Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți seara, la TVR1, că nu crede că este oportună, în acest moment, declanșarea unei proceduri de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Întrebat de publicistul Ion Cristoiu, dacă PSD ar susține o inițiativă a AUR de suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că o astfel de procedură nu este oportună în acest moment.

„Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari și momentan domnul Simion nu are o tremie din Parlament, PSD are. Ca să ai un demers care să meargă până la capăt trebuie să ai majoritate, în acest moment PSD și formațiunea AUR nu au majoritate. (...) Nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis. Și de pandemie, și de criza economică, și de contextul internațional și de faptul că a trecut o perioadă mult prea mică de la alegeri”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR1.

Acesta a declarat că parlamentarii PSD nu ar semna o astfel de inițiativă.

„Nu, categoric în acest moment, nu. I-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură. E mai oportună schimbarea Guvernului decât suspendarea președintelui”, a mai spus Ciolacu.

Referindu-se la Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că președintele „a depășit o linie roșie” și a făcut o „greșeală majoră implicându-se în campanie”.