Mii de oameni au manifestat sâmbătă în Franța împotriva restricțiilor menite să oprească un nou val al epidemiei Covid-19 din cauza variantei virulente Delta, care obligă multe țări să înăsprească restricțiile, relatează Reuters și AFP.

protest anti-restrictii FrantaFoto: Captura BFM TV

Protestatarii anti-vaccin și alți manifestanți împotriva restricțiilor anti-Covid s-au ciocnit sâmbătă cu poliția în centrul Parisului, motiv pentru care forțele de ordine au ales să folosească gaze lacrimogene, relatează televiziunea BFM, potrivit Reuters.

Dincolo de Paris, se aștepta să aibă loc proteste în orașe precum Marsilia, Montpellier, Nantes și Toulouse, deoarece parlamentarii francezi urmează să voteze în acest weekend un proiect de lege elaborat de guvern care vizează înființarea unui permis de sănătate și vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Și în Australia au manifestat mii de persoane în cele mai mari două oraşe australiene, Melbourne şi Sydney.

La Sydney, unde locuitorilor li s-a impus să rămână în case timp de o lună pentru a stăvili o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, mai multe persoane au fost arestate în urma ciocnirilor între poliţia călare şi manifestanţi.

La Melbourne, presa locală a relatat că mii de persoane au invadat străzile după ce s-au strâns în faţa parlamentului statului Victoria la începutul după-amiezii, scrie Agerpres.

Manifestanţii, care nu purtau măşti de protecţie, au încălcat dispoziţiile referitoare la deplasările neesenţiale şi la adunările publice, măsuri dictate de autorităţi, care au lăsat să se înţeleagă că le-ar putea prelungi până în octombrie. 'Wake up Australia' (Australia, trezeşte-te) se putea citi pe pancartele manifestanţilor.