Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în eforturile ce vizează studierea riscurilor de cheaguri sangvine asociate utilizării acestor seruri, a anunţat vineri cotidianul The Wall Street Journal, citând surse familiarizate cu această chestiune, relatează Reuters.

Vaccinul Johnson & JohnsonFoto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, afectată la rândul ei de mai multe săptămâni din cauza îngrijorărilor similare legate de riscurile de coagulare, a acceptat invitaţia, în timp ce companiile americane Pfizer şi Moderna au refuzat-o, spunând că vaccinurile lor par să fie sigure.

Autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi sistarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson cel puţin pentru câteva zile, după ce şase femei cu vârste mai mici de 50 de ani au dezvoltat o formă rară de cheaguri sangvine după ce au fost inoculate cu acest ser, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană (UE) ar putea să renunţe - anul viitor - la vaccinurile împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson şi să se axeze asupra vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, a declarat ministrul francez al Industriei, Agnès Pannier-Runacher, pentru BFMTV, potrivit News.ro.

”Aceasta este cea mai mare probabilitate”, a declarat Agnès Pannier-Runacher, care confirmă astfel o informație vehiculată de presa italiană. Discuţii cu privire la noi contracte în 2022 nu au fost anunţate cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca, spre deosebire de laboratoarele americane şi german, a precizat ministrul.