1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021
Versiune
Mobile
Cenzura cu motivatie clar politica
animatron [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:57
-1/5
Nu sunt vizate violentele in general legate campania electorala, ci sunt tintite doar mesajele legate de acuzatiile de frauda electorala sau de ce s-a intamplat la Capitoliu, unde cateva sute de manifestanti au intrat in cladire fara a devasta sau distruge nimic acolo.

Oligarhia "Big Tech", profitand de monopolul Facebook (corporatie care controleaza Twitter, Instagram si Snapchat) si Google (care practic controleaza si You Tube), ne demonstreaza cum poate fi folosita cenzura "privata" asupra libertatii publice de exprimare.

Nu cred sa existe politician de oriunde de pe planeta care acum nu intelege puterea monstruoasa pe care au capatat-o aceste corporatii si retele lor sociale.

China, Rusia, India, mari puteri non-occidentale, si-au creat sau isi creeaza propriile retele nationale (in China nu ai acces la GAFA).

E foarte probabil ca din ce in ce mai multe state se vor gandi ca e o chestiune de securitate nationala ca o comunicare intre milioane de cetateni sa n fie intrerupta din motive ideologice de catre un mic grup de oameni din sectorul privat.

O alta consecinta, in afara de reglementarea juridica mai dura contra GAFA, e ca zeci de milioane de occidentali vor cauta alternative, va fi un efect bumerang asupra Facebook si Twitter.
comenteaza