1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021
Versiune
Mobile
Statul roman, etern incompetent
emil bobu [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 18:38
+9/15
Amintiti-mi de ce ati votat cu PSD si PNL.
.
Toate nickname-urile erau luate [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 18:54
-1/9
Hai, Cîțule, o plângere penală, ceva? Că văd că te pricepi.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 9 aprilie 2021, 19:25
+5/5
Inceput promitator!
Zonex [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 20:03
+4/8
Imaginati-va NU daca vor exista CI cand vor exista brese de securitate in softurile ce sunt folosite pentru stocarea detelor biometrice ale noilor buletine, o parola o mai schimbi dar sa vad cum isi vor schimba unii amprentele!
Oare se vor trezii unii cu conturi bancare prin Sri Lanka prin care au fost rulate sume pentru talibani?
Sau se vor trezi unii cu credite bancare cand astfel de date biometrice vor fi o optiune pentru a deschide conturi, obtine credite, retragere bani conturi?
Nu mai vorbesc de cei ce vor vana la propriu pe internet astfel de date in vederea valorificarii lor in zona deep/dark a internetului pentru insusirea de identitati false a unora cu intentii nu tocmai ortodoxe!
In concluzie: inainte sa acceptati acte biometrice ganditi-va de 100 de ori inainte!
Asa cum am mai spus; sa vedem gastele si oile cum vor reactiona cand ii vor salta autoritatile deoarece le-au fost gasite amprente pe vreo clanta sau pahar la locul vreunei crime sau spargeri, deoarece la strangerea dovezilor de la locul faptei acelea vor fi cautate ca si corespondent in bazele de date existente iar cand vor gasi date comune respectivii vor fi saltati iar pana vor fi gasiti adevaratii faptasi " daca vor fi gasiti " turmele care vad doar ceea ce vor unii ca ele sa vada se vor trezi prea tarziu din somnul cel de moarte!!
!
tudorr [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 20:56
+2/4
Ghiseul.ro e facut tot de Ghita, infractorul de la Rromania TV?
Greșit, se zice ficiăr
palatin [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 21:00
+3/5
:)
Degeaba
palatin [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 21:01
+5/5
...se gandesc de 100 de ori, daca de fiecare data se gandesc la fel.
:)
Casargoz [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 22:35
-9/11
Ghiseul după cum știe toată lumea nu are legătura prea mare cu statul, are legătura cu privații :)))
Așa ca titlul tău ar trebui sa sune așa :
Bancile aceste instituții incompetente care nu sunt in stare sa întrețină un sistem gratis.
va fi ca acum, chill
Roman_Cetatean [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 22:45
+4/6
sa stii ca deja exista companii fintech , gen Revolut sau banci care folosesc intensiv datele biometrice (amprenta, fata etc) pt a te loga la cont si a face operatiuni, tranzactii, de la accesarea de credite la plati uzuale.
Deci, nimic senzational in asta, e doar o modalitate mai usoara de a accesa anumite conturi (personale), rapida. Cat despre securitatea lor, evident, si asta va evolua.
Mai veniti si in sec 21, in 2021, dlor, am avansat si chiar daca nu va place, vom mai avansa, cu riscurile de rigoare, dar oare cand progresul nu a implicat si riscuri?
Curajos ala
gugurila [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 3:14
+1/3
... sa raporteze vulnerabilitati la stat.

Urmeaza sa-l ancheteze corpul de control al primului ministrulu pentru acces neautorizat?
??
imi_pasa_de_romania [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 3:44
+5/9
Sa inteleg ca 30 de banci din Romania au facut un site de plati la stat? Tu te auzi?

E vorba de o initiativa a guvernului Ciolos si un site facut de GovItHub care din pacate nu a avut mentenanta dupa ce a preluat PSD si a fost lasat in voia sortii dupa 2017. Cam asta se intampla cand PSD vine la putere.

Ce treaba au bancile? Sau preiei textele lui Dragnea ca bancile saracesc tara?
E normal
bardiCristi [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 6:49
+2/2
Orice soft, inclusiv acel site, are brese de securitate. Din poacate solutia pt. acest fenomen se numeste specialisti, iar Romania este experta in a-i exporta. Noroc ca au mai ramas cativa prin tara.
LA VREMURI NOI TOT VOI
COCH [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 6:52
+4/4
Stim SIVECO, ASESOFT, UTI....ma mir ca voi nu stiti toti din sistemul vechilor securisti.
Acum, voi cei noi, mai toti angajati la cei noi, noua securitate, postaci pe hotnews, le dati lectii. Te-a puca rasul. Cand vom afla unde zac si evolueaza noii secoristi, urmasii si urmasii fostilor securisti, din presa scrisa si nu numai, din teatre, muzica etc?
Niciodata, normal, revolutia a fost invinsa, sau asazisa revolutie din 89.
Daca chiar ati fi invatat si ati avea diplome adevarate de studii, toti postacii usr-isti, ati sti ca indeletnicirea de a gasi vulnerabilitati si a asigura securitatea datelor digitale in sitemele bancare, online etc este o meserie, este bine platita, ca si reclama tipului din articol, un biet buticar de firma soft ce asigura si cauta, si isi cauta de lucru, vunerabilitatile din retelele informatice. Aceste sisteme trebuie vegheate, aparate, reparate mai mereu si asta costa. Nimeni nu face un sistem soft bun din prima, doar prostii cred asta. Normal ca nu sunt bani pentru ca cu asti platiti pensiile magistratilor, militienilor si militarilor in izmene, generali la strans porumbul si la canal, care nu au tras un foc in viata vietilor lor, adevarati eroi ai muncii in zadar.
In rest, un articol, iar, pubicitar care a antrenat haita postacilor usr, de pe ata realitare virtuala.
Mi-e scarba!
Ai o imensa capacitate de a minti
emil bobu [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 7:04
+4/6
Salut, bugetarule.
Ca deobicei...
Costique [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:44
0/2
... tot soiul de comentatori care nu au o realizare la viata lor s-au găsit sa-si dea cu părerea de un sistem informatic despre care ei însăși nu au absolut nici o idee. Pur si simplu este caracterizant pentru prostia romanesca cum toți simt nevoia sa își dea cu părerea despre lucruri pe care nu le cunosc. Din comentarii ai impresia ca toți sunt mai deștepți ca aia de au făcut sistemul si ca ei ar fi făcut totul perfect de la început.
Tara asta nu se mai face bine pentru ca poporul ei este prea idiot in majoritate...
Deștepții învață din greșelile altora, mediocrii din ale lor dar prostii din România le știu pe toate deja...
Nu te aprinde si mai ales nu politiza...
Costique [utilizator], Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:50
+1/3
...caci USR este o șansă de mai bine deși are sincope. Prefer pe unii noi care fac greșeli decât șleahta îmbătrânită in rele a PSD-ului. Daca un prost susține USR, înseamnă ca toți prostii susțin USR si mai ales NUMAI EI? Ei zic ca tot la PSD e majoritatea alegătorimii proste!
lol
Calin123 [utilizator], Vineri, 16 aprilie 2021, 19:55
0/0
Stai chill bro ca s-au gandit altii mai destepti deja la astfel de situatii. E la fel si cu parolele oamenilor, parole care sunt tinute undeva, intr-o baza de date, la care au acces niste angajati (oameni) care ar putea fi corupti/cumparati/raufacatori.
Pe scurt lucrurile functioneaza cam asa: amprenta ta ar sa zicem 10.000 biti de informatie. Acei 10.000 biti nu sunt stocati nicaieri si nici nu ii vei vedea tu vreodata. Tu vei vedea doar un hash al celor 10.000 biti. Un hash este un algoritm de criptare ireversibil prin care o secventa de biti se transforma intr-o alta secventa de biti iar secventa rezultata nu poate fi transformata inapoi in secventa originala. Pe server, se stocheaza si se compara doar acele hash-uri asa ca serverul niciodata nu va sti cei 10.000 biti de amprenta. Din ce am citit, cei 10.000 biti nu parasesc nici macar procesorul telefonului in forma lor originala.
Deci stai chill!
comenteaza