Imaginile atacului asupra lui Yuriy, un băiat de 15 ani internat în stare gravă după ce a fost bătut la Paris de o bandă de tineri, a stârnit indignare în Franța luni, deoarece ancheta urmărește să „clarifice motivațiile pentru acest lucru, potrivit AFP.

Tanar agresatFoto: youtube.com

Ancheta deschisă pentru „tentativă de crimă” examinează, printre altele, urmele atacului unei bande de tineri din orașele din vestul Parisului și încearcă să stabilească originea luptei, precum și raportul dintre protagoniști, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Adolescentul a fost lovit în seara zilei de 15 ianuarie în timp ce se afla cu prietenii pe acoperișul unui centru comercial, cu vedere la Sena, într-un cartier bogat al capitalei.

Difuzarea de vineri seară a douăzeci de secunde de imagini din atac pe rețelele de socializare a făcut furori.

Vedem mai mulți tineri îmbrăcați sport, cu jachete cu glugă care dau cu piciorul într-o persoană căzută, înainte de a-l abandona.

Mai multe vedete, printre care fotbalistul Antoine Griezmann și actorul Omar Sy, au fost emoționate de soarta victimei, încă internată în stare gravă.

"Aceste imagini ne cheamă pe noi toți", a declarat luni seara ministrul de Interne Gerald Darmanin cotidianului Le Parisien, care o vede ca pe un semn de „sălbăticie”.

„Ca pretutindeni, există acest fenomen al bandelor care se formează, dar ceea ce este nou sunt faptele lor din ce în ce mai violente”, s-a plâns și primarul arondismentului 15, Philippe Goujeon.

Potrivit autorităților, aceste rivalități între bande au costat viața a 6 tineri în 2017 și 2018. În total au fost înregistrate 83 de ciocniri în 2020 în capitală, față de 159 în 2016, implicând aproape exclusiv minori.