1 € 1 USD duminică 26 sep 2021
Versiune
Mobile
Securitate
dx [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 18:45
-1/21
Ucraina sa mai schimbe placa. Mai multe rute, mai scurte cresc securitatea nu o scad. Mai mult, Rusia nu controlează singura gazoductul ci în parteneriat cu companii din Olanda, Germania și Austria.
Ucraina pierde redevențe de tranzit, în rest este all win.
Mi se pare corect...
IoPaNet [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 19:10
-1/21
Energia verde e doar pentru prosti, pentru smecheri e bine cu carbuni si gaze. Ja, ja, luati de la coana Merkel niste impozite la oferta pentru centralele termice...
O sa iei minusuri...
P.Antipov [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 21:59
+2/12
O sa iei minusuri de la bizoni, dar adevarul doare: pâna si Românica va beneficia dupa deschiderea gazoductului. Doar aia care asteapta ameicanii din anii '50 pot spune serios ca gazul lichefiat este o optiune la gazul rusesc.
Adica este o optiune - o optiune mult mai scumpa!
Gresit !
Rahan5 [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 23:38
-1/9
Acum ca este gata conducta Nord Stream 2 se pare ca a sosit momentul sa sepuna problema sa se ajunga la o Intelgere Internationala Europeana de inchidere a tuturor robinetelor de Gaz de la Putin spre Europa si Turcia !.
I se va zice ,,Operatiunea Jos cu Putin"
Parca sunt din URSS :
1) Nord Stream 1 si 2
2) O conducta spre Polonia
3) Vreo 2 spre Ucraina
4) 2 conducte spre Turcia.
Adica in total 7 conducte principale.
Daca toate aceste conducte se inchid simultan, si in plus se blocheaza importul in UE de Marfuri Chinezesti facute cu gas din URSS atunci Putin pierde alegerile Parlamentare si apoi cele Presidentiale !.
De fapt e posibil ca Putin nici nu va mai apuca Alegerile Presidentiale pentru ca va fi debarcat de Armata.
Va fi arestat in genul cum a fost arestat Beria in 1953.
Ai dreptate, dar te-ai exprimat greșit.
asavreau [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 8:47
+1/3
Corect mi se pare spus, numai proștii nu înțeleg cum se folosește energia verde. Dacă nu ești prost, poți folosi orice sursă de energie, inclusiv cărbune, petrol, numai să captezi integral produsele rezultate în urma arderii și să le folosești. Normal că asta implică inteligență, tehnologii noi, curate, eficiente, multă multă automatizare și robotizare. Putem lua ca exemplu modul realizării echipamentelor pentru lansarea în Cosmos. Sunt testate și supratestate pentru a elimina orice eroare de fabricație, ori concepție.
Creste dependenta ...
ZVrk [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 12:09
0/2
Cine impiedica "UE" sa-si traga tevi de oriunde, Norvegia stream, Romanica stream, Egipt stream, etc, etc. Sau chiar USA stream. Si atunci cumpara de la cine da mai ieftin, nu poate nimeni santaja intrun fel.
Da, asta nu rezolva finantarea regimului "democrat si iubitor de minoritati nationale" de la kiev.
Iar cerinta UE ca proprietarul tevii si al gazului trebuie sa fie diferiti are o solutie simpla. Doritorii cumpara gazul la bursa din Sankt Peterburg si atunci Hans gmbh e proprietar de gaz de la granita Rusiei iar Gazprom doar transportator.
Varianta merge si pe ruta ukraina, dar atunci riscul sa pompezi 5 mil mc gaz si la iesirea din ukr sa fie doar 4 este a lui Hans. Si Hans poate plati tranzitul si triplu, daca ii este drag de bandera!
Deci Nord Sream 2
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 12:35
+1/1
e cu 2 taisuri pentru Putin !!
Pe de o parte, daca circula gazele, profitul lui Putin va fi mai mare pe seama preliminarily Taxelor Mari pe Gaz primite pana acum de Ucraina.
Pe de alta parte Armata stie ca daca se opresc toate conductele va curge un suvoi de bani in cazul in care conductele se redeschid.
Conditia de reluare a circulatiei Gazului pentru UE va fi una singura pentru anul 2022: DEMISIA LUI PUTIN !!!.
,,Formatul Juridic" ar fi ca ,,UE nu recunoaste dreptul unui presedinte sovietic la mai mult de 2 mandate".
Putin deja are vreo 3 mandate si il vrea pe al vreo 4-lea.
comenteaza