1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021
Versiune
Mobile
Nu numai "curentul"
Razorxyz [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:50
0/6
Si clima este la fel de letala, sunt chiar soferi care merg fara clima ,dar cu geamul deschis!!
Urat, dar nu ma mira
mihai [anonim], Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:03
-2/10
Avand in vedere ca autorul este ungur, nu ma mira afirmatiile tendentioase. Urat!
O parere a unui roman
Vicentiu [anonim], Miercuri, 15 septembrie 2021, 12:07
-1/5
Stimate domn Balasz,

Trecand peste parerile pur subiective pe care orice om si le poate manifesta liber, fara a fi jurnalist sau editor ( pentru unii Turnul Eiffel nu este decat un morman de fiare...sau Vulcanii noroiosi decat niste balti), ma opresc la cateva date istorice care e posibil sa fie noi pentru dumneavoastra. Astfel nu inteleg de unde anul 1862 pentru Unirea Principatelor...aceasta data pare sa fie undeva intre Mica Unire (1859) si Marea Unire(1918)...asta fara sa mai tinem cont de anul 1600 ��. Vorbeati mai sus ca am avut onoarea sa numiti aceasta tara neinsemnata "patrie", dar dupa numele dumneavoastra pare ca aveti alte origini. In orice caz multumim pentru aprecieri, si va recoamnd cu caldura sa incercati si alte meleaguri poate mai pe gustul dumneavoastra.
.
Gigel cu elefantii [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 13:44
-1/3
Autorul are dreptul la o opinie. Si e destul de solida. Ma mira ca n-a mentionat Casa Poporului (bine, nici romanii nu prea se mandresc cu ea). La pareri neplacute putea fi si o intalnire cu ursul, dar se pare ca nu a patit-o. Probabil trebuiau sa iasa 5.
ce noroc pe noi,
iodixit [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:20
-1/3
ungur sau nu, ca ai venit tu sa ne luminezi.
uite asa muream prosti daca nu te nasteai tu si veneai pe aici sa ne deschizi mintea!
.
Gigel cu elefantii [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:22
+1/1
I-am citit preferintele culinare: https://emerging-europe.com/after-hours/sorry-romania-but-i-just-dont-like-tuica/

Autorul nu e ungur. E englez (nu-i place sa fie numit englez) :)
Turistul rupt de istorie
Setalcott [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 15:12
-2/4
Am urmarit fenomenul jurnalelor de călătorie al străinilor în România pe YouTube și sunt revoltat de ignoranta debordantă. Nici unul dintre cei care postează încântați de peisaje și încearcă sa dea explicații docte nu înțeleg de fapt ce vad, cu largul concurs (dez)interesat al celor care ar trebui sa le explice.
După ziua de rigoare petrecuta în Micul Paris (sa nu confundam cu Parisul Estului, care e într-adevăr Budapesta), călătorul ia inevitabil drumul Transilvaniei, fără a fi avertizat ca acolo pășește de fapt intr-o alta civilizație. Nimeni, în special mândrii patrioți, nu are vreun interes sa explice ca orașele medievale, bisericile fortificate, catedralele gotice, piețele cu iz central european, nu sunt de fapt creația romanilor, ci a regatului maghiar, care a ținut o mie de ani romanii afara din orașe. Acestea sunt obiectivele turistice ale României, dacă e sa fim cinstiti, și facem un mare deserviciu turistului străin privandu-l de aceasta perspectiva.
...
a.nonim [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 15:20
0/2
Opinii tipice persoanelor cu orizont ingust (sau cu frustrari ascunse), care nu pot, sau nu vor sa inteleaga alte moduri de a privi lucrurile, sau pur si simplu vor sa socheze.
Impresiile referitoare la geografie sunt intotdeauna subiective si depind de multi factori, inclusiv de formatia intelectuala, starea de spirit sau conditiile meteo. Deci nu merita comentate. Cat priveste trenurile, la ora actuala nivelul de trai din Romania nu permite trenuri cu aer conditionat decat pe rutele principale, cat dai, atata face.
Pentru nestiutori Bucurestiul era numit micul Paris pentru viata sociala si rapiditatea cu care adopta ultima moda (de la moda feminina pana la cinematografe si barurile automate aduse de peste ocean), nu neaparat pentru arhitectura. Dar si arhitectura tinea pasul, era un obicei ca bucurestenii sa refaca fatadele dupa ultima moda (exista cladiri cu fatada Art Deco, la care un ochi de cunoscator poate observa volumetrie baroca sau elemente neoclasice pe spate). Bucurestiul chiar daca nu are arhitectura medievala, sta foarte bine la capitolul arhitectura de secol XX. Sigur ca este observata si apreciata in special de specialisti si cunoscatori, dar daca tu cazi pe spate doar la arcade gotice tine de propria educatie, nu de ce vezi.
Cat despre diferentele culturale dintre regiuni, e evident ca autorul nu a calatorit in nordul si sudul Italiei, in Franta, nordul si sudul Germaniei (nu vorbim de est), Spania, samd. Diferente culturale sunt peste tot, ba chiar mai mari. Poate n-ar strica sa mentionam si ca Iasi, Galati si chiar Bucuresti au fost dintotdeauna cosmopolite in adevaratul sens al cuvantului, cu romani, turci, greci, armeni, evrei, sositi prin migratie naturala (nu prin colonizari), pe cand in Transilvania doar anumite etnii aveau dreptul sa se stabileasca intre zidurile orasului (colonisti cu voie de la imparat), iar etnia majoritara a avut nevoie de vreo 200 de ani pentru a primi aprobara pentru a-si deschide scoli sau biserici.
Țară mândră și frumoasa…
Barcutza [anonim], Miercuri, 15 septembrie 2021, 22:14
0/0
Comuniștii ăștia ne-au inoculat ideea ca România e o țara deosebită… iar cineva care nu a ieșit niciodată din țară e chiar înclinat sa creadă asta..
Insa văzând ce exista și prin alte locuri, și nu mai departe de Europa de Vest de pilda, toate aceste lucruri cu care romanii se mândresc între ei pălesc..

E destul să compari turismul românesc cu turismul altor tari din regiune, precum Bulgaria sau Ungaria, ca sa nu mai vorbesc de țările din Vest, ca sa îți faci o idee nepărtinitoare.

Cu ce punctează România este într-adevăr natura virgina, câtă mai exista și aia, si cu satul tradițional.
comenteaza