1 € 1 USD 4,0034luni 25 ian 2021
Versiune
Mobile
Și cică nu sunt bani de pensii
galeo [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:35
-24/56
Dar sa finanțăm partenerul strategic sunt bani .
Câtă ipocrizie
Tara peticitilor in cur cu rachete de coasta
floriniulian [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:36
-19/57
Nu exista mai mare bataie de joc vizavi de banii publici decat aceste achizitii de armament absolut inutile,stupide si care nu fac decat sa afunde aceasta tara intr-o datorie externa care inevitabil va duce spre falimentul general al acestei tari.

Cu banii astea se puteau face 3 spitale sau 3 centuri in orase mari.

Slugile peticite in cur de la Bucuresti au preferat sa-i arunce pe fereastra cu achizitii de rachete.

Romania=tara coruptilor si a slugilor proaste pe ..datorie.
....
ak33 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:56
+20/32
cu banii parlamentarilor cate se puteau face in 30 de ani?
Nu intelegi nimic
Sofis [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:04
+17/43
Finantam existenta statului roman in viitor.

Deja se fac 13 ani in care functioneaza pilonul II si III. Nu poti avea pensii la un PIB in vremea comunista la o zecime din PIB-ul de azi si la jumatate de ore muncite cu productivitate stim de care, in conditiile in care guvernul PSD si Tariceanu au bagat mana pana la cot in pilonul II (prin nemajorarea contributiei) care putea sa impulsioneze mai mult economia. Banii din piloanele 2 si 3 se duc mai degraba in investitii si mai putin in consum, spre deosebire de banii de pensie.

Nu poti avea pensii cat timp acestea se platesc din performanta economica, care a fost sacrificata pentru a hrani o masa bugetara in crestere, a prinde voturi de la pensionari, a finanta propriile firme cu contracte cu dedicatie si pentru a strange capital politic pe pomeni.

O sa spui ca nu exista pilonul II pana in 89 si e un gap. Corect. Nu a existat pilonul II tocmai ca am avut bocancul rusesc pe cap 50 de ani. De asta incercam acum sa ne pazim cumparand de la americani, sa ne pazim de bocancul rusesc care in vremea PSD a primit multe oportunitati in Romania doar pentru ca aia inchid ochii la tot ce inseamna drepturile omului si regimuri totalitare cum am avut sub Iliescu si Dragnea.

Nu poti avea pensii cat timp se face apologia nemuncii si sustinatorii de pensii speciale, pensionarii anticipate (curios tot PSD) le folosesc pentru capital politic pentru cei cu pana in 8 clase sau daca sunt mai evoluati sunt sugative la bugetul de stat.

Fiecare isi asterne dupa cum isi intinde plapuma, si este bine de stiut ca nimeni nu ne va intinde noua plapuma, nici mie nici tie.
Suntem cumva in razboi?
stani [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:05
-8/38
Sau e doar o alta taxa de protectie platita unchiului Sam?
Neuron, pe cine apără rachetele ălea?
Tayen [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:08
-15/39
Pe mine nu. Pe tine? NU CRED.

Mai degrabă apără averile parlamentarilor.
Eh
Sofis [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:12
+16/32
Bucurestiul are buget de peste 1 miliard de euro anual, dar s-au dus banii pe aparat administrativ dublat, functionari care tot ce fac este sa externalizeze munca. Tot asa s-au dus bani pe firme de apartament ce raspund la tzatz firea si prietenii ei. S-au dus pe panselute si mosi craciuni, pe vouchere in grecia si alte kkt-uri care fie sunt dubioase fie erau simplu de facut si rapid sa atraga voturi. Competenta 0, viziune 0, planificare 0, transparenta 0.

Dar la banii pe aparare ne uitam. Ai comentat ca nu s-au facut cele 8 spitale PSD in 5 ani cand se plateau artisti de calitate mediocra sa cante osanale primarului? Sau cand coafezele lui Firea mergeau pe bani publici in Israel? Sau cand primarii din toata tara toaca banii pe confortul propriu si nu pentru comunitate? Sau sumele forfetare la parlamentari? Sau cand ni se imbogatesc alesii in cele mai sarace regiuni ale tarii, gen teleorman, vaslui, mehedinti, vrancea, dolj? Sau cand statul roman plateste amenzi pentru legi damboulea de care beneficiaza coruptii care legifereaza?

Slugile peticite in cur care primesc finantare de la Moscova nu iti sar in ochi?

Bine ca modernizam si ca facem si altceva decat sa mai punem borduri sau sa dam vouchere si galeti. Spre faliment mergem cu aparatul administrativ total ineficient, supradimensionat, care isi vad utilitatea doar daca iti mai cer o stampila suplimentara si pe care ii vezi la televizor ca fraternizeaza cu vreun grobian local care plange cat iubeste el tara trimitandu-si curvele in Monaco si angajeaza copiii fie la stat fie la privati cu capital minoritar de stat.
Poate ca suntem in razboi
Sofis [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:35
+7/23
Si cu siguranta am fi fost, ne-ar fi aparut niste omuleti verzi rusesti prin iasi, constanta, galati daca nu eram in nato.
In plus
Sofis [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:36
0/12
In razboi crezi ca mai vinde cineva armament?
nu asta-i problema! problema e alta!
wweesstt [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:49
+15/25
vezi ce a patit Armenia, daca nu a cumparat tehnica militara? si mai rau este sa ai tehnica militara din aia ruseasca cum au avut armenii, atunci nu ai nici-o sansa! problema nu este ca de ce dotam armata cu tehnica de lupta! problema este de ce 'dotam' armata si nu numai cu pensii speciale obscene fata de romani de rand, chiar de la 40+ de ani! asta-i marea problema! pe care tu te faci ca nu o vezi si nu scoti o vorba despre ea!
nu asta-i problema! problemna e alta!
wweesstt [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:50
0/18
vezi ce a patit Armenia, daca nu a cumparat tehnica militara? si mai rau este sa ai tehnica militara din aia ruseasca cum au avut armenii, atunci nu ai nici-o sanasa! problema nu este ca de ce dotam armata cu tehnica de lupta pe bani! problema sete de ce 'dotam' armata si nunumai cu pensii speciale obscene fata de romani de rand, chiar de la 40+ de ani! asta-i marea problema! pe care tu te faci ca nu o vezi si nu scoti o vorba despre ea!
Suntem pe drumul Greciei
galeo [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:50
-6/22
Și Grecia și-a tras rachete pe datorie înainte să intre în faliment.
tehnica da! speciale la 47 de ani NU!
wweesstt [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:51
-2/14
vezi ce a patit Armenia, daca nu a cumparat tehnica militara? si mai rau este sa ai tehnica militara din aia ruseasca cum au avut armenii, atunci nu ai nici-o sanasa! problema nu este ca de ce dotam armata cu tehnica de lupta pe bani! problema sete de ce 'dotam' armata si nunumai cu pensii speciale obscene fata de romani de rand, chiar de la 40+ de ani! asta-i marea problema! pe care tu te faci ca nu o vezi si nu scoti o vorba despre ea!
Stai linistit
galeo [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:52
-7/21
Nici nu contam pentru Rusia, dar ne place sa ne dam importantă, poate ne baga și pe noi rușii in seama că mari rivali.
Nu sunt fanul rachetutelor
jorj_bv [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:58
+2/14
dar daca te apuci de achizitii dupa ce a inceput razboiul, esti pa ...
Iar situatia cu COVID si revenirea nationalismului la nivel global, aduce cu marea criza din '29-'33 ce a dus la WW2
Banii de pensii
jorj_bv [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:01
+10/18
Clica strategica Dragnea-Valcov-Socol vroia sa nationalizeze pilonul 2. Doar asa se putea aplica legea pensiilor gandita de ei, le ajungea cel putin vreo 2 ani - totul ca sa mai iasa o data la guvernare, sa acapareze tot, sa termine cu democratia chiar si originala
Discutie
Betabeta [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:04
-2/16
@Solis Aveti postari lungi bine articulate stilistic si logic dar TOTAL si IN MOD INTENTIONAT pe langa subiect.
Enumerati "in extenso" cu talent lipsurile si pacatele guvernarii cleptocratice PSD-Dragnea dar nu acesta este subiectul discutiei.
Nu suflati un cuvintzel despre oportunitatea acestei noi achizitii in regim de URGENTA (!?) desi despre asta este vorba in articol.
Rusia este amenintarea strategica nr. 1 a Romaniei dar fabulati cand spuneti ca in tara noastra, din momentul intrarii in NATO, s-a pus vreodata in mod serios, de catre vreo forta politica cat de cat reprezentativa, abandonarea SUA si intoarcerea catre Moscova
Chiar nu este cazul sa ne considerati pe toti stupizi
Îngrijorarea mea mai mare
galeo [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:25
-2/20
Este cum trăiesc 1 milion de pensionari cu 700 lei pensie pe luna, nu că ne-ar ataca cineva militar.
Suntem cumva in razboi?
YCE [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:30
-4/14
Rachetele NSM sunt arme de inalta tehnicitate ... nu se produc de azi pe maine. Daca observi, daca vom da c-da acum, le vom primi doar in 2024.
Nu putem astepata pana incepe razboiul ca sa ne gandim sa ne inarmam ...Pentru un razboi (conventional) te pregatesti din timp ... vezi Azerbaidjeanul in Nagorno-Karabach ... in maxim o luna i-au terminat pe armeni, deoarece si-au invatat lectia (infrangerea din razboiul anterior) si s-au dotat din timp cu tehnica superioara... asta insemnand de 5-7ani.
Sa ma explic
Sofis [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:15
+3/13
1. Observ acest patern cand este vorba de a cumpara tehnica militara: pensii si salarii la bugetari. Afirm ca acestea pot fi sustinute si din oprirea furturilor clasei politice care sustine acelasi mesaj ca interlocutorul.

2. In regim de urgenta. Faptul ca in ultimii 2 ani am avut fie o netoata ca premier, fie un guvern de tranzitie pana la alegeri a facut ca asemenea cheltuieli sa fie amanate.

3. Tot in regim de urgenta: Da s-a pus in mod serios abandonarea parteneriatului strategic prin:
- nu ne spun ei ce legi sa dam la noi in tara respectiv trecerea spre un regim semi totalitar si bazat doar pe interese personale.
- prin darea unor legi care lovesc in parteneriatele strategice (economic vorbind) si avantajarea unor interese apropiate Moscovei (de ex trecerea pe mana moarta a gazelor din marea neagra, o situatie care convine gazprom si nu exxon)
- prin preluarea in spatiul media precum si de mintile netrecute de clasa a 4-a a unor teme care sunt favorabile propagandei rusesti.
- prin sustinerea unor oameni ce au vizibilitate de catre diverse grupuri de interese care in final au aceasi retorica.

Da, afirmi corect ca duc legaturile mai mult decat what is obvious. Nu consider total si nici intentionat si o sa iti spun de ce:
- orice situatie de prostie colectiva, omiterea unor adevaruri respectiv sustinerea unor balarii precum "bani de pensii" cand vorbim de autostrazi, cheltuieli militare sau ajutorarea intreprinzatorilor au in spate ori o educatie precara, manipulare (si e lesne de inteles din ce zona geografica vine) sau o intentie evidenta.
- de regula, hotia, prostia, manipularea sau interesul impotriva binelui comun stau in spatele majoritatii problemelor (lipsa banilor de pensii, o economie dezvoltata, o armata pregatita, un sistem educational creat pentru viitor nu sa sustina incompetenta trecutului, un sistem de sanatate transparent si eficient samd). Si, (poate tu ai alta parere) eu consider ca o parte a zonei politice este 90% responsabila.
Aberezi
vasile. [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:18
+1/15
Daca pe planeta asta va mai exista un razboi mondial atunci putem spune pa planetei Pamant. Adevarul este ca rachetele ne ajuta intr un eventual razboi nuclear la fel ca o frectie la picior de lemn. De ce nu se face referendum pe tema inarmarii sa vedem ce parere are populatia.
In concluzie
Sofis [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:19
+3/13
ma poti acuza ca am fost un pic "in extenso" off topic argumentand zic eu corect la comentarii total deplasate: "da nu mai bine dam la pensii", "ce rost are sa ne mai aparam ca rusii oricum ne bat". Comentarii care vor sa creeze (fals) ca nu avem nevoie de inzestrarea armatei, si nici macar nu se folosesc de argumentul adus de tine.

PS: in articol se vorbeste despre tehnica de lupta, la ce ajuta, cine o mai foloseste, produce etc. Scopul articolului este de informare, nu cred ca de a contesta caracterul de urgenta asa cum consideri tu.
Acuma intelegeti de ce pleaca ambasadoru SUA?
Scarface1000 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:42
-2/12
Si-a indeplinit scopul in Romania....

In total am luat rachete si tot felul de prostii de 1,8 MILIARDE dolari in 2020...

Puteam face o autostrada de la Est la Vestul Romaniei cu banii aia sau vreo 4-5 spitale ultra-moderne!
Armenii au tehnica Ruseasca din anii 70-80
Scarface1000 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:44
-11/15
Stai linistit ca si-au cumparat Turcii de la Rusi S-400, cel mai bun sistem antiaerian din lume...

S-au cacat americanii pe ei cand au auzit ca, cumpara Turcii acest sistem
zici?
Scarface1000 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:49
-8/12
Dar de ce nu apar omuletii verzi in Republica Moldova ca ei nu sunt in NATO?

Ti se pare ca Rusia mai are nevoie de teritoriu? Nu au destul?

Cate tari A ATACAT Rusia de la al 2-lea Razboi Mondial si pana acuma si cate A ATACAT USA?

intereseaza-te apoi mai vorbim.

Seara faina
corect...
Scarface1000 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:51
-4/10
sunt sanse de 0, catva % ca sa interceptezi o racheta nucleara ....

Astea nu ne ajuta la absolut nimic in caz de Razboi nuclear
plus
Scarface1000 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:54
-3/11
cum traiesc 1,2 milioane de Romani cu salarul minim pe luna si anume 1350 lei!

Noi am dat anul trecut 1,8 miliarde de dolari pe rachete si rachetute si oamenii sunt in pragul saraciei...

dar asta e, trebuie sa dam birul conducatorului lumii la fel cum am dat-o Otomanilor
Da, da, inca un citat din Pravda
midufi [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 1:30
+7/11
.
Asta-i alta pacaleala
midufi [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 1:33
+8/10
Rusii tai n-au inteles decat de frica, e sute de ani.
Daca nu eram in NATO, ne inghiteau cu totul, dintr-o imbucatura.
Da, da, exact de aia a intrat Grecia in faliment
midufi [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 1:35
+6/8
Mah, multe prapastii mai auzim de la tine ?
Pai acolo sunt deja, de ex. in Transnistria
midufi [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 1:36
+4/8
intereseaza-te, apoi mai vorbim.

Seara faina
Mai...
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 2:02
+5/11
Tu stii ca turcii sunt membri NATO, nu? Atunci nu crezi ca pui gresit problema cu "frica" americanilor? Doar nu s-or apuca turcii sa traga in aliatii lor cand decoleaza de pe baza aeriana comuna de la ei din tara!
Problema pt care americanii nu le mai vand F-35 turcilor, si legatura cu sistemul anti-aerian rusesc, este ca americanilor nu le convine ca avionul lor nou sa zboare regulat prin fata radarelor sistemului rusesc, pt ca bine-nteles ca rusii si-au lasat o portita in softul sistemului de unde sa acceseze date ce vizeaza semnatura radar a avionului F-35... Si clar, acel sistem va fi o vulnerabilitate sigura in apararea NATO intrun razboi cu Rusia, fix cine a construit sistemul acesta S400 ce l-au cumparat turcii la cheie!
Si vezi ca S400 nu e dovedit in lupta, asa cum este sistemul Patriot ce il avem si noi si care chiar este, cum spui tu, cel mai bun din lume!
Nu?
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 2:15
+4/8
Dar pensiile speciale, inclusiv a primarilor, nu ti se pare o bataie de joc mai mare?
Dar daca ne invadeaza si pe noi rusii, cum i-au invadat pe ukrainieni in 2014, atunci sigur te vad pe aici tot iritat: "tara peticitilor fara armata..."!
Iar cu 260 milioane de euro (care nu e pretul final, acesta urmeaza sa fie negociat, intelegeai daca citeai atent articolul) nu faci nici macar un spital regional! Si nu mai mult de ~25-30 de km de drum cu 4 benzi, suficient poate pt centura unui singur oras mediu (la Bacau de exemplu, noua centura are 32 km)... Dar considerand astea, crezi ca e un pret mare pt respingerea unei invazii pe mare? Stii ca pe mare rusii au cale libera de pe tarmul lor pana pe al nostru, fara sa treaca prin alta tara (ca pe uscat)!
Dar cat costa dupa tine integritatea Romaniei? Cat costa o provincie a tarii? Crezi ca nu se poate intampla? Uite cum ne-au fost furate Basarabia si Bucovina de nord!
Sunt rachete la supermarket?
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 2:29
+5/7
Sunt cumva rachete anti-nava la supermarket, unde sa dai fuga sa le cumperi in caz ca incepe razboiul?
Nu ti se pare normal sa te pregatesti dinainte? Ba chiar sa prezinti o dezcurajare, poate nici nu mai incepe daca un eventual agresor vede ca o sa il doara daca te invadeaza! Ai habar cat de mult timp ia sa operationalizezi un sistem de armament? Nu e doar achizitia! Einstruirea si antrenamentul militarilor si a tehnicienilor, adaptarea bazelor militare, crearea si integrarea comunicatiilor pt acel sistem, crearea centrului de mentenanta... Daca incepe razboiul si nu ai tot ce iti trebuie, ai cam pierdut din start!
Pt rachete balistice
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 2:39
+2/8
pt apararea impotriva rachetelor balistice/nucleare avem sistemul Patriot si scutul de la Deveselu, ce ni l-a adus americanii gratis! Aviz celor ce au senzatia ca americanii traiesc din banii sarantocilor ca noi!
Iar razboi nuclear nu va fi! Nici macar rusii nu sunt atat de cinici sa isi detoneze propria tara in onsecinta! Daca era sa fie, razboiul nuclear pornea in timpul razboiului rece.
Minti!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 3:09
+4/8
Pensia minima in plata acum in Romania este de 800 de lei! Iar pensia medie este de 1500 de lei.
Cei mai multi pensionari care au pensia minima traiesc in mediul rural, fapt pt care au pensia minima (pt ca de obicei ori nu au indeplinit stadiul de cotizare, ori contributiile au fost foarte foarte mici pt ca au lucrat la C.A.P.-uri...). Considerand venitul unui cuplu ipotetic de pensionari din mediul rural, 1.600 lei/luna, si faptul ca ei prin traditie se gospodaresc si isi fac stocuri de alimente din propria gradina... sau un alt cuplu ipotetic de pensionari care incaseaza pensia medie fiecare, adica 3.000 lei/luna cumulat, dar care traiesc in mediul urban in apartamentul propriu cumparat extrem de ieftin in 1990 (ok, pe merit, pt ca au si chinuit in comunism... dar totusi compensatie de care tind sa uite, in schimb avand pretentia la o crestere a pensiei platite din salariile tinerilor, de 40% dintr-un foc, si pe timp de pandemie!)... nu ti se pare macar suficient? Tinerii debutanti pe piata muncii nu au venituri mari dar trebuie sa plateasca si chirie!
Dar nu despre asta e vorba, eu ti-am raspuns doar sa incheiem odata cu prostia asta ce o folosesti sa deturnezi discutia!
Problema e urmatoarea: Daca aceste sisteme de aparare a tarmului romanesc ti se par scumpe, cat crezi tu ca ar costa Dobrogea? Cat ar costa oricare din provinciile Romaniei? Rusii ne-au furat Basarabia si Bucovina de nord, iar ukrainienilor le-au furat Crimea chiar recent in 2014! Cum crezi tu ca inzestrarea armatei e nejustificata!
Nu banii sunt problema!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 3:15
+5/7
Bani aveam gratis si de la Uniunea Europeana si tot nu s-au facut autostrazile si spitalele! Ne-au oferit bani cat nu am putut noi cheltui! Deci nu banii au fost problema! Nu mai vorbi prostii! Siguranta statului este la fel de importanta ca si sanatatea si transporturile! Eu tin minte povestile bunicilor din razboi! Stiu si ce s-a intamplat si cand au intrat rusii in Basarabia!
hehe
transpenibilus [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:12
+1/5
Ar fi fost chiar CULMEA sa te apere rachetele romanesti, mujicule transnistrean.
Au cumpărat,dar nu o folosesc.
asavreau [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:45
-1/3
Turcii verifică dacă tehnica rusă este superioară celei SUA.Nu au cumpărat să o folosească împotriva cuiva ,nici nu aveau nevoie.Rușii nu au înțeles și fudulia că vând turcilor,le-a întunecat mintea.
Adică furând banii românilor.
asavreau [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:49
+5/5
Clica PSD mințeau că vor crește pensiile,în fapt băgau România în faliment,pentru-că banii din pilonul II sunt inverstiți în diferite scheme financiare și confiscarea gândită de PSD ar fi dus la prăbușirea pe bursă a acțiunilor la multe societăți comerciale care,prin taxe și impozite susțin economic România.Era mai rău ca un război cu rușii.
Dacă o faci pe prostul,îți mai spun odată.
asavreau [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:54
+3/5
Grecia a intrat în faliment pentru-că a dat salarii mult prea mari la bugetari,foarte mulți față de necesar și a dat pensii mult mai mari decât se putea acoperi necesarul de consum din producția internă,crescând importurile de consum.Ce zici-parcă este 100% identic cu ce voia să facă PSD .
Visezi războaie nucleare.
asavreau [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:59
-1/5
Războiul nuclear erste pentru proști și descreierați.Sunt niște artme nucleare care să-i sperie pe aceștia.În rest,în ultimul timp ai văzut vreo-un conflict militar unde să fie folosite arme nucleare?Nu mai debitsa prostii pe aici,lozinca nucleară este pentru Moscova și proștii care tremură în fața lui Putin.
Cea mai mare amenintare la siguranta nationala
galeo [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 10:10
-2/2
Sunt saracia crunta in care traiesc o mare parte dintre romani, nu rusii...
Asa cum nu e normal sa iti cumperi BMW cand esti rupt in fund de foame, tot asa nu e normal sa cumperi rachete ultimul racnet cand un sfert din populatie are WC-ul in fundu curtii.
Iti rezolvi prima data problemele esentiale, si abia apoi bagi banii in gadget-uri de ultima generatie.
Siguranta statului e data
galeo [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 10:11
-2/4
Si de un popor care nu traieste in saracie si are minimum necesar.
Invata gramatica!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:02
+2/4
"cea mai mare... Sunt saracia..."
Corect ar fi fost: cea mai mare... este...!
Te-ai gasit chiar tu, cu nivelul asta de educatie, sa iti dai cu parerea in chestiuni de siguranta nationala!
Sistemele de aparare nu pot fi comparate cu o masina scumpa, pt ca ele sunt esentiale pentru a garanta insasi existenta tarii!
De geaba ai creste tu (fara contributivitate) pensiile la 500%, daca Dobrogea sau Moldova ar ajunge la rusi! Cetatenii romani din acele provincii nu vor mai primi pensiile deloc! pt ca ele vor exista in alt stat! Nici autostrazile nu te-ar avantaja, pt ca acele teritorii ocupate de rusi vor fi izolate!
Ce spui tu e ca si cum ai trai intr-un sat din Brasov, unde coboara zilnic ursii din padure cautand mancare... Mentalitatea ta e sa bagi banii in si mai multa mancare, nu intr-un gard, poate chiar electric si sofisticat, care sa tina ursii in afara curtii tale!
Poporul Roman are!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:10
+4/4
Poporul Roman are minimul necesar! Ba chiar mult mai mult de cat media planetei!
Dar explica-mi tu mie cum ar contribui bunastarea populatiei intr-un conflict armat? Ar da cocalarii cu televizoarele cu diagonala de 1.2 metri dupa rusi?
Frate, dar zi-mi si cand crezi ca ar fi fost potrivite investitiile astea? Ca de la revolutie nu s-a prea investit mai nimic in tehnica militara! Absolut nimic nou! Sa stam pana in 2040 cu armamentul la nivelul tehnologic al anilor 80'? Sa stam fara nici un fel de aparare practic! Asta spui?
Siguranta statului
Sofis [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:47
+3/3
Siguranta statului nu se masoara in marimea burtii tale. Iar acest mesaj ca mai bine dam la pensii asta sustine. Pensiile deja papa o parte din buget ce excede contributiile.

Bugetul de pensii 7,5% Daca adaugam si aparatul bugetar care "munceste" sa faca asta posibil cine stie unde ajungem.
Bugetul apararii nationale 2,1%.

Cresterea salariilor se face prin productivitate si investitii. MUNCA. Nu cerseala si sa cautam in buzunarele altora sau in domenii critice ale statului. De salarii NOI suntem unicii responsabili, nu vom avea niciodata un salariu minim de 3000 de euro.

Ce afirmi tu sunt lozinci ieftine, fara argumente.
Bine baieti si fete!
mongolul [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 13:27
+2/2
Bravo!
In primul rand
galeo [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 15:05
0/2
Nu cred ca rusii vor sa ne atace, asta e o fobie de a ta care se trateaza la psihiatru.

In al doilea rand, 2 baterii de rachete e fix o picatura dintr-un ocean ipotriva celei de a 20a puteri militare a lumii. Cu ele sau fara tot cam acolo suntem comparabil cu Rusia.
Gresit!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 15:48
0/2
Pe ce se bazeaza afirmatia ta ca nu e posibil ca rusii sa ne invadeze, cat timp au invadat Crimea, parte dintr-un stat suveran, Ukraina! Explica-mi asta, nu evita acest argument! Spune-mi ce cauta rusii in Crimea, furata recent in 2014, daca ei sunt atat de pacifisti? Spune!
Doua baterii a cate doua lansatoare fiecare, si cate 4 rachete per camion, plus inca o reincarcare, inseamna 32 de rachete anti-nava pregatite pe pozitie! Ideea nu e sa ii dam noi pe spate pe rusi, nu avem cantitatea necesara de armament... Dar ce trebuie sa facem este sa putem sa rezistam 3 - 4 zile pana ajung in Romania fortele de raspuns rapid ale NATO! Doar de asta suntem intr-o alianta, nu? Si NATO o sa vina, pt ca le convine sa nu trebuiasca sa duca lupta pe teritoriul lor, in Franta, Germania, Olanda, Austria, etc... o sa lupte aici cu noi, sa nu trebuiasca sa lupte in localitatile si pe campurile lor!
Si inca un lucru, este foarte important sa avem toate sistemele de arme operationale, cu militarii instruiti pt ele, pt ca in caz de razboi, munitii suplimentare precum rachete, pot fi aduse de catre aliati! Dar acestea trebuie sa fie compatibile cu ce au ei, nu de origine sovietica din perioada razboiului rece!
Au dus Rusii S-400
Scarface1000 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 17:28
-1/1
in Syria, si s-a terminat smecheria pt americani si pt Turci.

https://www.bbc.com/news/world-europe-34976537
.
ak33 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 19:24
+1/1
probabil15 , ii astepti cu bratele deschise la reni?
prietene
Scarface1000 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 21:16
-1/3
Crimea initial a Rusilor a fost si pt o scurta perioada in istorie a fost a Ucrainei (exact cum a fost Transilvania pt o scurta perioada a Ungurilor).

In Crimea a fost un referendum supravegheat de observatori internationali din o gramada de tari Occidentale iar populatia din Crimea a decis in urma referendumului in proportie de 97% ca vor alipirea la Rusia . Informeaza-te....

Si inca ceva, tu ai impresia ca o sa vina tancurile Rusesti sa ne atace peste dealuri si vai?? Asa ai tu impresia ca se va lupta al 3-lea razboi mondial? :)))

In al 3-lea razboi mondial nu se va trage prea multe gloante, tot ce va fi este un numar de 6-7000 de rachete nucleare vor fi trase dinspre Est spre Vest si invers si adio terra!

Sub 30 minute ii i-a unei ICBM din Rusia pana in Washington si invers...

Exista submarine cu rachete Nucleare care trag de pe fundul oceanului si impotriva carora Sistemele Defensive gen AEGIS , PATRIOT etc au sanse sa opreasca o racheta nucleara de sub 10% ( specialistii spun ca e ca si cum ai incerca sa lovesti un gloante cu un alt gloante).

Noi dam inutil banii pe arme, Rusia nu mai vrea teren are deja suprafata cat Europa si America la un loc...

si ca tema de casa: USA condamna Rusia , Korea de Nord , Iranul cum ca ar fi periculosi, violenti etc, acuma vin si te intreb, cate tari AU ATACAT cele 3 tari enumerate mai sus de la al 2-lea razboi mondial incoace si cate a atacat SUA . Iti spun eu : 30 tari a atacat SUA
Pai si-o luau
Beer-gummy-bear [utilizator], Vineri, 15 ianuarie 2021, 0:11
+1/1
Pai prin Siria si-o luau de la niste rebeli desculti cu niste drone improvizate! Mai tii minte cand le-au distrus rusilor o baza intreaga de elicoptere? Pai normal ca daca ti-o iei in ultimul hal, incerci sa te aperi cu ce ai tu mai bun! Da de, da de faci fata! Dar parca vad ca le pocneste si bijuteria mult trambitata, cum le-au pocnit si sistemul Pantsir, in mod repetat:
https://www.defenseromania.ro/drone-ale-turciei-au-distrus-un-sistem-rusesc-pantsir-in-libia_603222.html
Ciorba reincalzita!
Beer-gummy-bear [utilizator], Vineri, 15 ianuarie 2021, 0:46
0/2
Ma plictisesti cu nuclearele tale ce put a naftalina!
Dar pe langa noile T-14 Armata si T-15 Bumerang (blindate rusesti de conceptie noua, care arata clar ca inca intentioneaza sa faca razboi cu tancuri), da, al treilea razboi mondial se mai duce si cu troli ca tine care face lumea sa voteze PSD/AUR, pe Trump, iesirea Regatului unit din Ue... Normal ca razboiul nu ramane exact la fel!
Despre teritoriu, tare mult teren arabil si uzine si orase sunt prin stepele rusesti, prin Siberia... Te bazezi ca lumea nu stie, de exemplu, ca Rusia are mai putin pamant fertil de cat Ukraina! Dar mai e vrba si de zone geo-strategice si capacitati industriale! Te mai si contrazici singur! Daca Rusia nu mai avea nevoie de teritorii, pt ce a anexat Crimea? Sa cheltuie bani sa le faca alora nushce pod si alte acareturi? Nu! A anexat-o pt ca e aproape in mijlocul Marii Negre, si cu niste rachete cu raza de 200 km+, ameninta tot ce misca in zona!
Si in final, tu drept cine ma iei? Crezi ca nu am auzit in viata mea de alegeri trucate! Pai Ceaus cum facea? Sau Lukashenko in Belorus...
Iar americanii nu au atacat state, ci regimuri si dictatori! In cele mai multe cazuri, nu au actionat de capul lor, ci sub egida ONU!
Dar daca inarmarea de orice fel (chiar daca noi nu avem mai nimic... adica nu e ca si cum ne supra-inarmam) este atat de irelevanta si reprezinta bani dati in vant... Rusii de ce se inarmeaza cu tot felul de rachete hipersonice si de cruaziera, nave militare si submarine noi (6 submarine Lada class noi, doar aici la Marea Neagra), avion de generatia 5 SU-57, tanc T-14 nou, etc...?
Ei de ce se inarmeaza? Sa se bata intre ei? Sau scrie numele nostru pe munitiile lor! Raspunde-mi la astea!
razboiul nuclear este pt prost?
Scarface1000 [utilizator], Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:26
+1/1
Afla ca prostii de americani au dat de 2 0ri cu nucleara pana acuma....
prietene
Scarface1000 [utilizator], Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:35
0/2
ei se inarmeaza pt USA nu pt noi, ca sa mentina echilibru de forte in lume, acea BALANTA! Tu crezi ca pt romania face Rusia rachete si tot felul de arme hipersonice?

Pai nebunii de americani au 800 miliarde pib-ul apararii, ei sunt natia care se inarmeaza cel mai mult in lume...

Pai pe noi ne invadeaza Rusii cu 10 tancuridaca vor, nu pt noi isi fac tot armamentul ci pt SUA...

Alegerile trucate? Atunci de ce absolut toti cetatenii Crimeei sunt foarte multimitij de alipirea la Rusia? Toate televiziunile straine care au fost acolo si au intervievat cetatenii care se declara foarte multumiti de alipirea de Rusia si ca nivelul lor de trai a crescut enorm de atunci!

Cauta si te minuneaza, Crimea a fost dintotdeauna a Rusiei si doar o scurta perioada de timp in istorie a fost a Ucrainei...

CAUTA!!!
prietene
Scarface1000 [utilizator], Vineri, 15 ianuarie 2021, 19:36
-1/1
Cate tari A ATACAT Rusia in ultimii 70 ani ca SUA au atacat vreo 30:
1945 - Japonia
1945-1946 - China
1950-1953 - Korea China
1954 - Guatemala
1958 - Indonesia
1959-61 - Cuba
1960 - Guatemala
1964 - Congo
1965 - Peru
1964-1973 - Laos
1961-1973 - Vietnam
1969-1970 - Cambodia
1967-1969 - Guatemala
1983 - Grenada
1983-1984 - Liban
1980's - El Salvador
1980's - Nicaragua
1986 - Libya
1987 - Iran
1989 - Panama
1991 - Iraq
1993 - Somalia
1998 - Sudan
1998 - Afghanistan
1995 - Bosnia
1999 - Serbia
2001-2005 - Afghanistan
2003-2010 - Iraq
2011 - Libya
2014 - Syria
si urmeaza Iranul (tara care in istoria ei nu a atacat pe nimeni). Asa ca mai usor cu Rusia cea periculoasa si America cea pasnica...
Si?
Beer-gummy-bear [utilizator], Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, 0:29
+1/1
Asta inseamna ca ar trebui sa invadam si noi Cernautiul?
Pai si daca noi suntem intre rusi si americani, dupa mintea ta ar trebui sa fim si in c***l gol!? Pt ca noi suntem in prima linie, iar armament mai defensiv de cat baterii de coasta o sa te chinui sa gasesti!
Antena3 avem si noi, merci frumos!
Dar e interesant cum esti tu atat de informat cu privire la Crimea asta... Asa vorbesti, parca ai trait acolo!
Multe din astea sunt minciuni
Beer-gummy-bear [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 1:32
+1/1
Multe din insiruirea asta sunt minciuni pe fata! Majoritatea celor care s-au intamplat au fost facute de fapt de ONU, iar unde nu a fost ONU, SUA doar a combatut dictatura si comunismul!
Dar Rusia ce a cautat in Finlanda, Korea, Ungaria (inabusirea protestelor anticomuniste), Ceho-Slovacia, Vietnam, Afganistan, Iugoslavia, Ukraina (Crimea), Venezuela, acum in Siria...?
comenteaza