1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021
Versiune
Mobile
Mai vedem
autan [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 13:14
-3/9
Secolul viitor. Nu avem cum, nu ne lasa contractele, caldura, frigul, psd, pnl. E imposibil.
asa putem scrie despre "mandatul"
un domn [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 14:33
+6/6
DUamnei Gabi.
Bukresh
rubberduck [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 14:48
-2/8
Este precum un oraș pârlit din India, Pakistan sau Bangladesh. Când ies din Bukresh spre sud, îmi aduc aminte de drumurile din India din anii 70.... Gunoaie, duhoare lipicioasă, indolență totală....
Numai in Africa am mai vazut atata gunoi
emil bobu [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 14:52
-1/7
Si totusi, sunteti mandri ca sunteti romani.
RBucuresti NU are nimic, nu poate fi capitala UE
Gryphus [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 14:56
+5/9
cum sa compari Bucurestiul cu orice alta capitala UE cand aici nu exista nici macar apa calda asigurata sau un depozit ecologic de deseuri sau transport integrat etc etc

orasul asta exista dar e praf, e cu 50 ani in urma oricarei alte capitale UE
Este plin de gunoaie in Bucuresti
AndreiBCO [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 15:31
+2/6
pe strazi, in trafic, la mall, in institutiile publice...unde te uiti mai dai de cate un gunoi!
eu chiar nu inteleg si ce daca
alfa1 [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 16:03
0/0
nu intelegeti ca doar corona conteaza...
Comparatie de doi bani.
AliKimiku [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 16:08
+2/4
Nu stiu cum aratau acum 50 de ani orasele parlite din India sau Pakistan dar pot sa iti spun ca Bucurestiul la vreo 100 de ani distanta de ele in ziua de azi.
raia turceasca
Coresponedntu [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 16:34
-3/5
Nu are legatura cu Pakistanul. Se numea in trecut Bükresht în limba turcă. Locuitorii si edilii urbei au metehnele orientale ale stăpanilor de la Stambul. Din acest motiv firmele otomane castiga toate contractele in Bukresh. Cica se chema Micul Paris !!! Fugi BRE de aici, cum ar zice Miticul ! BRE, un alt cuvant turcesc folosit de locuitorii Bukresh.
Ca ardelean din Marginime nu prea inteleg multe cuvinte ale locuitorilor Bukreshtului , cum ar fi ciubuk, bre, cișmea, sageak samd ? La noi nu exista asa ceva, sunt alți termeni pe care Bukreshtenii nu ii inteleg, majoritatea proveniti din limba Germana / din dialectul săsesc , Ja (Da), Servus (Salut), Boactăr (Beobachter , Bewachter / paznic), Șură (Schuren cu sens de magazie, anexa), Mure (Möhre /morcovi), Leiber (Haină), Potică (Apotheke, farmacie) , musai (müssen, a trebui), ribizli (coacaza), drot (sarma), rubarba (rubarber) etc etc etc
va fi greu de rezolvat problema gunoaielor din Bukresht datorita mentalitatii locuitorilor.
Gunoaie
gnd [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 16:52
0/0
Tarile civilizate procedeaza asa, nu ar trebui sa fie greu de implementat nici la noi:

- fiecare municipalitate/primarie are centre de colectare unde sint acceptate deseuri de (aproape) toate tipurile pe care locuitorii din respectiva municipalitate le pot duce fara costuri suplimentare. Acolo sint pubele cam cat un container de vapor pentru fiecare tip : 1 pentru hartie/cartoane, 1 pentru lemn, 1 pentru mobila, etc etc, vre-o 20 la numar. Se intra cu masina/dubele, fiecare descarca singur in ce are pubela corespunzatoare materialului

- masinile de gunoi colecteaza separat gunoiul menajer, apoi de la caz la caz sint primarii care colecteaza tomberon separat pt hartie/carton, tomberon separat pt plastice si unele chiar si pt "sticla".

- cine face renovare sau constructie este obligat sa-si inchirieze un container metalic din acela mare care se pune in fata casei pe durata lucrarilor. acolo se scoate tot molozul/materialele. se goleste ori de cate ori e nevoie de catre firme specializate in aceste deseuri. aruncarea deseurilor in orice alt loc este pedepsita aspru, asta se poate implementa si la noi cu ajutorul politiei locale/sumedeniei de functionari publici de prin primarii
o mizerie crunta in centru
Ev A [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 17:00
-1/1
Am avut drum ieri pe la Universitate, Calea Victoriei (Cretulescu) - o mizerie CRUNTA, cosurile revarsate, trotuarele imbacsite, fluide de tot felul...o rusine - taman in centru. cativa turisti - stingheriti vizibil si ei de mizeria din jur..
Eu sint votant USR, daca mi se explica care este motvul acestei mizerii de nedescris taman in centru, poate as intelege..dar sa se dea o explicatiede orice fel de la primarie - e ceva temporar? Mi s-a parut un mare focar, toate gunoaiele. Idem sectorul 1 (Aviatiei) unde locuiesc.
Explicati ce se intampla!
Romania intr-o poza
cristi_an [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 17:52
+2/4
gunoaie, copaci ciuntiti si blocuri comuniste
ca ardelean din Marginime
AES [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 19:22
0/4
ai dat dovada de prostie crunta, combinata cu snobism de 3 lei, totul inmultit cu o cantitate imensa de nesimtire d-alde Iohannis. Dupa ce iti chemi acasa toti sibienii pripasiti in Bucuresti sa faca "cariera", discutam. Pana atunci, in cel mai pur stil bucurestean, mucles!
evident!
AES [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 19:23
-2/2
In curand e anul de cand ND este primar. Desigur, Firea e de vina! :)))))
sunt adevaruri
Coresponedntu [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 20:34
0/2
Te deranjeaza ? Pana una alta la Sibiu-Hermannstadt-Nagyszeben nu roiesc sobolanii pe strazi . Si nici nu zac, cu zilele , sacii cu gunoi din care curge zeama urat mirositoare, pe caladaram (la noi se cheama trotuar).
deci tu nu esti roman?
AliKimiku [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 21:17
0/2
Sau nu esti mandru ca esti roman?
Sau trebuie sa ne masuram mandria dupa cantitatea de gunoi din fata portii? de pe toata strada? din tot satul/ orasul?
ma deranjeaza doar nesimtirea
AES [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 7:09
+1/1
de care dau dovada aia de isi zic ardeleni, dupa ce au umplut Bucurestiul. Din 10 masini parcate pe strada, 5 sunt din Ardeal. Clar sau iti trebuie un desen suplimentar?
Ar fi de interes, de când sunt.
asavreau [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 8:51
+2/2
Așa, doar un articol de făcut valuri politice.
Se face degeaba
bardiCristi [utilizator], Vineri, 23 iulie 2021, 3:05
0/0
Si la alba am avut colectare separata, iar un gunoier a zis, nu te mai complica, la groapa se amesteca.

Bun, acum sa faca Bucurestiul, macar, ca e ditamai orasul, ar trebui investitii ori in fiecare sector exista o mica mafie atat in privat pe contracte cu statul cat si in consiliile locale unde nu se vrea. De banii alocati romprostului se puteau face, dar ei au decis sa plateasca romprostul si la suprapret, nu doar cat era necesar. Acum de unde sa mai faca? Poate primarita la S1 va face treaba si eventual vor scapa de ei, dar acei bani sunt acum pierduti. Pa, investitii! Pe viitor poate, dar daca procedeul mafiei este santajarea cu greu va mai fi o conducere care sa nu cedeze iar bucurestenii prefera comfortul indus cu o iluzie de civilizatie dar pe ban greu.
comenteaza