1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022
Versiune
Mobile

Absurd marca Romania
Ichi [utilizator], Miercuri, 28 aprilie 2021, 18:57
0/2
De cand a inceput discutia despre proiectul acestui act normativ am ramas cu o intrebare: pana la acest act nu se putea folosi semnatura electronica pentru semnarea acestor documente? Totusi, de ce avem nevoie de o prevedere specifica care sa spuna ca contractele individuale de munca pot fi semnate electronic? Ca parca semnatura electronica este echivalata ca putere juridica celei olografe pe orice document.

O sa incepem acum sa emitem norme similare pentru toate tipurile de contracte, sub interpretarea ca cele cate nu beneficiaza de astfel de norme nu pot folosi semnatura electronica?
:)
Casargoz [utilizator], Miercuri, 28 aprilie 2021, 19:56
+2/2
Diferența e ca e suficient si cu o semnătura avansată ( cum va fi probabil pe viitorul CEI inițial ( sau cum e cea de pe certificatul de vaccinare- nerecunoscută in Europa), fără a fi calificata ( pe bani :)
Asta e varianta noua
Ichi [utilizator], Miercuri, 28 aprilie 2021, 21:25
0/0
Asta e varianta noua. Varianta initiala a proiectului de OUG (oct. 2020) vorbea exclusiv despre semnatura calificata. Ca sa intelegi dilema mea.

Chiar si asa, nu inteleg de ce ar face dreptul muncii obiectul unei reglemetari speciale in acest sens, mai ales ca este vorba despre relatia dintre angajat si angajator, si nu cea dintre angajator si stat. Sau o dam in continuare cu capitalistul asupritor si nevoia de formalizare excesiva pentru protejarea drepturilor salariatilor.
Simplu
Casargoz [utilizator], Miercuri, 28 aprilie 2021, 23:46
0/0
Firma la care lucram și-a dat obștescul sfârșit , a falimentat cu mult succes și chiar a făcut rating.
Contractele mai vechi de revitalizat s-au dus. Și arhiva .. cine știe pe unde o fi.
Probabil pentru a se evita contracte la negru, înregistrarea rapida și in format digital e avantajoasa pentru taxare, nu e vorba de socialism. Și cum e vorba de costuri pentru contracte ce vizează salarii minime, ar fi nerealist sa pui angajații sa plătească 30 de euro pe an o semnătura calificata.
Control
Ichi [utilizator], Joi, 29 aprilie 2021, 0:20
0/0
Eu banuiesc ca explicatia e noroios romaneasca: neintelegere, nevoie de control si reglementare, suspiciune si niscai socialism.

EIDAS spune explicit ca niciunei semnaturi electronice nu i se poate refuza efectul juridic doar din motivul ca e in format electronic sau ca nu e calificata. Asa ca, statul roman nu ar trebui sa formalizeze modalitatea de semnare a contractului de munca. Aceasta ar trebui sa priveasca partile contractului.

Nu ma intelege gresit, sunt bucuros ca institutiile statului incep sa iasa din epoca dosarului cu sina si a pixului albastru, chiar fortate prin OUG. Ce ma nemultumeste este faptul ca lucrurile astea au aspectul unor favoruri care ni se fac: vezi prima varianta a OUG care avea pretentia de a ne recunoaste dreptul de folosire a semnaturii certificate pentru semnarea CIM.
Statul :)
Casargoz [utilizator], Joi, 29 aprilie 2021, 8:13
0/0
Cred ca la facultatea de drept nu se studiază de loc TFUE. Și știi asta :)
Eu am făcut o petiție semnată “electronic” cu caractere alfanumerice de pe mailul google, deși a fost respinsă inițial pana la urma a fost acceptata și de avocatul poporului și de instituția beneficiara. Dar la nivelul funcționarilor publici f putini înțeleg regulamentul.
Statul :(
Ichi [utilizator], Joi, 29 aprilie 2021, 10:25
0/0
Printre episoadele absurde ale digitalizarii relatiei stat-cetatean in Romania, mie mi s-a cerut sa semnez electronic un contract, cu semnatura calificata, in doua exemplare. Adica mi-au trimis doua documente identice si mi-au cerut sa le semnez pe amandoua, doar fiindca procedura lor pre-digitalizare vorbea despre doua exemplare. Probabil ca dupa primire le vor printa si le vor arhiva in format tiparit.

Pe vremuri, eu am avut drept comunitar in programa, dar existenta materiei in programa nu inseamna nimic. Oricum, am ajuns cam la aceeasi concluzie: suntem la moftul functionarului roman.
EteTE
mirce [utilizator], Joi, 29 aprilie 2021, 10:49
0/0
Mult zgomot pentru RECLAMA. Pai daca nu se trambiteaza realizarili guvernantilor nimeni nu poate sa zica ca nu fac! Nu e cazul in politikie sa aplici zicala: TACI SI FACI!
Semnătura electronică
CristiEu [utilizator], Duminică, 2 mai 2021, 16:18
0/0
Sunt din ce în ce mai mulți analfabeți - cel puțin funcțional - care nu știu să scrie(și să citească) și atunci se revine la semnătura prin "punere de deget": acum nu se mai folosește hârtie și tuș ci se folosește cititorul electronic de amprentă.
comenteaza