1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021
Versiune
Mobile
De la 30% la 50% ...masura de maxima importanta
Gryphus [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 21:30
0/12
chiar ma uitam pe terase zilele astea si asa a fost, maxim 30% au lasat :-)))
Magazine inchise la ora 21
vlad.pe [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 21:40
-3/13
Sa il anunte cineva pe Florin Citu ca Magazinele se inchid la ora 21 si ca pe strada sau in parc trebuie sa porti masca desi esti vaccinat iar capitala este in scenariu verde.
nu e buna ideea
Jebediah_Sanchez [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 3:47
-2/6
Inca nu exista dovezi ca vaccinul impiedica transmisia virusului.
Eficacitatea e undeva pe la ~93-95%, dar nu 100%, deci nu toti vaccinati sunt fara Covid. In Australia chiar au fost depistate 6 persoane in carantina care fusesera vaccinate, cu ambele doze) si au testat pozitiv pt Covid.
Imunitatea nu apare imediat dupa vaccine. De exemplu la Pfizer apare 10 zile dupa a doua doza.
Mai e si problema ca acum toti trebuie sa poarte masca - usor de aplicat regula. Daca doar cei vaccinati ar avea voie fara nu cred ca ai mai vedea pe cineva cu masca...
restaurantul scoala vietii in Romania
Coresponedntu [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 8:33
+3/5
desi in toata Europa restaurantele si barurile sunt tratate separat fata de teatre, cinematografe, sali de spectacole, muzee, si alte institutii culturale in Romania sunt puse in aceiasi oala.
HORECA, acest sector care isi va pierde din insemnatate pe glob in viitor, este copilul rasfatat al autoritatilor.
Din punct de vedere epidemiologic este clar ca barurile, restaurantelle si cafenelele sunt focare mai mari de transmitere a virusului decat institutiile culturale, dar acest lucru se pare ca nu conteaza pentru cei ce decid in Romania.
Mai nou cei de la HORECA cer si facitati fiscale. De ce nu s-ar oferi aceste avantaje institutiilor culturale? Sunt mai utile dezvoltarii pe termen lung unui popor si cresterii nivelului de educatie a acestuia.
Dar cand oamenii politici si conducatorii sunt de teapa lui Basescu? Cel care a fost educat la restaurant si cu sticla de votca in mana pe vapor? sau a celor de la PSD care organizeaza reuniunile restranse de partid tot prin carciumi ? Totul se explica.
Daca ar fi sa ne luam dupa modelul de gestionare a pandemiei in statele mai dezvoltate ale UE, acum HORECA ar trebui deschis la o capacitate de 50 % sa zicem, iar institutiile culturale la o capacitate mai mare.
Cam asa vad eu lucrurile de aici din Olanda.
de unde atâta claritate?
feedback [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 9:38
0/4
Dacă tot e cum zici dumneata, ia să ne explici și nouă, să nu rămânem în beznă, cum se face că numărul de cazuri de spitalizare a crescut abia pe final de octombrie-început de noiembrie, culminând spre decembrie, în condițiile în care lumea s-a frecat în concedii, terase, chefuri și a stat bot în bot toată vara?
De ce n-au crescut cazurile în august, de exemplu?

Îți zic eu: pentru ca depinde mai mult de vreme și climă decât de purtatul măștii, dar n-o să auzi oficial chestia asta. Distanțarea sigur că merge, chiar mult mai bine decât masca, doar că nu poți să te ascunzi de viață ca șobolanul cu decadele.

PS - Mai sunt și alte boli. Doar nu crezi că au dispărut gripele, pneumoniile interstițiale și alte bucurii de sezon. Și cum nu suntem fraieri, ne dăm seama că numărul de "cazuri" și gravitatea lor au fost mult supralicitate pe partea de covid. În unele țări mai mult decât în altele, e drept.

Chiar și o analiză rezervată, optimistă fată de versiunea oficială, pune sub semnul întrebării între 25-50% din cazuri și decese.

Cum e prin Olanda?
comenteaza