1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021
Versiune
Mobile
Parca
Tyrion.lann [utilizator], Vineri, 19 februarie 2021, 23:21
+6/10
Trump era rau ca le cerea sa cheltuie 2%. Acum vad ca era de fapt o idee buna dupa ce a venit Biden.
...
cartograful [utilizator], Sâmbătă, 20 februarie 2021, 7:47
-1/5
apararea europeana bla, bla, bla. Pt cine nu stie, ieri germanii si francezii tocmai si-au dat seama ca nu se pot intelege sa construiasca macar un avion de lupta impreruna, ar vrea dar n-ar vrea, samd
Macron, pe linia politica Trump
animatron [utilizator], Sâmbătă, 20 februarie 2021, 9:30
+3/11
Aceeasi politica de sustinere financiara a NATO o afirma si presedintele Trump.

Guvernul republican a cerut statelor europene sa isi respecte angajamentele luate fata de apararea colectiva.

Au urmat insulte, bataie de joc, propaganda de ura si minciuna contra conservatorilor, genul de "politica" pe care o stanga o face ca sa (dez)"uneasca" America.

Presedintele Trump a avut curajul sa spuna deschis, public, ca e anormal ca tari foarte bogate precum Germania sa castige miliarde din comertul cu USA dar sa refuze sa isi indeplineasca obligatiile NATO lasand tot America sa plateasca pentru apararea germana.

Imediat a fost violent criticat ca "afecteaza relatiile cu un aliat" (care "aliat" face business cu Rusia putinista si ii umple cu euro bugetul lui Putin).

Acum vine Macron si spune practic acelasi lucru, ambalat cu ipocriziile obisnuite (Africa, multilateralism, etc) care nu se termina niciodata in ceva concret.

Proiectul unei "armate europene" e unul validat si aprobat de Vladimir Putin.

Moscova stie ca Germania si alte state vestice din Europa nu sunt catusi de putin dispuse sa cheltuie militar si ca in aceste conditii politice precare viitoarea armata europeana ar fi una net inferioara celei a Rusiei.

Macron a inteles perfect politica lui Trump si stie ca asta e punctul vulnerabil al NATO in Europa, laxismulsi duplicitatea unor tari ca Germania.

De aia cere foarte clar, de la inceput, ca statele europene sa respecte acordul de 2%, fix ce a cerut permanent presedintele Trump.

De remarcat, niciodata Trump nu a atacat NATO la nivelul lui Macron, presedintele francez afirmand ca NATO a devenit ineficient si ca e "in moarte cerebrala" !

Franta are un atu militar forte in comparatie cu Germania si incearca sa-l utilizeze strategic pentru a prelua practic comanda viitoarei "armate europene", mai ales ca UK a preferat sa paraseasca o UE nereformata, birocratica si condusa de incompetenti ca der Leyden si Borell.
Musiu Macron, nu te mai agita,
John M. [utilizator], Sâmbătă, 20 februarie 2021, 12:45
+2/2
ca America is back in the saddle, asa ca voi, francezii, aveti bani de branza si nemtii de bratwurst inca 4 ani de-aci inainte.
Oare ?
danmarian [utilizator], Sâmbătă, 20 februarie 2021, 23:02
+1/1
N-ati avut TOTALA autonomie strategica in al Doilea Razboi Mondial ? Si nu v-au LICHIDAT nemtii in doua saptamani ? De v-au salvat americanii !! Cam la fel ca si inPrimul Razboi Mondial ! Macroane - "mai lasa caterinca" ! Ca nici voi - nici "nemtalaii lu' Merkel" NU CONTATI intr-un conflict !Numai gura de voi ! Ciocu' mic ! Si stati cuminti la comanda NATO ! Macar "nemtalaii" su un "tzucalar" la Kremlinul lui Purin !! Un fost CANCELAR ! Mai mare rusinea !!!Un fost Cancelar al Germaniei - tzucalar la Putin !
comenteaza