1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022
Versiune
Mobile
Vaccinul va salva vieti printre cei mai fragili
animatron [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 14:58
0/2
M-am vaccinat nu doar din prudenta pt sanatatea personala, ci si pentru a diminua riscul (el nu poate fi total exclus, se stie acum) de a-i imbolnavi si pe altii.

Daca sunt intrebat, raspund favorabil vaccinarii, iar daca discut cu persoane deja suferind de boli cronice sau obezitate le indemn sa ia in calcul aceasta optiune benefica pentru protectia lor (cel putin asa ne spun expertii).

Nu fac propaganda pro-vaccinare si in nici un caz anti-vaccinare, nu injur si urlu la cei nevaccinati, nu am nici un fel de "drept natural" sa o fac, e dreptul meu sa ma vaccinez si e dreptul lor sa nu vrea, ambele sunt personale si constitutionale (ca de aia trebuie lege trecuta prin Parlament pt pass sanitar).

E o chestiune de constiinta si de asumare a unor pericole la nivel personal si colectiv, e o decizie pe baza logica si emotionala.

Ar trebui sa fie banal, dar din pacate sunt atatea mesaje contradictorii, inclusiv printre experti si prin studii academice, ca a devenit o "alegere controversata" pentru unele categorii de populatie.

Solutia nu este sa stigmatizam si sa insultam, ci sa comunicam si sa convingem.

Putem obliga doar daca legea permite si nu e incalcata Constitutia Romaniei, atunci nu se mai discuta, e lege si se aplica, punct.

Sa vedem daca actuala clasa politica va avea curajul sa isi asume o astfel de legislatie "de forta" contra populatiei care majoritar nu s-a vaccinat.
Daca nu e dublat de un LOCKDOWN, e degeaba
Miky60 [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 15:03
-2/6
In ritmul in care este raspandit virusul, daca vaccinarea nu este dublata de un LOCKDOWN total, este cam tarzie pentru ACUM! Pana sa apuce sa faca si rapelul la vaccinarea aceasta, pana sa isi faca efectul (2 saptamani dupa rapel) deja acea persoana nevaccinata va intra in contact cu virusul si va ajunge in spital (si normal sosocii vor da exemplu!).
Singura actiune concreta in acest moment este un LOCKDOWN adevarat, ca acela la inceput de pandemie, in care sa fie armata si politia pe strazi sa ii verifice pe cei carre indraznesc sa iasa din casa si singura iesire permisa sa fie cea catre centrele de vaccinare. In aceste conditii, vaccinarea in acest moment va vea efect imediat, nu doar in valul urmator!
citind
nahir [utilizator], Joi, 21 octombrie 2021, 8:10
0/0
articolul am constatat că a apărut vaccinul Janssen, ”Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen)”. Ăsta de cine-i făcut? Are aprobare de UE?
comenteaza