Consumați ulei de măsline, pentru că acest ingredient gustos poate fi și mai sănătos decât credeau înainte oamenii de știință – când spuneau că este foarte bun pentru sănătate!

HotNews.roFoto: Hotnews

Existau deja numeroase cercetări care arată că uleiul de măsline extravirgin poate reduce riscul de accidente cardiace și cerebrale, diabet tip 2 și osteoporoză. Amintiți-vă ce v-au spus doctorii despre colesterol: lipoproteina de înaltă densitate (HDL) este colesterolul bun. Grăsimile bune ca acelea găsite în avocado, nuci, pește gras și ulei de măsline au un efect pozitiv asupra nivelului de HDL din corp. Un nou studiu efectuat de American Heart Association (AHA) și publicat în revista Circulation ne informează că mai există și alte beneficii: HDL combate și inflamația, ceea ce poate preveni accidente cardiace ca infarctul.

În timp ce „capacitatea anti-inflamatoare crescută a HDL este mai ridicată la femei decât la bărbați”, este o veste bună pentru toți cei preocupați de sănătatea inimii. Chiar dacă doctorii nu vor prescrie curând injecții cu ulei de măsline, există tot mai multe dovezi, inclusiv acest nou studiu, că uleiul de măsline vă va ajuta să fiți mai sănătoși.

Deși autorii studiului nu se gândesc să facă și recomandări de rețete alimentare, nu ar fi rău să înmuiați niște pâine proaspătă în ulei de măsline sau să pregătiți pentru cină somon la cuptor cu lămâie și ulei de măsline (foto) - eventual cu o mică prăjitură cu lămâie, mascarpone și ulei de măsline la desert (chiar dacă pentru ultima ar fi bine să cereți voie doctorului).