1 € 1 USD 4,1340luni 21 iun 2021
Versiune
Mobile
Din Somalia
Kepler [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 0:37
+20/38
in Congresul USA ????

In institutii nationale la acest nivel, numai cei nascuti pe teritoriul tarii respective ar trebui sa aiba acces.
greu de inteles
Neutral01 [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 0:45
+17/29
ce comparatii poti sa faci intre US si talibani??? Nu e de mirare ca exista un val masiv de critici!
Sunt câțiva in Congresul
Observatory [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 2:10
+12/28
american, care au fost refuzați de Cuba, Somalia șamd , dar dau lecții de marxism americanilor.
Cineva a întrebat cum aceste “specimene” au pătruns in Congress ?
Răspunsul a fost simplu : sunt districte unde dacă pui un pahar cu apa la candidatura, in mod sigur v-a fi ales…
cunoastem
hanu [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 2:22
+18/32
personajul...Exponent al marxismului care perverteste america. Acesti indivizi urasc america si tot ce reprezinta.
"Extremistii" sunt de fapt cei mai avizati
Setalcott [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 4:54
-2/20
În anii tinereții mele naive, m-as fi alaturat și eu indignării generalizate împotriva unor astfel de declarații de neconceput. Cu cât te familiarizezi mai mult cu realitatea americana și prin extensie internațională, iti dai seama ca Ilhan Omar are dreptate, desi nu pentru motivele pentru care crede ea.
Putem sa ne imbatam cat vrem cu vaporii ramasi din mult slavita democrație americana, dar America e astazi o societate cu doua caste. În timp ce sistemul se duce pana în panzele albe sa terfeleasca casta de jos, care ii purta razboaiele, și sa ridice în slavi casta favorita, care urăște America, se și rățoiește martial la competitori externi care n-au nici o treaba cu ea, dar pe care vrea sa ii dea gata cu noua armata de trangenderi.
Ni se spune în mod constant ca America sufera iremediabil de rasism sistemic, mai nou de la fraiele puterii, dar în același timp este etalonul fata de care orice alt sistem nu suferă comparatie.
Și totuși, dacă te uiți concret la cazuistica, vezi ca rasismul sistemic exista, dar e tocmai invers. Exemplu concret: Derek Chauvinsi Ashli Babbitt.
Alt exemplu concret: Aruna Khilanani - cautati si va minunati, daca n-ați auzit, nu mai insist.
Iar cand patriotii americani se declara infranti de sistem și dezangajati fata de un stat de la care nu mai au ce sa aștepte, tot ei sunt acuzați de subminarea democratiei.
Si ca și cum n-ar fi suficient de distructiv acasă, sistemul american a găsit și cum sa isi exporte difunctionalitatile cu de-a sila prin tot felul de ONGuri și companii care distrug culturile locale la mii de kilometri în numele liberalismului.

https://www.youtube.com/watch?v=5ZPmlHENOTo
Adica, vrei sa spui
John M. [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 6:05
-5/27
ca un sfert din populatia tarii (85 de milioane) sa nu aiba reprezentant in Congress?!
Constitutia ii da dreptul imigrantului sa devina orice in America, exceptand functia de presedinte. In rest, nu exista nicio diferenta la drepturi si indatoriri intre un bastinas si un nou venit. Din acest motiv America a devenit in 250 de ani cea mai avansata tara din lume si serveste si azi ca model de democratie.
si totusi..
Ismail Paine de circ [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 7:24
+22/32
... daca e atat de naspa in USA, de ce nu se duce in alta parte?
:))) exact...
faza dura e..
Ismail Paine de circ [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 7:26
+19/27
.. ca au plecat din tarile lor de 2 lei si s-au implinit aici, apoi vor sa transforme aceste locuri la fel ca la ei acasa. mda, religia pacii.
Ilhan Omar nu e singura !
Cugetator [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 10:43
+8/16
Stanga democrata americana din Camera Reprezentantilor contine multe elemente procomuniste si desigur islamiste, care urasc cu tarie SUA si reprezinta cel mai rasist mesaj posibil anti alb si anti american. Locul lor ar trebui sa fie in Somalia ,Palestina pro Hamas , Iran, Venezuela etc. Prefera insa sa transforme SUA intr-o caricatura perfecta a unor astfel de tari !
Extrema stanga din Partidul (socialist) Democrat
animatron [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 11:29
+7/15
PsD-ul american, instalat la putere dupa alegeri cu zeci de milioane de voturi "in plic", are in Congres 270 parlamentari (220 Camera si 50 Senat), in timp ce Partidul Republican al fostului presedinte Trump are 261 parlamentari.

Extremistii din acest partid "democrat" controleaza acum circa 100 de mandate din cele 270, deci fara votul lor nu se poate adopta absolut nimic, pt ca PsD-ul are cea mai mica majoritate la Camera din ultimele decenii, a ratat complet alegerile parlamentare.

Islamiste ca Omar, vopsite "democrat" ca sa ajunga in Congres, marxiste confuze ca AOC sau rasialistele afro-americane din restul grupului "the Squad", in mod normal ar trece la rubrica "diverse", in emisiuni satirice, ar mai amuza parlamentarii cu vreun discurs "revolutionar".

Doar ca traim niste vremuri de "barbarie" democratica, de regres constant al libertatii de exprimare, de progres constant al violentelor politice, de adancire fara precedent al diviziunii in societatea americana.

In acest moment, din cauza polarizarii ideologice extreme, USA nu mai este nici o democratie perfect functionala si nici un model de societate, dimpotriva, provoaca o reala ingrijorare in restul Occidentului.

Luna de luna apar dovezi ale manipularii mediatice si politice la cel mai inalt nivel, un Obama care nu e nici pe departe vreun "trumpist" acuza public "derivele corectitudinii politice" de tip "woke si "cancel culture", aflam ca miliardarii donatori ai politicienilor la putere plateau impozit mediu de 0,1%/an (vezi cazul Bezos-Amazon).

Ni se spune ca America e "rasista", ca istoria americana trebuie dispretuita, ca steagul american trebuie calcat in picioare, ca un drogat recidivist talhar de femei e de fapt un "erou", ca "matematica e rasista", ca trebuie ingenuncheat pe stadione in fata steagului BLM, etc.

Dupa flux vine si reflux, miscarea de pendul a democratiei va matura probabil acest val neomarxist care vrea sa distruga Occidentul si "capitalismul" in numele utopiei egalitariste.
"ara tuturor posibilit['ilor
mrn200v [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:27
+7/11
"...refugiata somaleză..." în Congresul SUA? Ce știe ea despre deomocrație, despre specificul legislativ sau național american? A fost trimisă acolo doar din exacerbarea 'corectitudinii politice' tembele, care favorizează absurdul în detrimentul competenței.
Putina opozitie la "status quo"
John M. [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:30
-8/10
nu strica. Daca aveati si voi una ca asta sau ca Ocassio-Cortez poate ca Ceauseasca nu v-ar fi tratat ca pe niste viermi....
Formularea e gresita
ACP [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:32
+3/11
Atrocitati comit doar talibanii si alti extremisti. Democratiile, in cel mai rau caz cauzeaza victime colaterale.
Nu conteza de unde au plecat,
John M. [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:40
-9/15
ci unde vor sa ajunga...Orice tara are nevoie de innoire, altfel am trai in Roma Imperiala...Crezi ca tu ai putea sa cresti o familie cu minimum wage astazi de $8 pe ora din care guvernul iti ia 40% in taxe?! Si cine crezi ca ar schimba lucrurile, Biden care a fost in Congress 47 de ani si a carui pensie va fi de 3 milioane pe an?! E bine ca cineva se lupta si pentru "the little man"...in orice societate.
Esti foarte prost...
John M. [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:47
0/12
documentat. America se schimba de la o decada la alta, de la o epoca la alta. Alegerea lui Obama in locul unui mare patriot si erou american, John McCain, ar fi trebuit sa dea de gandit (rare commodity in America) tuturor sociologilor si istoricilor. Well, it didn't. S-a crezut ca e o chestie temporara, un moft al natiunii. Well, it wasn't! It was a clear message that "business as usual" is no longer in effect and that the country is going into a storm of unprecedented changes and it did...
I think you are out of step
John M. [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:51
-4/8
with the American reality...and ...the dream...
Nu prea cred
Popescul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:08
-9/15
Nu tine. Daca locuieste in SUA, inseamna ca nu poate critica acea tara atunci cand considera ca este cazul? Ce vorbesti? De unde teoria? Daca nu eram de acord cu Veorica, trebuia sa plec din tara? Ce vorbelesti acolo?
Si totusi
Popescul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:16
-4/8
Si totusi, americanii au comis n crimede razboi, cand au ucis sute de mii de civili in Irak. Pe asta n-ai vazut-o? Dar cand au torturat arabi la Gunatanamo si Abu Ghraib? Nici p-asta n-ai vazut-o? Daca omorau cate 40-50 de civili in Afghanistan dupa ce bombardau din greseala o nunta din nu stiu ce sat? A fost o astfel de stire acum multi ani. Nici de asta n-ai auzit?

Nu cumva de fapt tu vrei sa auzi si sa vezi doar ce-ti convine? Intreb, nu dau bastarca de baseball.

Comparatia intre americani si teroristi este o aplicare a celebrei expresii "Cel cu un ochi este rege in tara orbilor". Daca pe americani ii incalzeste ca n-au comis-o la fel de sinistru precum restul teroristilor, e-n regula... Este si asta o realizare.
Democratia
Popescul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:17
-3/9
Asta inseamna democratie. A fost ales. Ce treaba ai tu cu asta? Bun, rau, niste oameni au decis ca vor ca femeia din speta sa-i reprezinte. Sigur ca puteau vota si cu paharul. Si ce daca? Asta facea paharul mai putin reprezentativ? Ce ai votat, aia ai.
Concluzii pripite
Popescul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:21
-6/10
Tragi concluzii pripite. Daca a-i spune crimei "Crima" este ceva nenatural, atunci ai dreptate. Adevarul este ca SUA masacrat, a masacrat si a masacrat! Poate sa nu-ti convina, dar asta n-are vreo relevanta. Faptele sunt fapte. Armata americana a comis n masacre pe unde a pus piciorul. Poti sa accepti asta sau sa te ascunzi in bula ta. Nu vei schimba absolut nimic.

Daca masacrului nu-i spui "crima", atunci cum sa-i zici? Eliberare suna mai bine?

Nu-ti place imaginea pe care o reflecta oglinda pusa in fata armatei americane? Pot sa inteleg asta, dar hai sa avem decenta sa nu denaturam realitatea.
Cum sa nu
Popescul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:29
-5/9
John McCoy era o rusine nationala. Era un individ plin de frustrari si cu o ura maladiva fata de rusi, de exemplu. Iar lista natiunilor indezirabile in mintea acelui individ poate continua. Ma bucur teribil ca ala nu a ajuns sa detina o mare putere in SUA. N-avea ce sa iasa bun din asta. Probabil ca i s-a tras de la anii de detentie in Vietnam, dar asta nu scuza caracterul sinistru al acelui individ.

Lumea civilizata i-a aratat usa atunci cand a contat. Se-ntampla.
Oglinda
Popescul [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 16:32
-6/10
Trolii s-au suparat ca acea femeie a asezat o oglinda in fata SUA. Nu le place imaginea pe care o vad si pace buna :). Pentru ei nu conteaza realitatea, faptele la care face referire parlamentarul respectiv. Important este ca e musulmana, democrata si ca le-a aratat fata hada a SUA. Apoi, una ca iasta nu se poate. Sigur e platita de Putin/martieni/serfii stelari.
Poti sa o iei asa
bardiCristi [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 19:23
+6/8
Daca esti maghiar si nu-ti convine in Romania, nu o critici, nu calci sau arzi stindardul, nu jignesti tara in care te afli, ci pleci... in Ungaria, unde cu siguranta vei fi primit cu multa caldura si prietenie.

Adevarul e ca ea critica SUA ca e musulmana... nu ca mediul ei islamic de unde a plecat e un mediu problematic si cauza principala a conflictelor. E o problema veche cu musulmanii, sunt prea sensibili, printre altele.

Je suis Charlie!
Motivul
bardiCristi [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 19:30
+9/11
A fost ca nou venitii au fost atrasi pe criterii considerente si aveau sa pluseze la economie si dezvoltare. Azi, SUA atrage refugiati ce fug din calea mortii, fie ca sunt din Africa, Orientul Mijlociu sau America Latina, sau tigani. Si ea, fosta-muribunda, a beneficiat de generozitatea statului american. Dar in loc ca ea sa duca acest occidentalism in care se complace si ii aduce siguranta, in zona natala nenorocita, vine cu tupeisme. Nu cred ca asta garanteaza Constitutia.
Israelul se lupta sa supravietuiasca
emil bobu [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 22:06
+5/7
fiind inconjurat de dusmani care nu vor cadea la pace niciodata.

Cu toate astea, hai sa-i criticam si sa-i ignoram pe Hamas, Jihadul Islamic, Hezbollah etc., suntem de stanga.
Si asta-i doar inceputul !
Susufler0 [utilizator], Sâmbătă, 12 iunie 2021, 17:20
+3/3
Cum e vorba aia ? A deschis usa si l-a bagat pe Dracu' in casa !
comenteaza