James ”Jamie” Spears, tatăl lui Britney Spears, a transmis joi, după ce a fost înlăturat din rolul de tutore al ei, că rezultatul audierii de miercuri este unul dezamăgitor şi o pierdere pentru cântăreaţă.

Jamie Spears si Britney SpearsFoto: Captura YouTube

Prin intermediul avocatei Vivian Thoreen, tatăl starului pop a emis joi un comunicat în care susţine că îşi iubeşte fiica necondiţionat şi că va continua să acţioneze în interesul ei, relatează News.ro.

„Timp de 13 ani, a încercat să facă ce era cel mai bine pentru ea, fie ca tutore, fie ca tată. Asta a început atunci când a fost de acord să fie tutorele ei, când ea a intrat voluntar sub această tutelă. Acest lucru a inclus ajutor pentru a-şi resuscita cariera şi pentru a restabili o relaţie cu copiii ei. Oricine a încercat să îşi ajute un membru al familiei care se confruntă cu probleme de sănătate mintală poate aprecia grija imensă şi munca necesară. Pentru domnul Spears, asta a însemnat şi să se abţină să răspundă atacurilor false, speculative şi fără substanţă iscate de public, media şi, mai recent, de avocatul lui Britney”.

Comunicatul continuă: „Aceste chestiuni fac rezultatul audierii de ieri mai dezamăgitor şi, sincer, o pierdere pentru Britney. Cu tot respectul, Curtea a greşit prin suspendarea domnului Spears, înlocuirea lui cu un străin care să administreze averea lui Britney şi prin extinderea tutelei pentru care ea a implorat vara aceasta să fie înlăturată. A fost iniţiativa domnului Spears să depună o cerere de încheiere a tutelei, când nici fostul avocat desemnat de curte şi nici noul avocat ales de ea nu au făcut asta. Domnul Spears a fost cel care, ieri, a cerut Curţii să înlăture imediat tutela, în timp ce propriul avocat al lui Britney a argumentat împotriva acestui lucru”.

„În ciuda suspendării, domnul Spears va continua să aibă grijă de interesele fiicei lui şi va munci cu bună credinţă pentru o rezolvare pozitivă a tuturor problemelor”, a încheiat Thoreen, care a semnat declaraţia.

James ”Jamie” Spears a fost înlăturat din rolul de tutore al averii cântăreţei, a decis miercuri judecătoarea Brenda Penny de la Curtea Superioară a districtului Los Angeles. Ea a aprobat ca John Zabel, contabil, să fie succesorul lui Jamie Spears, care trebuie să înmâneze noului tutore documentele averii starului.

O audiere pentru analizarea suspendării şi a unei cereri de încheiere a tutelei este stabilită pentru 12 noiembrie, cu trei săptămâni înainte de a 40-a aniversare a lui Britney Spears.

Britney Spears nu a comentat direct hotărârea, însă a publicat pe Instagram o înregistrare video din timpul unui curs de zbor, notând alături: „În al nouălea cer acum”.