Caii abandonați lângă lacul Zarguzon, din Techirghiol, au fost duși într-un adăpost din județul Constanța, a anunțat duminică seara Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol au efectuat verificări și au identificat în zonă 35 de cai, relatează Mediafax. La fața locului, s-au deplasat și reprezentanți ai DSVSA Constanța, care au evaluat starea animalelor.

„În urma cercetărilor, polițiștii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din județul Constanța, potrivit OUG 175/2020. În cauză, continuă verificările, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a mai transmis Poliția Constanța.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanța, Irina Topoleanu, a declarat, duminică, la Digi 24, că se fac controale pentru a fi găsit proprietarul cailor.

„O să se facă astăzi (duminică – n.r.) controale împreună cu IPJ, iar în urma acestui control se vor lua măsurile în consecință. La fel, va fi identificat proprietarul acestor animale și, bineînțeles, va fi sancționat contravențional, precum și măsurile care vor fi luate în ceea ce privește bunăstarea acestor animale și preluarea lor din acel loc”, spune Topoleanu.

O organizație neguvernamentală a tras un semnal de alarmă după ce a primit, de la rapper-ul Puya, imagini cu caii legați, care stau în frig și mizerie, la marginea lacului Zarguzon, din Techirghiol, județul Constanța. Animalele par a fi neîngrijire și înfometate.

Imaginile pot fi văzute aici (ATENȚIE, pot avea un puternic impact emoțional)

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflați pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, au scris cei de la Kola Kariola.

Imaginile video au fost preluate de pe pagina rapper-ului Puya. El a scris că a primit, la rândul său, imaginile, pentru a le face cunoscute, astfel încât autoritățile să se implice în salvarea acestor animale.

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură", scrie Puya.