1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021
Versiune
Mobile
Google ar putea
Mihail. [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 21:38
-1/19
Una e sa ajuti omul in nevoie sa gaseasca pornache, iar alta e sa schimbi legile fizice. Parerea mea.
Interesant dar mi-e teamă că
ploiesteanu [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 22:10
+2/10
exemplu cu cutia și monedele nu e relevant. Ne putem închipui un sistem neinerțial în care se află un tub cu diametru pătrat în care sunt așezate una lângă alta un șir de monede, unele cu stema lipită de suprafață, altele cu banul. Întoarcem (rotim) cutia adică împingem suprafața. Moneda preia impulsul iar dacă oprim rotația la 90 de grade, moneda se va așeza pe cealaltă parte datorită inerției. Dăm mișcarea încă odată rotind cu încă 90 de grade, monedele se vor așeza pe cu suprafața inițială lipită pe a treia suprafață a tubului pătrat. Dăm înapoi revenind la configurația din a doua rotire, monezile se vor așeza cu suprafețele lipite de cutie așa cum au fost la rotirea 2. Și așa mai departe. Putem spune că sfidăm legea a doua? Nu. Și asta datorită faptului că i se aplică cuarțului același algoritm fizic. Computerele cuantice au același sistem binar ca și calculatoarele obișnuite. Dacă de exemplu am aplica alt algoritm fizic, în cazul nostru geometric, răsturnând tubul paralelipipedic de secțiune pătrată la 90 de grade transversal, monedele se vor suprapune iar Legea a doua a termodinamicii se va verifica. Asta nu înseamnă că nu s-a ajuns la acel cristal temporal, poate, nu știu. Înseamnă doar că exemplul cu cutia nu este adecvat.
Astea
sorance2000 [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:38
-8/14
sunt povesti fantastice care sa ne ia mintea de la 'escrocheria secolului COVRIG'. Fizica nu poate fi schimbata, cel mult descoperita!
Asta nu e fizica
topor [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:57
+1/5
Aceasta u e fizica, e fictiune! Acest „cristal” e doar teoretic si nu face altceva decat sa eludeze cateva principii ale fizicii. Este un fel de ce ar fi daca...?
Asa cum in matematica se inventeaza tot felul de principii pur teoretice, asa si in fizica teoretica incep tot mai mult sa se inventeze situatii, pur teoretice, care ar incerca sa stoarca bani pentru o eventuala masina a timpului. Desi se stie ca timpul este o acceptiune teoretica, o „dimensiune” a materiei care poate fi masurata, dar nu poate fi manipulata(doar in teorii fanteziste)
Teoria probabilitatii?
Ciobanul Bucur [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 14:07
0/0
Nu am pregatirea teoretica necesara, dar am impresia ca are legatura si cu teoria probabilitatii. Citeam candva ca:

- Desenam pe podea un cerc.
- Cofectionam un bat de lungimea razei cercului.
- Din centrul cercului, de deasupra, dam drumul batului sa cada. El va cadea in interiorul cercului fara a atinge marginea, sau va cadea astfel incat va atinge marginea cercului. Procedam asa de un numar foarte mare de ori. Notam de cate ori batul a atins marginea cercului si de cate ori nu a atins-o.
- Impartim numarul neatingerilor la numarul atingerilor iar rezultatul va fi 3,14.
oau ce descoperire de Nobel, not
jescu [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 18:28
-1/1
Traim intr-un cristal temporal, care se afla in doua stari, noapte si zi. La fiecare 12 ore la toti oamenii de pe glob e zi sau noapte, peste 12 ore la unii se schimba, iar peste 24 de ore sistemul e la fel, se si repeta la infinit.
OK
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 19:04
0/0
Sa-mi explici si mie unde si cum se schimba legile fizicii folosind calculatorul cuantic de la Google. Am citit amandoi acelasi articol, nu?
Nu spune nimeni ca schimba fizica
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 19:06
-1/1
Titlul e o traducere incorecta, in sens, ca ar putea schimba felul in care e inteleasa de noi fizica. Nu ca apesi un buton si dintr-o data se schimba gravitatia pe planeta sau ca un cub e elipsoid si cumva 2+2 fac 6 (ca totusi Matematica si Fizica sunt rude indepartate).

Dar asa se intampla cand citesti titlu, nu articole sau nu intelegi articolul deloc. Noroc ca intelegi si accepti conspiratiile. E si asta o calitate. Nu multi o au. Din fericire.
Nu sunt de acord
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 19:08
0/0
Timpul e un concept uman aplicat la felul in care se modifica proprietatile obiectelor percepute intr-un anumit fel. Felul interpretat de noi e a patra dimensiune. Nu exista dovezi ca a patra dimensiune e timpul, ci ca se apropie si merge sa folosesti timpul ca "valoare".

In alta ordine de idei, timpul nu il masori. Ca sa stii cat e ceasul sau cat "timp" a trecut ai un alt ceas (sau aparat de masura, tot uman) cu care compari.

Poate cel mai apropiat punct real ar fi de unde a pornit ciclul curent al Universului, dar si acesta este aproximat.
comenteaza