1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021
Versiune
Mobile
mai ales pentru cei care nu au job
CartierANLHenriCoanda [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 12:26
+4/10
In IT se gaseste ceva care sa se portiveasca pentru fiecare. Ori developement, ori sales, programator, admin de aplicatie, tester etc.
Cel mai important este sa fi curios si mereu sa gandesti "de ce nu ?".
opinie
Calin123 [utilizator], Luni, 10 mai 2021, 8:57
0/0
"Se caută specialiști care au abilități de gândire critică" - chestia asta a devenit la moda observ...Un fel de "se cauta cei care sunt Gica contra". Nu e nimic rau in a avea o gandire critica si a specula potentialele probleme, este in schimb rau aunci cand o faci ca pe un sport si vii sa expui doar potentialele probleme fara sa oferi si potentiale solutii. De exemplu, daca se da problema urmatoare: "Domnul Goe trebuie sa se deplaseze de la punctul A la punctul B (10 km)". Cineva din echipa alege solutia de a se deplasa cu masina. Vin cei cu "critical thinking" sa spuna "dar daca masina face pana, daca ramane fara combustibil, daca pica un asteroid pe masina", dar ei nu ofera nicio alta solutie alternativa si prin urmare nu fac altceva decat sa traga in jos echipa si progresul.

Apoi referitor la necesitatea de a avea studii de specialitate la o universitate tehnica... Parerea mea este ca daca vrei sa excelezi in acest domeniu ai nevoie de baze super solide de algoritmica (baze pe care le pui in mod normal in timpul liceului de informatica) si mai trebuie sa stii macar in linii mari cum functioneaza componentele hardware. Ideal ar fi sa stii atat de multe lucruri incat atunci cand ti se pune intrebarea "Ce se intampla daca eu deschid browserul si scriu in bara de sus googe.com si dau enter?" sa poti sa povestesti cel putin o ora... Sa stii lucruri minime de comunicare pe retea, despre arhitectura procesoarelor, sa stii in linii mari cum se aloca memoria si potentiale probleme de fragmentare a memoriei, supra alocare, sub alocare, tipuri de date (fiecare pe cati biti sunt) etc.
Din pacate, tot mai multi oameni semi-pregatiti ajung sa lucreze in IT pe post de "integratori de librarii", oameni care nu ar fi capabili sa faca un calendar in browser fara o librarie JavaScript, sau procesari de date fara sa ruleze servere super scumpe, oameni care in toata cariera de programator au facut functionalitati de tipul INSERT/UPDAE/DELETE pe date stocate in ceva baza de date.
comenteaza