1 € 1 USD 4,0100vineri 26 feb 2021
Versiune
Mobile
evident o licitatie de succes marca Arafat
PrivireCritica [utilizator], Luni, 22 februarie 2021, 22:59
+3/33
Incompetenta "profesionistului" expirat deja de 10 ani ne va costa inca multe vieti de acum incolo. Tot inainte cu palestinianul in frunte pana ajungem cu sanatatea la nivelul Palestinei, Siriei, Libanului ...
Aberant!
Amerlocu [utilizator], Luni, 22 februarie 2021, 23:04
-23/35
Care-i totuși diferența dintre spitalul modular și TIR-ul de la ISU?!

Chestiile se afirmă în articol depășesc de acum ridicolul. Cum adică TIR-ul e proiectat pentru 2-3 zile și containerul de tablă al spitalului modular e proectat cumva pe 50 de ani?!

Spitalul modular are nevoie la rândul său de o sursă de energie externă. Că e generator Diesel sau pe gaz sau că e o conexiune la rețeaua electrică a localității, e exact aceeași situație și în cazul TIR-ului. O fi generatorul de pe TIR cu sârme mai subțiri :)?

Afirmația că unitățile mobile nu sunt niciunde în lume folosite pe termen lung e de asemenea falsă și absurdă. În SUA bănuiesc că există mii de asemenea camioane în dotarea FEMA (ISU americănesc). Ele au fost folosite cu succes de decenii cu ocazia diverselor dezastre naturale, la fel cum au fost folosite în Irak, Africa și Afganistan de către armata SUA. Exită de asemenea vapoare sputal de peste 100 de ani. Ele la rândul lor pot oăpera în zionele de dezastru sau război în mod autonom. De regulă camioanele ele sunt complet independente au stații de purificare a apei, generatoare electrice, șisteme de încălzire și aer condiționat, etc. Păt opera autonom luni de zile. Exact ca un spital modular. Au avantajul că sunt mobile și usor de relocat unde e nevoie de ele.

Probabil că totul e doar o încercare de redirecționare a donațiilor de la ISU spre cele două întreprinzătoare cu spitalul modular.
2-3 zile de functionare continua
PowerIon [utilizator], Luni, 22 februarie 2021, 23:45
+24/34
in caz de dezastre.
Asta se intelege, apoi se stocheaza si se intretine sa fie gata pentru o noua interventie.
Cumperi o bormașină de la Lidl, e pentru uz domestic ocazional. Dacă o folosești zilnic la lucru o mănanci coaptă intr-o saptamână. Cam așa la o anumită scara și cu unitățile mobile ATI.
Cat despre "întreprinzaroarele" cu spitalul modular, numai întreprinzătoare n-or mai fi cu activitatea lor caritabilă. E așa de multă hoție în țara încât nimeni nu crede că mai sunt și oameni de toată isprava care fac lucruri mari prin voluntariat. Oare nu s-a spus si despre Vlad Voiculescu care a initiat reteaua de aducere a citostaticelor ce lipseau bolnavilor de cancer, cu ajutorul persoanelor care veneau din strainatate, traficant de medicamente?
Banii de la stat
Dyonisos [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 0:10
+19/21
Diferența între banii gestionați de către oamenii angajații la stat lipsiți de responsabilități și pe care-i interesează doar comisionul și o organizație privata alcătuită din oameni care vor sa '' dăruiască viata ''. Mai exista cel puțin un exemplu de cheltuire iresponsabila a banului public :spitalul modular de la Iași care a costat 13,5 mil euro și nu folosește la nimic. Acesta este amplasat în câmp fără acces la termoficare, improvizand instalații de apa rece și canal, fără o instalație sigura care sa asigure oxigenul și nu în ultimul rand cu personal detașat și dus cu autocarul. Un fiasco mare. Au fost cheltuiți probabil 15 mil de euro pentru a fi tratați max 60 de bolnavi. Aceasta este organizarea statului și societății românești!
Fndatia Varanului
un domn [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 1:38
+3/21
Naste ghinioane
Las-o jos că măcăne rău de tot
Amerlocu [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 2:25
0/28
Bați câmpii rău de tot.

Dezastrul nu durează în mod programat 2 zile. Au fost situații în care recuperarea după un uragan sau cutremur (Haiti de exemplu) a durat luni sau ani. unitățile mobile au lucrat luni sau ani continuu. Așa că poveștile tale nu prea țin.

Am fost surprins că nu se menționa nimic în articol despre marca lor. Am găsit online un articol de la achiziția lor. Sunt Mercedes. Nu cred că Mercedes fabrică ceva ce crapă după 3 zile de funcționare continuă. Mack-urile americane au funcționat timp de 2 ani în Haiti fără întrerupere folosindu-și 24/7 propriile generatoare electrice, fabrici de oxigen autonome, instalații de aer condiționat, purificatoare de apă, etc. Nu pot să cred că Mercedes e mai ieftin și mai prost ca Mack. Oricum echipamente medicale cu durata de utilizare de 3 zile nu se fac. Nu în lumea ivilizată și în mod cert nu și-ar pune alde Mercedes sigla pe ele.
Tocmai asta e diferenta
Jay2020 [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 7:48
+7/9
Faptul ca unul s-a stricat la Botosani si unul la Timisoara. Ma rog, nu cred ca s-au defectat ele major (sunt Mercedes, nu Otokar), dar au putut fi puse la dispozitie in mai multe orase din tara, inca din vara. Spitalul modular e momentan disponibil doar in Bucuresti.
Ma bucur ca sunt mai multe initiative in sanatate, dar asta nu ar trebui sa genereze o competitie in care sa ne demontam unii altora ideile. TIR-urile astea sunt foarte utile, pentru ca suntem o tara in care calamitatile naturale (inundatii, incendii, alunecari de teren) pot aparea destul de des. La fel cum avem nevoie de spitale, modulare sau nu. Din pacate, nu ne prisosesc astfel de investitii.
Arafat, o boala incurabila!
Alui [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 8:14
+1/15
Asta e mai rezistent decat orice bacterie nosocomiala!
Dar cine a zis
PowerIon [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 8:16
+5/9
ca trebuie sa crape dupa 3 zile?
Ai obiceiul sa argumentezi prin exagerare.
Pe urma una este sa ofere adapost in caz de dezastru si alta e solicitarea instalatiei pentru utilizare ATI.
Dar fundatia ta ce naste,
xrogo [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 8:41
-8/16
zvonuri si neghioboo, e usor sa critici de pe margine pe ce care totusi fac ceva!
Daca nu-l demit, inseamna ca se tem de el!
Alui [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 10:07
+2/12
Probabil ii are la mana cu chestii grele de ani grei de închisoare!
nici acum
nahir [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 10:08
-1/7
nu te-ai trezit?
5 secunde cu Tedi si de 2 ani esti la podea.
Daca erau locuri in spital, ce căutau pacienții in
Alui [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 10:09
+3/9
tirurile alea?
Ieftin si prost.
pehash [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 12:47
0/2
O fi camionul Mercedes, dar unitatea ATI din remorca nu este. Si nu s-a stricat camionul..

De fapt, daca te uiti la pozele publicate de fundatia Smurd, descoperi ca unele din ele sunt Mercedes, altele MAN. Singurul lucru pe care il au in comun este ca sunt vopsite in rosu.. si e nevoie de tehnicieni din Turcia ca sa le repare.
Îți repet: măcăne rău de tot
Amerlocu [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 14:25
0/4
Tu ai zis. Nu mai ții minte? Ți-ai intitulat comentariul: „2-3 zile de functionare continua”.

Nu-i vorbă că aceeași aberație e susținută și în articol.

Sigur că e aberant să crezi că așa ceva e făcut să reziste doar 2-3 zile de funcționare continuă, numai că exact asta e ceea ce susține articolul. Și tu la fel.
Ce ar fi să mai încerci și pe la alte mese?
Amerlocu [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 14:38
+2/4
Pe site-ul Daimler găsești atât spitalul mobil în TIR cât și o clinică ambulantă în autobuze Mercedes, alături de ambulanțe obișnuite. Deci se pare că Mercedes e integratorul, chiar dacă remorca e subcontractată. Dacă le vând ei sub sigla lor, sigur nu sunt făcute să țină 2-3 zile.

Mercedes are o fabrică de camioane în Turcia la Aksaray. În mod cert e mai ieftin să trimită turci în România pentru lucrările de garanție decât nemți

Apropos de fabrica Mercedes de la Aksaray. M-am uitat de curiozitate peste istoricul ei și pare să fi fost înființată în perioada când nemții de la Daimler se chinuiau să cumpere fabrica de autocamioane de la Brașov iar proletariatul român zbiera „Nu ne vindem țara!”. N-au vândut-o într-adevăr. Au făcut-o praf pe gratis
Mercedes story !
micplac [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 15:09
+1/3
Tractorul si shasiul sunt Mercedes echipamentele sunt Turcesti sau asamblate in Turcia de firma Turceasca pe shasiu Mercedes
clar sunt doua concepte oarecum diferite
..13 [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 18:37
+2/2
Unul este numai mobil celalalt este in principal scalabil.

Poate ca in RO din cauza infectiilor existente in spitale este preferabila varianta spitalului modular care se poate extinde dar in acelasi timp poate fi desfacut si refacut in alt loc dar in timp mai indelungat decat tirul care umbla pe roti...

In RO a existat si varianta cort de campanie dar cum exista frig si ger nu cred ca este operationabil decat la limita = asta este solutia pe termen scurt de fapt.

Pana la urma cea mai mare problema a fost cea legata de personalul medical - tirul/modul exista dar personalul medical...Aici, ca urmare a pandemiei, nici mama UE cu banii ei cu tot nu te mai putea ajuta...

Probabil ca cea mai buna solutie era sa fie combinate solutia tirul cu cea a spitalul modular - asta in ideea ca ai cu cine discuta...

Dar mai este un fapt de luat in seama - orice spatiu disponibil poate sa fie alocat in situatia de urgenta/alerta pentru necesitati si asta chiar se intampla in USA si de aceea probabil nu se ajunge la ideea de spital modular...

La noi, cum ziceam, ca urmare a infectiilor din spitale chiar nu ar fi rau de loc sa fie aplicata aceasta solutie...
este o afacere cu siguranta acolo
..13 [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 18:43
0/2
merita investigata daca nu este chiar acum under investigation si peste cateva zile o sa aflam cum ca ...

Dar sa asteptam pentru ca ceva pute rau de tot acolo...
NU mai vorbim despre tipul de contract semnat de partea romana care nu stiu cum si in ce fel s-a semnat - mare pacat ca nu sunt publice clauzele contractelor publice - de exemplu cele legate de tirurile lui Arafat, autobuzele lui Fi Rea...

dar sincer ma astept ca bomba sa explodeze cat de curand.
Daca citesti mai bine
PowerIon [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 20:23
0/2
o sa intelegi mai bine. Dupa 2-3 zile de functionare continua nu se prajeste, dar il ai ok pentru alt dezastru dupa mentenanță. Am si specificat asta.
Faci pe analfabetul functional din spirit de contrazicere.
In general toate instalatiile mobile sunt mult mai sensibile decat cele fixe. Motorul de avion poate furniza puterea maxima continua numai cateva minute necesare decolarii. Un blender de mana un minut, pana se incalzeste, faci o pauza si il folosesti din nou. Un laptop nu va avea puterea de calcul a unui desktop din aceeasi generatie.
Un ATI mobil nu poate avea o durata de functionare continua ca a unitatii fixe, fie ea si modulara.
Arafat a cheltuit banii nostri pt prietenii lui
Kivek [utilizator], Miercuri, 24 februarie 2021, 16:32
0/0
doar nu credeti ca aceste echipamente sunt cumparate la licitatie?
comenteaza