Simona Halep, locul 10 mondial, a primit un wildcard pentru turneul National Bank Open de la Montreal, care începe pe 9 august. Absentă din mai, românca se află și pe lista turneului de la Cincinnati, acesta începând cu o săptămână mai târziu față de competiția din Canada.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

“Abia aştept să revin la Montreal pentru prima oară după ce am câştigat al doilea titlu aici în 2018. Am muncit din greu pentru a pregăti turneele americane şi sunt bucuroasă să accept acest wild card. Fanii din Montreal au creat mereu o atmosferă grozavă şi sunt fericită să aud că vom avea sprijinul fanilor din tribune", a declarat Halep.

Turneul National Bank Open de la Montreal este fostul Rogers Cup. Simona Halep a câştigat turneul în 2016 şi 2018 şi a fost finalistă în 2015.

Ashleigh Barty (1 WTA), Angelique Kerber (21 WTA) şi Venus Williams (109 WTA) s-au retras de la National Bank Open.

Programat între 9 şi 15 august, Rogers Cup este primul turneu important din seria care precede ultimul grand slam al anului, US Open. Turneul se desfășoară pe ”hard”, fiind de categorie WTA 1000.

Simona Halep, pe lista unui alt turneu important în SUA

Organizatorii turneului WTA 1000 de la Cincinnati au anunțat lista participantelor, iar Simona Halep se află printre acestea.

La Cincinnati, Halep a jucat două finale, una cu Garbine Muguruza (2017) și alta cu Kiki Bertens (2018).

Turneul WTA 1000 de la Cincinnati se joacă pe ”hard” între 16 și 22 august 2021, iar ultima învingătoare este Victoria Azarenka.

Simona Halep s-a accidentat la turneul de la Roma din mai și nu a mai jucat de atunci un meci oficial. Deși trebuia să participe la Wimbledon, fostul număr unu mondial nu a mai putut să-și apere trofeul și a declarat forfait și pentru Tokyo.