​Pe lângă desele accidentări din lot, FCSB suferă în aceste momente și din cauza infectărilor cu Covid-19. Patronul Gigi Becali a declarat, joi seară, că nu vrea să facă propagandă antivaccinare, însă el nu se vaccinează.

Gigi BecaliFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

Becali a menţionat că Andrei Cordea s-a întors de la echipa naţională infectat cu coronavirus.

"Eu nu sunt stăpân de sclavi, fiecare face ce vrea, eu nu pot să-i oblig! Jucătorii mi-au cerut părerea! Am spus eu la televizor că decât să mă vaccinez, mai bine primesc un glonţ în cap.

Nu vreau să fac propagandă anti-vaccin. Oamenii fac ce vor, dar au înţeles că eu nu mă vaccinez. Nu există nicăieri, nu te poate obliga nimeni să-ţi bagi o substanţă în corp. Stau singur în casă, stau singur în pădure, bă, împuşcaţi-mă! Treaba lor, să facă ce vor (n.r în NBA).

Cordea a venit pozitiv de la echipa naţională. I-am făcut test PCR şi a ieşit pozitiv. Dacă cei care au vaccin nu sunt testaţi şi joacă, iar cineva se îmbolnăveşte şi moare, cine răspunde? Cei nevaccinaţi sunt testaţi!

Ei (n.r. medicii) m-au întrebat dacă prefer să mor, decât să fac vaccin. Și eu le-am spus ce le-am spus, nu vă mai zic vouă acum... Așa cum Ilie Dumitrescu ne ura nouă sănătate, așa vă urez și eu sănătate tuturor vaccinaților. Numai că peste doi ani o să vedem noi cine, cui o să mai ureze sănătate. Eu mă feresc de vaccinați, stau la trei metri de ei! O să vedem noi peste doi ani!", a afirmat Gigi Becali, potrivit digisport.ro.

Edi Iordănescu a fost depistat cu Covid-19, iar în următoarea perioadă va fi nevoit să stea departe de jucătorii săi de la FCSB. Echipa nu se poate baza nici pe Constantin Budescu (32 de ani) și Adrian Șut (22 de ani). Cei doi acuză de câteva zile o răceală și au fost izolați. La testarea pentru Covid-19 aceștia au ieșit negativ.

După 11 etape disputate din actualul sezon al Ligii 1 la fotbal, FCSB se află pe locul 3, cu 21 de puncte (la egalitate cu FC Voluntari). Pe primele două poziții se află CFR Cluj (lider, cu 30 puncte) și FC Botoșani (locul al doilea, cu 22 de puncte câștigate).

Edi Iordănescu va lipsi de pe banca tehnică a FCSB-ului la meciul cu CS Mioveni din Liga 1 (sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 20:30).

Antrenorul va ieși din izolare în data de 25 octombrie 2021.