coreeni lipsesc reeditarile (cum e la japonezi - la 49 ronin cred ca am vazut vreo 3, prima fiind din 1945)
comenteaza