Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCOVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că din aprilie România ar urma să primească primele doze ale vaccinului produs de compania Johnson & Johnson. Pe de altă parte, oficialul a admis, în premieră, că au existat unele tensiuni între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Într-o intervenție la Digi FM, el a declarat că au existat ”viziuni diferite” privind modul de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

”Nu e vorba despre o neînțelegere. Au fost, dacă vreți, la un moment dat, viziuni diferite legate de aspectele de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare, probleme legate de modalitatea de derulare a activităților de vaccinare, de organizare a centrelor. După cum știm, a fost o serie de acte normative care au trebuit duse la bun sfârșit. Și vorbim despre acea ordonanță de urgență care prevedea modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare, discuții tehnice care cred că le-am gestionat bine”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță susține că problemele au fost rezolvate, iar relația cu ministrul Vlad Voiculescu este una constructivă. „Din punct de vedere profesional am avut o relație absolut normală cu domnul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. În continuare avem o relație foarte bună și constructivă”, a spus el.

Despre vaccinul Johnson & Johnson

România ar putea primi, din luna aprilie, al patrulea vaccin antiCOVID, respectiv cel produs de compania Johnson & Johnson.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.