1 € 1 USD 4,1340luni 21 iun 2021
Versiune
Mobile
Adică
gebica [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 22:50
+11/13
Să se mai inventeze o castă de îmbuibați privilegiați. Nu le mai ajung nici ăstora salariile uriașe, faptul că lucrează cu nerușinare la privat căpușînd sistemul de stat, iar toate astea sunt nimicuri față de grosul șpăgilor.
Sărmană țară sărmană, cît mai suporți?
Dar impozitul pe VENIT este oportun ?
Dinu-I [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 23:02
+1/7
In altte tari cu apa calda/capitaliste/democratice NU exista limita de pensionare obligatorie si nici de cumulare de salariu. Muncesti pina la adinci batrinete, platesti taxe pentru toate VENITURILE (exceptind cele scutite prin alte legi). Ln Romania se vorbeste de SALARIU sentru taxe ca si cum celelste ar veni din cer !!!!!!!
Treceteti la taxarea pe VENIT pregresiva si limitati pentru toti cetatenii la o cota (%) dintr-un maxim anual stabilit de stat. In acest fel de asigura o pensie maxima (1 punct) la 65 de ani. Restul de venit si-l investeste cum doreste. Cum iti asterni vei dormi spune un proverb romanesc. La nevoie din acele investitii in case, actiuni,pamanturi etc. vinzi si doar atunci platesti taxe pentru ele.
In unele tari daca ai cumparat o casa in rate (cu sa zicem $100.000) se plateste doar de cumparator taxa de "land transfer" intr-o suma fixa de zeci de dolari.
/////
GemstonesPig [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 23:08
+14/14
FMM de treaba mereu apare cate unu ministru care canta oda asta a exceptionalismului ” fara ei nu se poate”. E plin cimitirul de esentiali si oameni de neinlocuit.
toti vor exceptii sa lucreze la STAT
Gryphus [utilizator], Joi, 10 iunie 2021, 23:55
+7/7
aia 400 nu pot lucra in privat?
voluntariat
Coco Whistle [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 2:15
+2/4
dar romania nu e obisnuita cu terminologia. daca s-au identificat ar trebui sa se faca publica virsta acestora si daca la obtinerea pozitiei nu au existat competitori mai tineri care ar fi trebuit sa aiba prioritate. abia atunci putem spune ca pensia se poate cumula cu salariul.
madam e userista
plain vanilla [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 10:30
+2/2
adica intre personajele cartonate din guvern, astia sunt cei mai hotarati cu reformele
cu alte cuvinte, da, sa facem reforma sistemului de pensii dar ea se aplice doar prostilor care nu sunt in stare sa isi mentina privilegiile prin exceptii de la lege
buna treaba,
mikirikipikifriki [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 12:33
-1/1
nici o problema daca se da legea, rezolva ei cumva sa fie bine: "dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical"

sa tot lucrezi la stat!
Se lucrează fără studii de impact
Propinatiu [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 13:47
-1/1
Se lucrează fără studii de impact, interesele de grup pot fi decisive.
Adica
bardiCristi [utilizator], Vineri, 11 iunie 2021, 15:55
-1/1
In tari cu sisteme de pensie private? Nu, nu exista limita de varsta si nici interdictii de cumul dar exista pericolele instabilitatilor economice. Pensiile private sunt rulate pe piata, iar la un crash, o recesiune, o pandemie, sa vezi veselie cand se rascheteaza o buna parte din contributii.
Doamna ministru
szadi62 [utilizator], Duminică, 13 iunie 2021, 21:12
0/0
Doar o vorba sat-i mai spun,vorba lu' Pruteanu.
Am inteles ca acu nu-i oportuna interzicerea cumului salariu/pensie.
Normal,acum medicii/doctorii incaseaza mii sau chiar zeci de mii de lei pentru acelasi program de 2-3 ore.

Da' oare ar fi oportuna interzicerea celor care lucreaza in privat sa activeze si la stat?Si invers.

Doar am intrebat,pentru ca vad ca va bateti in piept cu taierea pensiilor speciale,dar inca nu-i oportuna pentru nici o categorie aceasta masura.Eventual peste vreo 15 ani,cand conform extraordinarului Catu sistemul de pensii (doar pentru nenorocitii acestei tari) nu va mai fi sustenabil.
Poate ca atunci superinteligentui Catu,PNL si toate maimutele europene cu dreptuei isi vor da seama de incompententa si non-vointa politica de a face ceva in agara de datul din gura,sportul national; de 30 de ani.
Inventatori de apa calda
all23 [utilizator], Marţi, 15 iunie 2021, 11:46
0/0
Asta sunt cei care au propus idiotenia de lege . Prin impozitare progresiva se rezolva toate problemele . In momentul in care pui niste praguri de impozitare e veniturile de peste 10000 lei de minim 50 % si 80 % la veniturile de peste 20000 , ai rezolvat problema . Omul poate sa ia si pensi si salariu , dar va plati un impozit mai mare ( daca depaseste pragul ) fiindca daca un profesor cu o pensie de 2500 lei mai ia si un salariu de 3000 de lei , nu cred ca e o problema. Problema este sa ocupe un post pe merit, fiindca e mai ok un pensionar decat un suplinitor ..... De asemenea pentru toti pensionarii cu pensii speciale ar trebui pusa o cota speciala de impozitare , scosi in afara oricarei legi a pensiilor, fiindca alea nu sunt pensii, sunt privilegii !! Oricum vedem ca se puteau ingheta pensiile speciale inca de anul trecut , dar nu s-a facut asta , singurele pensii care au crescut anul asta fiind tot alea nesimtite!!! Alea au crescut in fiecare an. Si acum problea este unpic falsa , ne batem pentru stagiul de 70 de ani , care nu va fi aplicat decat voluntar ( o idiotenie oricum ) dar vor umbla la lucruri mai importante , ca formula de calcul sau egalizarea pensiilor , prin cresterea pensiilor mici .....
comenteaza