Premierul Florin Cîțu a declarat marți seară la TVR1 că incendiul de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași ar fi fost declanșat de o problemă la instalația electrică.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

”Am evitat o tragedie. Incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie reabilitată. Cei evacuați nu au fost afectați, a subliniat premierul referindu-se la incendiul de la Iași”, spune șeful guvernului.

Cîțu a subliniat că a existat un plan de măsuri după tragedia de la Piatra Neamț. Trebuie verificat dacă acel plan de măsuri a fost implementat. Ministerul Sănătății poate să prezinte public acest lucru. "Implementarea este la Ministerul Sănătății", a subliniat Cîțu.

Prim-ministrul a arătat că este nevoie de spitale în România: "1, 2, 3 spitale până în 2024".

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Nicio persoană nu a fost rănită. A ars o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați, iar incendiul a fost lichidat în aproximativ 40 de minute de la anunțarea acestuia.

DSU subliniază că clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu iar cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la 20.31.