China se pregătește să testeze zeci de mii de probe de sânge prelevate la Wuhan în 2019, în cadrul anchetei privind originile noului coronavirus, scrie CNN în exclusivitate, citând un oficial chinez.

Testare coronavirus in WuhanFoto: STR / AFP / Profimedia

Potrivit radiodifuzorului american, decizia Beijingului ar fi urmată de cererile tot mai mari de transparență cu privire la originea virusului, citează Rador.

Arhiva Wuhan Blood Center, precizează CNN, conține 200.000 de eșantioane, printre care și cele din ultimele luni ale anului 2019, și a fost identificată în februarie a acestui an de către echipa de cercetători a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) drept o posibilă resursă-cheie, care ar putea conține informații utile pentru a ajuta la stabilirea datei și locului unde virusul a trecut mai întâi la om. Un oficial al Comisiei Sanitare Naționale din China a declarat pentru CNN că pregătirile pentru teste sunt deja în curs.

Materialul este stocat timp de doi ani, prin urmare cel referitor la octombrie-noiembrie 2019 este aproape de expirare. Un funcționar al Comisiei Naționale de Sănătate a declarat pentru CNN că probele vor fi analizate odată ce va fi atinsă limita de doi ani.