Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury, a confirmat că prințul Harry și Meghan Markle nu au fost căsătoriți înainte de nunta oficială, respingând afirmațiile făcute de actriță în timpul interviului exploziv acordat prezentatoarei TV americane Oprah Winfrey, relatează CNN.

Justin Welby, Arhiepiscopul de CanterburyFoto: Jeremy Northcott / Alamy / Profimedia Images

Interviul a conținut mai multe dezvăluiri, Meghan Markle afirmând printre altele că ea și prințul Harry s-au căsătorit cu câteva zile înainte de ceremonia oficială.

„Știți, ne-am căsătorit cu trei zile înainte de nunta noastră”, a declarat aceasta. „Nimeni nu știe asta. Jurămintele pe care le-am pus în ramă în camera noastră le-am făcut doar noi doi cu Arhiepiscopul de Canterbury în curtea noastră”, a adăugat Markle.

Însă după mai multe săptămâni de speculații, Welby, care a oficiat ceremonia publică din 19 mai 2018, a respins acum această afirmație.

„Nunta legală a avut loc duminică. Am semnat certificatul de căsătorie care este un document legal și aș fi comis o infracțiune serioasă dacă l-aș fi semnat știind că este fals”, a declarat Welby într-un interviu acordat ziarului italian La Repubblica.

„Așa că puteți crede ce doriți despre acest subiect. Dar nunta legală a avut loc duminică și nu voi spune că s-a întâmplat la nicio întâlnire anterioară”, a adăugat arhiepiscopul.

Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit la capela St. George din Windsor devenind Ducele și Ducesa de Sussex înainte de a anunța că renunță la obligațiile regale în luna ianuarie a anului trecut.

Citește și: