1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021
Versiune
Mobile
Aiureli de-ale politicienilor
BEDE [utilizator], Miercuri, 22 septembrie 2021, 7:48
+1/3
"Acordul de la Paris, semnat în 2015, a solicitat limitarea încălzirii globale cu mai puţin de 2 grade Celsius faţă de nivelul pre-industrial ".
în primul rând, cine știe exact cât erau temperaturile globale în perioada pre-industrială, adică aproximativ înainte de 1800. Măsurarea temperaturii cu un termometru a început abia în 1714. Mai adăugăm și mica glaciațiune, care s-a încheiat cam prin secolul al XIX-lea.
Da, clima se schimbă. Și se schimbă de mii de ani. Și este incert în ce măsură CO2 emis de oameni influențează clima. CO2 are concentrația maximă mai aproape de sol pentru că este mai greu decît azotul și oxigenul. Deci, acest CO2, dacă chiar contribuie la încălzire, încălzește doar solul, pe când la 5000m este tot la fel de frig ca înainte. În plus, CO2 chiar ajută plantele să crească mai bine, deci să fie mai verde.
Dar te pui cu politicienii și cu jurnaliștii care nu au pregătire științifică? Și această nebunie cu reducerea emisiilor de CO2 ajută mai ales Rusia și China, care fac ve vor, pe când economiile europene sunt afectate grav. Nu știu cum se va termina.
Și chiar dacă se vor reduce la zero emisiile de CO2 (ceea ce nu văd să se întâmple), tot nu cred că vom avea o climă favorabilă peste tot, cum ne-ar plăce
comenteaza