Legenda jazz-ului american Chick Corea a murit pe 9 februarie din cauza unei forme rare de cancer la vârsta de 79 de ani, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Chick CoreaFoto: youtube.com

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care, pe tot parcursul călătoriei, au ajutat la strălucirea focurilor muzicale”, a spus el într-un mesaj scris înainte de moartea sa, conform declarației pregătite de echipa sa.

"Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru. Dacă nu este pentru ei înșiși, atunci pentru noi. Nu doar pentru că lumea are nevoie de mai mulți artiști, ci pentru că este mai distractiv", a adăugat el, potrivit AFP.

Armando Anthony "Chick" Corea (n. 12 iunie 1941) a câștigat în numeroase rânduri premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american.

A ajuns foarte cunoscut prin activitatea lui din anii '70, promovând stilul jazz fusion sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă. Se poate spune că a contribuit direct la nașterea acestui stil de jazz.

A făcut parte din celebra trupă ˝Miles Davis Band˝ luând parte la legendarele înregistrări ale lui Miles Davis de la sfârșitul anilor '60, începutul anilor '70.

În anii '70 și-a format propriul grup de jazz ˝Return to Forever˝, grup cu care a continuat să exploreze sonoritățile fusion. În anii 80' și '90 a avut numeroase alte colaborări explorând variate stiluri musicale.