Starul american de reality-show Kim Kardashian a cerut oficial, vineri, divorțul de soțul său, rapperul și antreprenorul Kanye West, potrivit mass-mediei americane, după săptămâni de speculații privind o posibilă separare, relatează AFP.

Kanye West si Kim KardashianFoto: Jason Merritt-Radarpics / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cei doi sunt căsătoriți din mai 2014 și au împreună patru copii, pentru care Kim Kardashian a cerut custodia comună, cu acordul lui Kanye West, potrivit site-ului TMZ.com, specializat în informații despre celebrități.

Și revista Variety a relatat, citând o sursă judiciară, că actele de divorț au fost depuse la tribunal vineri.

Luna trecută, revista People scria că Kim Kardashian ar fi angajat-o deja pe Laura Wasser, o cunoscută avocată de partaj care în trecut a lucrat pentru vedete ca Angelina Jolie și Christina Aguilera.

Wasser a reprezentat-o pe Kim și când aceasta a divorțat de fostul jucător NBA Kris Humphries după doar 72 de zile de mariaj.

Kanye și Kim, căsătoriți de aproape șapte ani, s-au lovit de mai multe greutăți în ultimii ani.

În luna iulie a anului trecut Kanye a scris pe Twitter că se gândește să divorțeze de Kim încă din 2018 când aceasta a început să colaboreze cu rapperul Meek Mill pentru reformarea sistemului de justiție penală.

„Am încercat să divorțez încă de când Kim s-a întâlnit cu Meek la [hotelul] Waldorf pentru "reforma penitenciarelor"”, a scris Kanye West pe Twitter, ștergând însă postarea la scurt timp.

El a postat de asemenea o serie de mesaje criptice care sugerau că soția sa ar fi încercat să îl interneze într-un spital de psihiatrie.

La scurt timp după acestea, Kim a vorbit pentru prima dată în public despre „bipolaritatea” soțului ei, cerând „compasiune și empatie”.

Kanye a petrecut o bună parte a anului trecut încercând să candideze ca independent la președinția SUA, remarcându-se prin apariții publice și postări pe Twitter tot mai bizare.