Președintele turc Recep Erdogan s-a vaccinat joi în direct împotriva coronavirusului, o acțiune despre care purtătorul de cuvânt al partidului său AK a afirmat că este menită să liniștească îngrijorările privind eficacitatea vaccinului, relatează Reuters.

Presedintele turc Recep Erdogan s-a vaccinat impotriva COVID-19Foto: AFP / AFP / Profimedia

Turcia a început joi administrarea vaccinului chinezesc dezvoltat de Sinovac angajaților din sistemul sanitar, demarând un program național de vaccinare împotriva bolii care a ucis peste 23.000 de persoane în această țară.

Lui Erdogan i-a fost administrată prima doză a vaccinului la Spitalul Municipal din Ankara, acesta sosind alături de ministrul sănătății Fahrettin Koca care a fost vaccinat cu o zi în urmă.

Președintele turc le-a declarat reporterilor strânși în fața spitalului că toți membrii din conducerea partidului de guvernământ AK se vor vaccina și a îndemnat și alți politicieni să susțină campania de vaccinare.

„Numărul de vaccinuri din prima fază este clar. Alte 25-30 de milioane de doze vor sosi în următoarea perioadă. Vrem să continuăm rapid acest lucru”, a afirmat Erdogan, precizând că momentan toate vaccinurile pe care le va importa Turcia vor fi de la Sinovac.