Astăzi s-au întâlnit degeaba USR-Plus și Klaus Iohannis. Klaus Iohannis știe ce trebuie să facă: să urască. Istoria lui resentimentală este simplă. În primul său mandat, Klaus știa ce trebuie să facă. Să urască și să se opună berbecilor Dragnea-PSD. Aha. Ăsta e dușmanul. Acum, în mandatul Opoziției, avea de ales. Putând să facă atâtea, a ales jocul riscant al lui Florin Cîțu și disprețul pentru diversitatea USR-Plus. De aceea, credem că Florin Cîțu este prima și ultima fantezie a președintelui României Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, prim ministru. Klaus Iohannnis, președinteFoto: Hotnews

Domnește Klaus Iohannis, președintele României, în 2021. Care-și duce spre capăt, să recunoaștem, ultimul mandat. Dar se bucură de prima și ultima lui fantezie politică. Să ne amintim de Ion Iliescu. Și acest președinte a recurs în mandatul său la fantasme ca să-și umfle ego-ul. Da, s-a împăcat cu Regele Mihai și l-a eliberat pe Miron Cozma. Ce mai bâlci a acompaniat Ion Iliescu în ultimul său mandat 2000-4.

Iohannis n-a avut parte de o conspirație în primii lui ani de Cotroceni. Ba, din contră, a avut parte de izolare, de bocanci în gură și insurecții anti. Acum, la început de 2021, Klaus are ocazia. Intră în Joc. S-a eliberat de trecut. Vrea și dumnealui o fantezie.

Și a a ales dintre toate fanteziile și conspirațiile posibile: riscul-veninul lui Florin Cîțu. CLICK pe LINK ca să vedeți explicația riscului cîțian.Fantezia asta e alimentată în primul rând de un plan măreț pentru România, adică vrem Puterea toată, vrem tulburare politică, meschină și repetitivă. Că noi avem competența și cheile reformei.

Planul măreț nu-i un plan. E mai degrabă resentiment. Nu e vorba de metafizici și planuri ce n-a văzut România. Nu. Binomul Plăcut-neplăcut e la îndemână. Cotroceniul este un om simplu, în fond. Plăcut Cîțu-Bogdan. Ură USR-Plus.

Cîțu și Rareș Bogdan l-au lucrat simplu pe Președinte. Lui Iohannnis trebuie să-i dai o țintă, să urască pe cineva. Așa a fost obișnuit în primul mandat, nu poate altfel. Și lui Iohannnis i-a și plăcut.

Cum Dragnea PSD nu mai erau un pericol real, Președintelui i-a rămas, după numirea lui Cîțu prim-ministru, un sentiment în plus, o valență bleagă. Și atunci s-a apucat să urască bine la USR-Plus.

Iohannis ura un dușman real al României: PSD-Dragnea. Acum, USR-Plus este ținta. De ce? Că-i partidul-altfel. Klaus n-a înțeles însă mai nimic din USR-Plus, dar asta e. Omul era disponibil.

USR-PLUS este clar altfel. Atât de altfel că-i chiar penibil. Vezi ieri cum a aplaudat ca prostul discursul lui Barna. Demisiile. Incertitudinea ce va veni.

USR-Plus este divers, zic, ca un târg de sâmbăta, ca Oborul. Nu neapărat în sensul acela util, total constructiv, nu. Priviți de la distanță, sunt o adunătură de ideologi fără experiență politică. Au cocoșeala asta adolescentină, fac erori care mai de care mai tâmpite, au cotcodăceala aia de “gașcă cu vena umflată”, au comportamente zburătăcite și de multe ori prostești. Totul scoate din sărite și derutează. Altfel sunt, adică nu-s robotizați încă în stilul politicii. Sunt diverși și scot din sărite. Resentimentele poporului, PSD_iștilor, PNLiștilor lacomi sunt gata. Iohannnis a mers pe drumul banal.

Mai sunt și utopiști. Și asta e ură mare la Cîțu-Bogdan-Iohannnis. Băi, sunt pericol, doar noi știm Politica, Binele lumii. Aici exemplu cel mai simplu e Năsui de la Economie. Iar barba crescută în timpul mandatului arată această rătăcire. Năsui n-a putut să bage mașina-ministerul pe autostrada reformei. Dar, trebuie spus, că astfel de comportamente sunt mai degrabă de înghițit și destituit, față de hoția PSD-istă, sinecurile date unor neica nimeni din PNL.

Dar Iohannnis nu-i un om al nuanțelor. Nu-nțelege Diversitatea. Vede aparențele.

Exemplul Stelian Ion? În loc să fie chemat la un șpriț, sau la ordine, Ion a devenit mărul discordiei, mărturisit de însuși Iohannnis. Cum marii lui prieteni, Cîțu și Bogdan, i-au dat marfă, robotic Iohannnis a înțeles pe cine să urască concret în gașca USR-Plus: Stelian Ion. Stelian Ion n-a prea negociat Justiția, că nu știa cum.

De fapt, e nasol. Guvernul nu are succese notabile sub Cîțu. Cîțu n-a adus un stil aparte, n-a impus o reformă după care să tremurăm că nu se împlinește. Nu. Dar și-a reluat jocul preferat, joc învățat în America și la bancă: riscul. Și atunci a trecut la butoane. I-a băgat în cap multe fantezii omului disponibil: Iohannnis. Klaus a înghițit chifteaua. Klaus nu-i om prea uns cu alifii, sau vreun conspiraționist de anvergură.

Singurele domenii în care a mers Guvernul Cîțu sunt portofoliile USR-Plus: Transporturile lui Cătălin Drulă și Europenele lui Cristian Ghinea. Drulă și Ghinea au rezultate. Primul a dat drumul autostrăzilor care au stagnat șdemii de ani de zile. Și a dat cu ragna în mafia de la metrou. Ghinea a adus, culmea, în ultima sa zi de mandat, aprobarea europeană pentru șdemiliarde de euro.

Așa că ura robotică a lui Iohannnis dă eroare.

Ura lui Iohannnis, repet, s-a dus către USR-Plus, o adunătură de băieți crescuți cu utopii și erori, care au reacționat diferit în exercițiul Puterii. Dar care pot să găsească oameni să-și dea jos erorile.

Iohannnis însă nu se ocupă doar cu ura.

Ura nu se fundamentează, o spun teoriile, nu eu, doar pe ură. E nevoie și de-o fantezie, cum spuneam. Fantezia este bunăciunea de risc a lui Cîțu. Cîțu a reușit să-l orbească, să-i dea ceasul peste cap lui Iohannnis. Și împreună s-au expus în public. Ca doi îndrăgostiți cu roșu-carmin 29 în obraz. Ce bine ne este! Noi vrem binele României. Și ne-mpiedică lumea. Lumea este scorpie. Ne-nghite minunatele noastre planuri. Ori, nema planuri. PNDL-ul lui Cîțu este o formă de corupție, o formă fără fond.

Acum e momentul! Cine ni se opune, la zid! Noi n-avem puterea, o vrem, la modul absolut. Cotroceni, Guvern, Partid!

Ori, momentul e îngrozitor de prost ales. Coronavirusul atacă și vaccinarea e îngropată. Economia n-are reformele anilor 2020. Digitalizarea și funcționărimea sunt de-a dreptul în epoca de piatră. Și nu-i vorba de mici ajustări, ci de nevoie structurale. Cangrena corupției bântuie în voie. Incompetența defilează nerușinată oriunde ai privi în guvernarea actuală. Toate metehnele pesediste au fost adoptate de noul cuplu politic.

Dar această pereche este orbită. Cîțu - Iohannnis. Miza este mică și nerușinată. Să stea ei confortabil la Putere. La Partid, la Guvern, la Cotroceni. Aflat în momentele din urmă ai mandatului său, Iohannnis nu mai are discernământul neamțului cu care ne-a obișnuit,a fost sedus de romanțele lui Cîțu și echipei lui de rezoneri: în principal, Rareș Bogdan (naționalism și ură), Emil Boc (slugărnicie).

Conspirația se poate sparge, din cuplaj te mai trezești, dar din ură, nu. Cine disprețuiește are pată. Omul devine și mai frustrat-vexat că a trebuit să lase dracului jocul preferat/ că i s-a luat jocul, păpușa adulată. Omul orbește și mai mult. De asta repetăm, Florin Cîțu este prima și ultima fantezie a președintelui României Klaus Iohannis.

ASTĂZI, Iohannis se vede cu USR Plus. Klaus are șansa să treacă peste fantezie.