1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021
Versiune
Mobile
Buna comparatia
HN_Cov_2 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 9:23
+7/13
Acum sa comparam si :

- sistemul sanitar

- transportul public (pai tu faci comparatie intre tari in care metroul / autobuzul / tramvaiul vine la 2 minute cu tari in care intervalul merge de la 8 la 15-20 de minute si oamenii circula ca sardelele

- numarul de piste de biciclete. Sunt tari in care mersul cu bicicleta e religie.

- numarul de elevi per clasa. La fi-mea sunt 36. E oare vreo diferenta fata de o clasa din vest cu 20 de elevi ? Si aici nu ma refer doar la distantare ci si la actul educational in sine.

Lista poate continua.

Decizia de a inchide sau nu scoala trebuie sa tina cont de o multime de factori care difera foarte mult de la tara la tara.

Nu scolile in sine sunt focare de infectie, ci volumul de oameni care se pun in miscare atunci cand acestea sunt deschise. Cand esti praf din punct de vedere al transportului cifrele explodeaza. Cand ai si un sistem sanitar deficitar, mor oameni cu zile.

S-au dus vremurile cand mergeam singuri la scoala cu cheia de gat.
Indicator de corupție și clasă politică nevolnică
ManeTekelFares [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 9:24
+4/16
Cam asta e concluzia pe care o putem trage din felul în care s-au operat în timpul pandemiei. Mi s-au urât să citesc haterii care urla că deschiderea școlilor duce la infectare masivă. Sau că vor oamenii să scape de copii, de-aia insistă să fie deschise școlile. Sau că ne omorâm bunicii dacă merge copilul la școală. Deschiderea școlii a venit după vacanțe în care s-au stat bot in bot pe plaja sau la schi. Faptul că eu și copilul meu vrem școală cu prezența fizică nu înseamnă că vrem să scăpăm unul de altul. Iar bunicii să treacă să se vaccineze, pentru nepoți! Chiar dacă vaccinurile ar putea avea efectele adverse. Mă apucă nervii când aud că vor să vaccineze copiii, doar pentru că avem adulți nesimțiți și egoiști!
Iti inteleg frustrarea
PowerIon [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 9:56
0/8
Dar decizia se bazeaza pe realitate nu pe ce ar trebui sa fie.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 7 mai 2021, 9:58
+12/14
Ignoranta omoara
HN_Cov_2 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 10:10
+2/10
Stiu ca iti place ideea ca toata Romania e o tara de gratangii needucati si ca doar nesimtirea oamenilor e de vina pentru cresterea cazurilor (evident nu tu, care esti si intelept si educat), dar as vrea sa-ti atrag atentia asupra a cateva lucruri :

- In toata vacanta de vara (deci 3 luni) numarul de cazuri a fost constant. In toata vacanta de iarna trendul a fost chiar descrescator.

Deci nu stiu cine a stat bot in bot ca numerele nu au crescut deloc din cauza romanilor ne-educati.

- ca un ceas: la doua saptamani de la deschiderea scolilor din septembrie trendul o ia abrupt in sus.

- ca un ceas: la doiua saptamani de la inchiderea scolilor din noiembrie, trendul o ia in jos

- la fel in februarie 2021: la fix 2 saptamani dupa deschiderea scolilor numerele o iau in sus.

- se ia vacanta si trendul e din nou descrescator.

A fost o luna de vacanta si dupa cum observi numerele continua sa scada, cu toti romanii astia care stau bot in bot.

Eu personal sunt surprins de cat de multi romani respecta normele. Nu stiu cat e din educatie si cat e din frica de a ajunge la spital, dar este cert ca nu "statul bot in bot" genereaza cresterea.

Sa speram ca acum cu vaccinarea nu mai e nevoie de asemenea masuri drastice si sper ca anuntata relaxare de la 1 iunie sa nu fie deraiata de re-deschiderea scolilor.

Spor la vaccinare !!!
Mda, să nu ridicăm în slăvi...
reiand [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 10:23
0/12
Forțarea venirii copiilor la școală pe timp de pandemie este un abuz de neimaginat. E probabil și neconstituțional în mulțe țări, pentru că statul are obligația de a nu întreprinde acțiuni care atentează la sănătatea publică.

Nici nu vă imaginați câte cazuri de părinți disperați au fost în vest, în țările care au "ținut școlile deschise cu orice preț", oameni cu diverse probleme, din grupe de risc, care s-au îmbolnăvit de la copii, prin școală.

Asta nu "ținem școlile deschise cu orice preț" e gândirea socialistă tipic vestică, preocuparea lor principală e să nu "crească diferențele" între copiii care au susținerea familiei, să aibă grijă de ei, să îi ajute cu învățatul, și cei care nu. Egalitatea e sfântă, drepturile individuale... neah.

Normal era ca școlile să rămână deschise cât mai mult, dar prezența să nu fie obligatorie. Cei care, din diverse motive aleg să stea acasă, să aibă acces la resurse online. Nu e chiar așa complicat.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 7 mai 2021, 10:41
0/4
Ca un ceas stricat
Socrate2021 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 11:10
-1/7
Lucrurile nu stau asa. Scolile s’au inchis in octombrie si cazurile au crescut pana la jumatatea lui decembrie. Deci nici o legatura cu scolile. Iar acum, la ultima inchidere, varful cazurilor a fost de 6 700, iar la 3 zile dup inchiderea scolilor scazuse deja la 4000. Deci nu inchiderea scolilor a fost cauza, scaderea cazurilor a fost naturala. In Bulgaria, inainte de alegeri, s’au deschis scolile - epidemia era pe varf - peste 5000 de cazuri. Astazi au ajuns la aprox. 1000. Probabil ca datorita deschiderii scolilor au scazut atat de mult, nu? Ca un ceas!:))))
Eu zic sa verifici inainte sa spui prostii
HN_Cov_2 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 11:35
+1/7
Scolile s-au inchis fix la inceputul lui noiembrie anul trecut. Te rog sa iti verifici datele. De asta nu vedeti voi legatura.

Legat de vecinii nostri Bulgari ca si cei din Ungaria, nu uita ca ambele tari au fost laudate pentru modul in care au gestionat pandemia. Asta in prima parte.

Apoi politicul a hotarat ca vrea capital electoral si au ajuns locul 1 si locul 6 in lume la numarul de morti pe milion din lume !!!!

In locul tau m-as abtine sa-i dau de exemplu.

Spor la vaccinare !!!
Si varful
HN_Cov_2 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 11:45
+2/4
... a fost atins fix pe 6 noiembrie adica prima zi de online.

A urmat un platou de fix doua saptamani si apoi o curba accentuat descendenta!


Chiar nu pricep cum mai sustineti asemenea aberatii cand cifrele sunt la vedere si evidente !!!

Acum nu mai suntem ca la inceput. Sunt grafice si trenduri clare !
La inceputul lui noiembrie
Socrate2021 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 11:56
0/4
Dar in ultima saptmana din octombrie a fost vacanta. Plus ca mai toate orasele mari aveau scolile inchise inainte se vacanta, find in scenariul rosu. Exemplul bulgar demonstreaza ca scolile nu au o influenta mare in cresterea transmiterii( nu zic ca nu au deloc), iar daca la deschiderea de acum, cand in 2 saptamani vor reveni toti copiii la scoala, nu vom avea o crestere foarte mare, cred ca esti de acord ca teoria voastra pica. Si oricum mai degraba ii cred pe cei ce ai facut studii in uk, suedia si franta, care au demonstrat ca transmiterea in scoli e limitata, decat pe ai nostri politruci.
In valul 3
Socrate2021 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 13:38
-1/3
Varful a fost atins cu mult inainte de incchidere, si au scazut cu circa 30 % in primele 3-4 zile de vacanta. Graficele si datele sunt publice si verificabile, tu incerci sa manipulezi. Uita’te la Bulgaria, au deschis scolile si cazurile au scazut cu 80%. Explica asta. Sau explica studiile expertilor suedezi. Exista multe alte studii, inclusiv unul facut de reuters, care dovedesc fara nici un dubii ca in scoli transmiterea e redusa.
Esti absolut penibil
HN_Cov_2 [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 20:27
0/0
In data de 5 noiembrie s-a discutat si hotarat inchiderea scolilor incepand cu 9 noiembrie, deci 6 noiembrie a fost ultima zi de scoala ceea ce coincide cu varful. A urmat un platou de 2 saptamani pentru ca toti infectatii dezvolta simptome in perioada 7-10 zile. De asta a fost acel platou si dupa inchiderea scolilor, exista un recul.

In ce priveste obsesia ta cu Bulgaria esti complet dezinformat:

1. Bulgaria a fost in lockdown complet in a doua jumatate a lui martie, de bine ce le era

2. Au deschis partial scolile pentru capital politic pentru ca veneau alegerile

3. Au avut si ei vacanta prelungita de paste

4. Chiar si acum in luna mai, cand tu spui ca bulgarii o duc minunat, programul de mers la scoala in Bulgaria este dupa cum urmeaza:

- in data de 5.05 si 7.05 merg la scoala clasele 5,9,12

- in perioada 10.05 - 14.05 merg la scoala clasele 5,6,9,11 si 12

- in perioada 17.05-28.05 - merg la scoala clasele 6,7,8,10 si 11

Ai toate datele aici : https://coronavirus.bg/bg/merki/ogranichitelni-merki

Deci dupa cum poti observa, nu numai ca NU a fost deschisa complet scoala asa cum sustii, dar nici nu este si nu va fi toata luna mai Se merge cu 50% din efectiv pentru clasele gimnaziale si de liceu.

Dupa cum iti spuneam, verifica-ti datele. Ignoranta omoara.
comenteaza