Florin Cîțu haos. Florin Cîțu îl destituie pe Vlad Voiculescu. Voiculescu n-avea decât vina aroganței. Florin Cîțu îl înghite cu pui cu tot pe Ludovic Orban, de vină-i compromisul și bătrânețea PNL-ului. Florin Cîțu își dă afară ministrul Finanțelor și-și impune un prieten analfabet financiar. Florin Cîțu îl dă afară pe Stelian Ion, cică n-are arta negocierii și nu-i place președintelui Klaus Iohannis. Florin Cîțu își înghite-ncet-ncet puii, ca un dictator orb. Fiind tot mai orb, din senin, creează scandal. Dă cu oiștea-n gard. Florin Cîțu înghite pui vii. Și drum de întoarcere al acestei Coaliții nu există. Ce iese din gușa lui Florin Cîțu e incompetență, scandal și boală. Are damf de dictator. Soluția: Pa, Florin Cîțu, du-te-n zbor!

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu nu este luat acum de drog. Nu are alcool în vene.

A ajuns însă să conducă Guvernul așa cum s-a urcat în mașină beat în tinerețe.

A ajuns să facă la guvern ceea ce, cică matur, a făcut la banca unde a ajuns șefuleț.

Riscă. La limita legii. Dar acum nu conduce mașina, nici banca, ci România.

Puștan în America, înalt funcționar în Ro, a speculat. Când a făcut opturi pe autostadă, l-a văzut Poliția. Când s-au rușinat colegii lui bancarii, i-au dat demisia.

Prea era de tot. Cum să-nchidă poliția americană ochii? Prea se compromiteau bancarii.

Riscând mereu, Florin Cîțu a fost dat afară de peste tot. De pe autostradă, din bancă.

Riscul acesta nu este calea cea bună în viață.

În politică, are același joc acum. Dar în fruntea Guvernului nu merge jocul ăsta. Creierul său are o singură dungă de acțiune: RISCUL. Riscul de acest fel, de tip Cîțu, gratuit, n-are sens în fruntea țării.

Creierul lui nu poate procesa alt drum însă. Nu admite altul.

Florin Cîțu s-a așezat pe ouăle rivalității PNL-USR-PLUS. A cotcodăcit negociere la guvern, a cotcodăcit speranță: noi nu vom fi PSD. Noi suntem tineri și suntem viitorul. Noi suntem Piața Victoriei. Cîțu a tăcut și a gândit Riscul. A sădit furtună. A culcușit incompetența. A adus ura, intriga, miza mică.

Cîțu e om de miză mică, fără anvergură. Șoarece, nu elefant. Infatuat de gașca toxică Rareș Bogdan, Emil Boc și alții. Plictisit de munca de fiecare zi în folosul binelui public, pe Florin Cîțu l-a năpădit boala veche: riscul.

Se vede simplu că nu-i om. Omul simte, merge în pas cu România.

Cîțu Riscă. Când riști, ești orbit de miza ta. Nu ești om de echipă, de cuvânt. Ești egoist, ca să câștigi. Ești TUTUTUTU. Doar TU și poftele tale nepotolite.

Nu arăți cine ești, nu mai poți să arăți ce știi. Ți se urcă la cap PUTEREA. Și ca să câștigi, stârnești furtună din senin.

Păcat, dar drumul din tinerețile lui, în dodii, după consum de alcool-drog, este, simbolic astăzi. Drumul lui riscant în mediul bancar este, acum la Guvern, simbolic și groaznic. Drumul lui de acum, este de om treaz. De om care riscă. Care are meteahnă veche. Nu poți vorbi cu el, nu poți negocia cu el, nu te poți baza pe el. N-ai viitor cu el. Își vede obsesia: EL SUPREMUL.

Și din culcușul lui guvernamental, lovește ca un șarpe. Îi spui una, o ia razna și te pizmuiește. Distruge Opoziția. Nu suportă Opoziția. Nu suportă Superioritatea, da, Vlad Voiculescu avea conștiință cel puțin.

Este clar, mai presus de toate că nu-i în stare să-mplinească “programul de guvernare”. Cîțu se închipuie Șef peste șefi. Tartor. E un închipuit. Îi dai o funcție, îi acorzi încredere, îi dai “doza” în venă, devine încrezut.

E gonflat de gușa naționalistă a unui Rareș Bogdan, de frustrarea clujeanului Boc, de tot felul de lighione oploșite pe lângă EUL lui suprem. Cîțu n-a făcut niciun bine cu adevărat.

A distrus în lunile ce au trecut totul: încrederea, speranța, loialitatea, competența, viitorul.

Tot ceea ce ne-a adunat în Piața Victoriei ca să-i dăm jos pe PSD-iști și pe Dragnea.

Da, cum spuneam, îl mână Riscul, clocește Intriga, Răutatea. Iar răutatea, intrigile dau miză mică. Miza mică? el și câștigurile lui de imagine. El și ai lui. Cîțu înlocuiește niște mediocrii cu alții, dar ca el: cu gură mare.

Bolojan de la Oradea avea dreptate. Cîțule, facem cum zici, dar ce urmează?

Și are multe păcate.

Campania de vaccinare a omorât-o. Ce-om face la iarnă, știm. Vom sta închiși în casă, doctorii vor fi sacrificați.

A dat bătaie USR-PLUSului. Obligându-l la joc de glezne. Și a adus în fruntea sondajelor PSD-ul.

Iar defectele guvernării, toate, îi sunt datorate. NU USR-PLUS e de vină. Cîțu e.

Nu Stelian Ion e de vină, Cîțu este de vină. S-a bucurat să nu se pună lumânare SIIJ-ului. iar acum pune bețe-n roate unei noi justiții. Suntem în pragul numirilor în Justiție, nu? L-a dat jos pe Stelian Ion, nu om-lumină, dar un om care și-a dat silința măcar.

PNDL-ul? Nu-i obligație, nu-i urgență, nu-i pomană la popor, nu, este oglinda strâmbă a lui Cîțu. Cîțu se încrâncenează să dea pomană la tot poporul doar de dragul alegerii lui în fruntea PNL. Riscă tot și se alege cu praful de pe tobă. Pentru că proiectele gândite de Cîțu nu există, nu vor fi făcute, vor fi furați banii. Pe PNDL nu există destul control al banilor, iar amendamentele USR-PLUS sunt obligatorii.

Cîțu a făcut în ultimele luni ORICE ca să fie Șef. A devenit un Dictator. Nimeni nu i se mai opune. Clar, Florin Cîțu are nevoie de zbor de la guvern.

Joacă? Riscă? Toate astea-s prostiile clanului politic. Sunt închipuirile lui și ale camarilei lui. Băsescu avea boala asta! Nu ne-am ales cu nimic. Tot Băsescu s-a ales cu pușcărie pentru frati-su și Udrea.

"România" o fi o vorbă goală, dar când la conducere e un pocherist de ăsta parcă Ro devine singura salvare. România? Binele meu și al nostru.

PS: acest articol nu ține cont de strategiile politice: Klaus, PSD, UDMR, USR-PLUS, AUR, Cîțu, Orban, Barna și toți ai lor. Arată o stare de spirit dăunătoare. Când politica e capturată de jocuri de dictator, politica trebuie arătată cu degetul: e toxică. Nu țin nici cu Orban, nici cu Barna, nici cu Cioloș, nici cu PSD, nici cu AUR, nici cu UDMR. Citiți aici o atitudine civică. Un "semnal de alarmă" civic. Riscul de acest fel al lui Cîțu dăunător trebuie semnalat, nu încurajat. Nu e normal să ne uităm cum își fac EI jocurile și să fim încântați de abilități de-ale lui Dragnea sau Cîțu. Strategiile și calculele politice nu fac decât să încurajeze Riscul, pocherul, zgomotul, în dauna reconstrucției României, adică a binelui meu și al nostru.