1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021
Versiune
Mobile
Vegetarieni care beau și fumează?
BEDE [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 10:48
0/14
Câți vegetarieni sunt care să bea și să fumeze?
Eu mănânc carne și, după carne, mai și beau un pic de alcool. Dar de băut ceva alcool după o salată verde sau niște fructe sau doar ceva orez, chiar nu îmi vine deloc.
Darămite cei care sunt vegetarieni, cum să bea? Și cum să fumeze? Dacă sutn vegetarieni fiind convinși că nemâncând carne sunt mai sănătoși, atunci cum să se apuce să bea și să fumeze atunci când există dovezi certe că alcoolul și fumatul dăunează semnificativ sănătății?
Să nu-mi spună că au găsit în UK niște zeci de mii de vegetarien care beau și/sau fumează! Nu cred!
Iar dacă sunt puțini la număr, atunci studiul este nerelevant.
Se zice că, dacă alegi eșantionul cum trebuie, atunci statistic poți demonstra orice.
mda
Mistrelutz [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 11:25
+7/11
pentru fiecare doctor sau specialist in nutritie care recomanda sa mananaci fara carne,exista alti 5 care nu-s de acord cu ei
Sanatosi, poate...
O_Tannenbaum [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 11:45
-3/17
Dar mai inteligenti, nu. Fiindca lipsa de proteine animale afecteaza grav sinapsele, neuronii si circumvolutiunile.

Dar pentru a fi vegani deficitul de inteligenta ajuta la cristalizarea convingerilor.
Ba chiar asa e
veganu [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 14:25
+1/11
Vegan fiind, beam serios si am fumat pana nu m-au mai tinut plamanii. Acum beau doar social ca nu mai am 20 de ani. Si stiu multi vegetarieni sau vegani fumatori si majoritatea beau, macar social. Asta pentru ca adesea motivatia e etica, nu sanatatea. In alte cercuri (ex. adventisti), cu siguranta situatia sta alta.

Pe de alta parte, fumatul nu mai e asa la moda cum era candva, iar veganii de pana in 30ani am observat ca nu fumeaza in general. Dar cred ca tine de generatii.
"Vegetarian" nu e acelasi lucru cu "vegan"
animatron [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 14:44
+5/11
"Veganii" sunt cei care nu consuma nici un fel de proteina animala, indferent ca provine din carne , peste, oua, branza, unt, etc

E alegerea fiecarui adult si e una dezechilibrata dupa pararea mea.
Este exclus sa aplici asa ceva unor copii, care sunt in crestere sau unor animale de companie care sunt carnivore (vezi caz penal de cuplu vegan si cainii pe care ii hraneau cu seminte).

"Vegetarienii" sunt cei care consuma proteine de origina animala insa doar din oua, branza, lapte, unt, eventual peste, niciodata din "carne" (rosie, alba, procesata, nu conteaza).

"Vegetalienii" (uneori li se spune "flexitarieni") sunt cei care nu exclud total "carnea" din dieta lor, insa reduc mult consumul acesteia in raport cu vegetalele (le prefera pe acestea in mare cantitate).

Articolul pare sa se refere la "vegani", cei care nu consuma nici un fel de proteina animala (nici oua, branza, etc), deci nu acumuleaza nici macar "colesterol bun" dintr-un eventual consum de peste (grasimile din "peste" de exemplu ajuta f mult la "colesterolul bun").

Un regim de hrana trebuie adaptat starii generale de sanatate, varstei, sexului, efortului fizic/intelectual de la scoala/servici, sportului practicat.

Nu are nimic rational de-a face cu convingeri religioase (hindusii), para-religioase ("mama gaia", "naturismul" panteist), ideologice ("animalism", "specism", ecologism radical) sau "mode/trenduri" vehiculate pe retele sociale.
Eu am 2 exemple similare cu ce descrie BEDE
Atoatestiutorul [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 18:29
+2/4
Sotia vegetariana de 25 ani si nu a pus nici gura pe alcool de atunci. Din considerente etice si de sanatate. Mai am o amica in aceeasi situatie. Foarte rar alcool (rar nu inseamna social ci la ziua ei si cam atat).
hai serios...
Filbert [utilizator], Vineri, 21 mai 2021, 18:11
0/0
Djokovic, Navratilova, Hamilton, Carl Lewis si multi alti supercampioni sint vegani, ti se par idioti?
comenteaza